Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Monika urządza mieszkanie

monikaa13

Recommended Posts

No wiecie co, chciałam już kupować żółte kafle, a tu proszę...teraz dopiero mam do zastanawiania. Jest jeszcze gorzej niż było :D:D:D Szczerze powiem nie spodziewałam się tak krytycznego podejścia do tego żółtego.

Dochodzi też kwestia ceny, na korzyść kafli oczywiście.

Blat mam taki jakby kamień, boję się że z tą tapetą będzie tego za dużo ale widzę, że chyba nie. Daliście mi do myślenia. Proszę o jeszcze.

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

e tam fugi;) dasz tytanową czy epoksydową albo jakis impregnat i bedzie dobrze ;)

(siebie tez musze przekonac) ;)

moim zdaniem zolty sie super komponuje z szarym, nadaje takiej fajnej energii. a czy to beda zolte plytki czy mozaika - bedzie rownie fajnie, moze nawet z mozaika fajniej?

tylko, kurde, nie widzialam nigdzie zoltej mozaiki. inna sprawa to taka, ze w sumie nie szukalam;)

Płytek będzie ciut więcej maks. do 90cm. Mi się właśnie podoba, że ich jest tylko tyle. Absolutnie nie wchodzi w grę cały pas z płytek.

Śmieszne jest to, że żółty mi się też nie podoba, nie lubię tego koloru ale widzę, że tu pasuje, dobrze współgra z tym ciemnym szarym, fajnie ożywia i może dodawać energii, a ja gotować nie cierpię wieć może mi trochę doda :D

Mozaika właśnie jest np. w leroyu taka mocno cytrynowa, w necie też jest, czego nie można powiedzieć o płytkach. A jak myślicie fuga żółta, biała, szara, grafitowa - jaka?

ja bym dała albo w kolorze mozaiki albo sciany - wiec albo zolta albo grafitowa czy szara, zalezy jaka ta sciana ostatecznie bedzie.

ja z kolei mysle o mozaice w kolorze paprykowym (biale fronty, debowy blat) - jakbys gdzies przy okazji się natknęła to daj znać;)

Myślę, że dużo z was to zdjęcie zna :D

http://babeczkaa.blox.pl/resource/sarahkaye_com_KITCHEN_020.jpg

Na fototapetę wpadłam sama. Wymyśliłam, że pasowałaby. W salonie będzie najprawdopodobniej ściana betonowa. Podoba mi się taki surowy styl ale nie tak aż do końca. Mam też małe dziecko, które za bardzo za szarym, czarnym nie przepada :)

W kuchni podłoga biała, stół biały z czarnym szkłem, krzesła dwa białe, dwa czarne. Są też drzwi, na które na 99% pójdzie farba tablicowa czarna. Może to pomoże w wyborze :)

Tu muszę jeszcze podziękować jednej osobie z forum, która mi podpowiedziała dużo rzeczy w temacie kuchni. Która mi podsunęła rozwiązania i zrobiła te wizualizacje, bo ja na pewno tego sama bym nie zrobiła. DZIĘKI ROKOKO

Edytowane przez monikaa13

jeśli znajdziesz bardzo niepowtarzalną tapetę - czemu nie. ale landszafty i panoramy (i filiżanki z kawą, i owoce...) zrobiły się tak okropnie popularne, że... no wyjątkowo czy oryginalnie nie będzie, nie ma siły. do żółtego natomiast trzeba mieć trochę odwagi - pięknie to wygląda, no i nie znajdziesz tego w kuchni co 2 znajomego. ale nie każdy lubi aż takie wyróżniki.

Ja chciałam kuchnię oryginalną i inną niż wszystkie. Problem z tym, że nigdy jeszcze u nikogo nie widziałam fototapety i myślę, że w naszych kręgach jest to coś bardzo oryginalnego i niepowtarzalnego.

Ale jest pomysł, by dać fajne zdjęcie z takim miastem na betonową ścianę w salonie, a w kuchni pozostawić płytki.