Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Monika urządza mieszkanie

monikaa13

Recommended Posts

Monika - nic wielkiego nie napisałam, po prostu taka jest prawda i super by było, gdyby wszystkie wątki podobnie funkcjonowaly: bez złośliwych komentarzy, z konstruktywnymi poradami. Taki jest sens FM, a śledząc niektore wątki wiem, że różnie z tym bywa. A do Ciebie będe wracac z przyjemnością i kibicowac kolejnym zmianom :)

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Monika - nic wielkiego nie napisałam, po prostu taka jest prawda i super by było, gdyby wszystkie wątki podobnie funkcjonowaly: bez złośliwych komentarzy, z konstruktywnymi poradami. Taki jest sens FM, a śledząc niektore wątki wiem, że różnie z tym bywa. A do Ciebie będe wracac z przyjemnością i kibicowac kolejnym zmianom :)

A to zapraszam :) Do dyskusji też ;)

ja bym została przy bieli.

moja złota zasada mówi: 3 kolory. u ciebie tło jest białe (meble i ściany), przeciete szarym pasem, a mocnym akcentem wkradajacym sie gdzie-niegdzie jest żółć. nie widzę potrzeby, żeby cześć "tła" pomalować na jasnoszary - lepiej niech literki bedą w kilku odcieniach szarości, ładnie nawiaza do blatu i pasa ;)

Kurcze ale tą biel mamy na wejściu i tam już jest tak obłapane??? No powiem mężowi, zobaczymy co on na to.

Cieszę się, że decyzja w sprawie ściany za stołem podjęta i że mogłam się przyczynić do jednego kroczku naprzód :D

Odnośnie przemalowania z białego na jasnoszary to ja generalnie byłabym w tej kwestii na nie, bo moim zdaniem ładnie jest jak jest (ale ja chyba nieobiektywna jestem, gdyż u mnie w domu wszystkie ściany są białe i ogólnie mam manię białości :p), a z drugiej strony dobrze by było, gdyby w korytarzu który tworzy otwartą przestrzeń z kuchnią był ten sam kolor.. :rolleyes: Jeśli tylko o brudzenie się rozchodzi to zainwestuj w dobrą zmywalną farbę lateksową (u mnie Beckers, koniecznie półmatowy!) Podejrzewam że na jasnoszarym brud też będzie widać, a finalnie będziesz miała w kuchni ściany w kolorze ciemnoszarym, jasnoszarym i białym + biały sufit, już nie wspominając o dodatkowym żółtym - trochę za dużo tego chyba będzie ;)

Dzięki.

Pomalowaliśmy ścianę koło lodówki. W tej chwili mam tylko takie zdjęcie ale mogę wam napisać, że głupim pomysłem było zostawienie tej ściany białej. Ona musi być szara. Coraz ładniej się robi i domowo.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/8C21nzQ1mBJ0m2T3vB.jpg

Zły nie jest, ale musisz uważać, by nie przegiąć w żółtych dodatkach, więc na twoim miejscu zorientowałabym się, co jest w tym kolorze i wybrała coć, co mi się najbardziej spodoba.

Planuję te dwie półeczki na ścianie z oknem i tam jakiś gadżet żółty, może doniczka, wazonik czy coś takiego. Innych przedmiotów żółtych nie planuję. Ekspres jest czarny, czajnik będzie czarny, jajowar jest czarny inox, młynki inox. Bardzo spodobała mi się misa na owoce np. Można dostać w kolorze czarnym bądź żółtym. Ew. to może być żółte. Zastanowię sie zatem co wybrać i wybiorę jedno, a drugie neutralne czyli czarne bądź jakiś chrom.

Chodzi mi o to czy taki stojak jest ok. czy raczej w ogóle na niego na patrzeć.

Takie misy znalazłam, jestem zauroczona (są też zółte):

http://tmalaser.pl/sklep/images/Produkty/MISY_I_POJEMNIKI/POJEMNIK_RAFA_czarny.jpg

http://tmalaser.pl/sklep/images/Produkty/MISY_I_POJEMNIKI/MISA_RAFA_czarny.jpg

Szara ściana - super, stojak na papier i misy - :no:

Łe...A dlaczego. Stojak jest w miarę ok. jest fajny głównie dlatego, że żółty. Byłby takim akcentem. A misy według mnie świetne. Kurcze znowu coś wymyśliłam...ja to jednak mam kiepski gust na to wychodzi :D Ale i tak mi się podobają.

Dzięki za posta w mnie :)

Mi się stojak podoba :) Misa może jest trochę przekombinowana, ale stojak do nowoczesnej kuchni pasuje.

Jeżeli chodzi o ścianę w kąciku jadalnym to może cztery półki takie kwadrat dwa białe dwa czarne dać? takie tylko własnie w dwóch kolorach

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ5trx84VRuxWFsz5VRAP6VQRnZXuqo9wLV7ZMlcz_yw0sfWobm i powiesić dwie u góry dwie pod nimi?

taki coś http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQg3wrCGSD_Ih-bcueX5BSzgBncauwWyu0qYmvTQuJMiIozb3ao5A&t=1

witam ja osobiscie doradzalbym wersje 2. tak jak na zdjeciu mozna zrobic szklo z taka grafika lub wybrac szklo malowane w jakim kolorze tylko sie chce.szklo powinno byc hartowane/nastepnie sie je maluje i przykleja do sciany.lub jesli jest z grafika to szklo jest rowniez hartowane a grafika jest miedzy dwoma szklami i tez jest przyklejone do sciany przesylam pare zdjec moze beda pomocne w podjeciu decyzji jesli beda jakies pytania to zapraszam do pisania szklem sie zajmuje 17 lat

_2e35b216389dfb432204224ae49bb677_605x370_cropromiar-niestandardowy.jpg

arangekuchnia.jpg

arangekuchnia3.jpg

lacobel_11.jpg

• 2 weeks później...
Myślę, że jeśli te misy Ci się podobają, to je sobie kup i pomieszkaj z nimi. Zawsze możesz je potem gdzieś przestawić czy zmienić im przeznaczenie. A co myślisz o tych półeczkach nad zlew ze szkła hartowanego, takiego klejonego z dwoch warstw, a w środku lakierowanego na żółto. Kolor byłby widoczny tylko pod pewnymi kątami a ustawienie na nich przedmiotów szklanych czy stalowych mi by się podobało. Pozdrawiam