monikaa13 14.05.2011 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Chyba bardziej będą pasowały grubsze półki, moim zdaniem. Na razie mamy w pracach przestój. Dalej nie mam projektu liter i chwilowo nie mamy narzędzi więc półki się też nie robią ale za to powoli robią się schody.Stopni jednak nie ma jeszcze, bo facet się nie wyrobił i będą w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 19.08.2011 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Hej pamiętacie mnie jeszcze Jesień się zbliża więc czas powrócić do urządzania naszego M. Mam do Was pytanie - co sądzicie o takim stoliku, do salonu, do kawki. Przy nim miałyby stać dwa krzesła. Stół będzie stał pod schodami. Schody są ale bez poręczy. Zdjęć dzisiaj nie mam ale schody wyglądają mniej więcej tak: http://www.domosfera.info/_img/gallery/metalowe-schody/schody-metalowe.jpg A to stół (ew. można by zmienić jego kolor): http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/59/15/48/1759154809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 21.08.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Hej Kuchnia prawie skończona. Półek nie ma ale będą, literki już zamówione, jak przykleję to oczywiście pokażę. Przechodzimy zatem do salonu i proszę o taką samą pomoc. Przy kuchni bardzo mi pomogliście i dzięki Wam kuchnia właśnie tak wygląda - dziękuję. Mam nadzieję, że teraz też mnie nie zostawicie. Mój salon, z dużymi obawami ale pokazuję. Na pewno zostają schody kanapa i TV, reszta do wymiany. Poradźcie, proszę, proszę, proszę. Na ścianie za kanapę, tam gdzie stoi teraz barek chciałabym dać regał na całą ścianę, od podłogi do sufitu, a na ścianie ze schodami może jakiś beton albo coś. Pod schodami chcę te krzesła zostawić (oczywiście odnowione) i dać jakiś stolik na kawkę. Na początek wielka prośba w jakie kolory pójść???? Czy trzymac się zółtego jak w kuchni czy dać coś nowego - jaki? I druga bardzo ważna sprawa, na wczoraj jakie firany??? Ludzie mi zaglądają w okna i musi coś być. Mąż chce koniecznie panele, a ja się zastanawiam - pomocy?????????????? Trochę się boję ale liczę na Waszą pomoc: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/t38npUY6mH2rASbU0B.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/yY8Bl3Py2wR8obkgZB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/Avmxwex9SAa3FlP5ZB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/jac4bNHWxEuqbVD9VB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/Vyjpc2gNduvBknph9B.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 21.08.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 zajeeeee... schody! hardkorowe (w sensie że bez żadnej poręczy), ale strasznie mi się coś takiego podoba. ponieważ kanapę i rolety masz szare, to bym taki bardzo delikatny szary na ściany wrzuciła albo została w ogóle przy bieli. biblioteczka pod ścianą też mi się bardzo podoba (coś w stylu biały billy - lubię takie zabudowy). a co do tych krzeseł... wiesz co... a gdyby je tak na żółto potraktować? z maleńkim czarnym okrągłym stolikiem mogłoby w tamtym miejscu wyglądać interesująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.08.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 ja bym dała pod schodami komody, kanapę ustawiła jednak prostopadle wzgledem ścian. Tak jakoś mi bardziej pasuje kanapa na ścianie ze skosem a TV na ścianie z obecna komódką - wówczas TV nie rzucało by sie w oczy przy wejściu do pokoju. Ale pewnie ze względu na kable TV musi zostać, tak gdzie stoi. Tutaj taka inspiracja:http://www.domosfera.info/_img/gallery/metalowe-schody/sciana-cegla-metalowe-schody.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 21.08.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 przy ażurowych schodach stawianie pod nimi stolika jest trochę ryzykowne, bo jak się chodzi to jakiś kurz, piasek... no niefajnie jak do kawy wpada, więc ta komoda chyba rzeczywiście byłaby bardziej na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.08.2011 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Schody mnie się też podobają ale spokojnie...barierka będzie. W domu jest dziecko i absolutnie nie może być bez, zresztą ja sama boję się wchodzić bez trzymanki Nie wiemy jeszcze jaka oczywiście. Schody są jakie są, bo robota własna więc za bardzo się nie czepiajcie Początkowo właśnie tam w miejscu krzeseł miała stać komoda ale później wymyśliliśmy ten stolik. Nie obawiam się, że coś będzie spadało więc to nie jest argument. Jeżeli tam dam komodę to chyba będzie mała, jak dam Tv na drugiej ścianie to zniknie miejsce na tę biblioteczkę, a chciałabym taką z półkami i szafkami. Poprostu brakuje mi miejsca na wszystko. U góry będą szafy ale jest tam dość mało miejsca więc też nie dużo. Nie mam gdzie trzymać wszystkich gratów. Koło TV chciałabym szafkę wiszącą, a pod taką długą wiszącą - ale jaki kolor??????????? Jaki kolor tych mebli??? A krzesełka żółte to jak?? Drewno żółte czy obicie? I co z firanami, panelami, zasłonami, co z tym oknem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 22.08.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 mi się te schody bardzo podobają, moje marzenie (choć naj to bym chciała takie stopnie wystające ze ściany i "lewitujące" z jednej strony) a powiedz mi jeszcze jak dużo miejsca jest na końcu schodów? bo tą biblioteczkę to ja bym nawet pod tym skosem widziała... ściana jest nieco dłuższa niż ta przeciwległa, więc mimo iż niższa - miejsca pewnie wyszłoby tyle samo (pytanie czy wygodnie będzie korzystac ze schodów) strasznie wielką macie tą kanapę... cieżko mi ją przestawić, żeby nie stała w przejściu (w sensie w myślach ) krzesełka, jeśli chcesz zachować obecne, to bym widziała czarne z żółtymi siedziskami. taki jebitny jajkowy żółty p.s. a możesz wrzucić jakiś rzut tego salonu z wymiarami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.08.2011 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) Od schodów do ściany jest 110cm, ja tam nie widzę tego regału, za mało miejsca będzie. Schody wyszły wielkie Kanapa jest wielka, bo musimy na niej spać, przynajmniej do czasu wykończenia góry, a może i dłużej. Nam się podoba i kolor i wielkość. Trochę stara już jest ale musi jeszcze zostać. Za droga była, by ją wywalać teraz Kanapa ma wymiar 200cm x 220cm. Wymiary pokoju już uzupełniam, sory. Miałam wpisać ale jakoś mi chyba wyleciało. Dla przypomnienia moja kuchnia: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/UG5TwmbUVQcaynObvB.jpg A co myślicie o tym stoliku co pokazałam? Oczywiście do przemalowania. Aukcja kończy się dzisiaj, cena jak na razie znośna. Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez monikaa13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.08.2011 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) Rzut salonu (ot taki zrobiony przeze mnie teraz, nie mam już oryginału): http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/64FIRe38EtPQnKzE5X.jpg Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez monikaa13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.08.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 a schody gdzie sa na planie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.08.2011 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 No macie, macie Czy tak może być? Ale na serio, pomóżcie, plisss. Doradźcie coś. Jak się za niego zabrać. Bo już rok stoi i nawet pomalowany nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.08.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 a biblioteczka na ścianie za schodami? Tam jest 49 cm, a na książki wystarczy 25-30 cm. Możesz część szafek mieć zamykanych a część otwartych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.08.2011 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 a biblioteczka na ścianie za schodami? Tam jest 49 cm, a na książki wystarczy 25-30 cm. Możesz część szafek mieć zamykanych a część otwartych No też tak myśleliśmy ale to jest wielka ściana, a na połowie to chyba śmiesznie. Poza tym będzie barierka i może być problem z dostępem do szafek. Wszystko jest jeszcze w fazie planowania więc można zrobić jak się chce. Na początku chcieliśmy dać beto gdzie teraz stoi ta komoda i dać właśnie taką komodę (tylko inną) ale ostatnio właśnie wymyśliłam, że dekoracyjna może być ta ściana ze schodami, a tu dać wielki regał, bo ta ściana i tak nie wykorzystana będzie. Ale piszcie, proszę. Każdą uwagę rozważę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba_27 22.08.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) schody genialne... ;] może jakaś fajna grafika na ścianach... Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez Kuba_27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.08.2011 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 schody genialne... ;] może jakaś fajna grafika na ścianach... Dzięki. Projekt i wykonanie własne Co do grafiki to wiesz, że akurat wczoraj myślałam o czymś kolorowym ale namalowanym na ścianie, dość dużym ale nie wiem co to, by mogło być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 22.08.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Co do grafiki to wiesz, że akurat wczoraj myślałam o czymś kolorowym ale namalowanym na ścianie, dość dużym ale nie wiem co to, by mogło być. ojoj grafitti, to w pokoju nastolatka, ale raczej nie w salonie ładną grafikę, jakąś kolorową abstrakcję można dopaść na allegro i to całkiem tanio. wczoraj nawet coś tam przeglądałam i choć ja też nie jestem specjalistą i znawcą sztuki - to niebrzydkie i spore gabarytwo abstrakcje już za 150-200 zł można nabyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.08.2011 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Duś, a jakiś przykład, bo przy okazji kuchni to się nieźle wygłupiłam z obrazkami więc już lepiej za to się sama nie biorę. A co z betonem, pasowałby na tę ścianę? A stolik pod schody taki???? http://img08.allegroimg.pl/photos/400x300/17/59/15/48/1759154809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.08.2011 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Monia ja troszke nie w temacie:oops: Mozesz podac gdzie kupowalas swoje krzesła z jadalni?Wydaje mi sie ze masz te same ktore ma Nefer ale ze stronki ktora ona pokazywala wynika ze maja tylko 4 kolory (bez ,pomarancz,zielony i czerwony) . CZy Twoje krzesła sa białe czy bezowe ? Napisz prosze czy sa wygodne i czy bys je poleciała.Cena jak dla mnie ok dlatego fajnie byloby gdyby okazaly sie znosne do dluzszego siedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.08.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Jestem za biblioteczką na ścianie schodowej - jeśli stanie tam zabudowa, to barierka wystarczyłaby z jednej strony, a poza tym w miejsca, gdzie schody utrudniałyby dostęp do książek, można dać jakieś pseudoschowki Stolik mi się nie podoba - jest taki... zwykły, a Ty masz bardzo ciekawe w stylistyce krzesła do renowacji! Kolorystyka: jaśniutka szarość, biel i ew. tylko kropla żółci (jedna poduszka lub jedno krzesło przy stoliczku) jako nawiązanie do kuchni. Okna - nie wertikale, błagam!!! Proste, nawet nieco cięższe wizualnie gładkie zasłony + gładkie, matowe firany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts