Kuba_27 23.08.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 myślałem raczej o jakichś wzorach właśnie abstrakcyjnych nie o całej grafice... ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.08.2011 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Joliska, a czy Ty znalazłabyś troszkę czasu, by to jakoś mi zoobrazować, bo ja graficznie to jestem zacofana I właśnie o tę biblioteczkę chodzi, czy ona naprawdę pełniłaby rolę barierki??? Czy spadające dziecko mogłoby się jej chwycić? Czy jakby chciało wejść i złapałoby się książki to by nie spadło? I dokąd ten regał miałby sięgać. Miałby tak się urywać w połowie, hmmm? Bo ten stolik z tymi krzesełkami nam tam bardzo pasuje. Już tam sobie siadamy. I jaki ten stoli widzisz? Od razu mówię, że żadne pałacowe, grube stoły nie wchodzą w grę. Krzesełka odnowimy ale nie wiemy na jaki kolor właśnie pomalować i jakie obicia? No i co z tymi firanami - białe??? Na karniszu??? Tylko nie na tych oczkach, bo mąż się nie zgodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.08.2011 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Pamiętacie moją ścianę w kuchni i pomysł rozsypanki literowej? Oto projekt liter, poradźcie co zmienić, co dodać, co zabrać. Litery największe mają 30cm, najmniejsze 10cm (oczywiście ułożone są po kolei, w rzeczywistości będzie rozsypanka): http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/ggJQx54YrVLmOfBltB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/zqbHC4sr6El4oyIR6B.jpg Sory ale inaczej nie umiem, pewnie nie jest to nawet proporcjonalnie: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/aLz5w9f0zRkeLaUokB.jpg Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez monikaa13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.08.2011 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Monia ja troszke nie w temacie:oops: Mozesz podac gdzie kupowalas swoje krzesła z jadalni?Wydaje mi sie ze masz te same ktore ma Nefer ale ze stronki ktora ona pokazywala wynika ze maja tylko 4 kolory (bez ,pomarancz,zielony i czerwony) . CZy Twoje krzesła sa białe czy bezowe ? Napisz prosze czy sa wygodne i czy bys je poleciała.Cena jak dla mnie ok dlatego fajnie byloby gdyby okazaly sie znosne do dluzszego siedzenia Mam podobne na pewno do Nefer, może i te same, nie wiem, dużo jest takich krzeseł. Mogę napisać to samo co kiedyś napisała Nefer, pamiętam, że siedzieć na nich się nie da cały dzień ale obiad rodzinny spokojnie się zje. Za tę cenę są ok. Jeżeli miałabym wybierać to na pewno nie wybrałabym takich ale niestety cena zawyżyła i jak na razie, od pół roku spełniają swoją rolę. Goście też na nich siedzą i nie narzekają. Nie są twarde i w miarę dobrze wykonane. Ja mam białe - białe (nie beżowe!!!) i czarne oczywiście. Kupowane od producenta, ze strony: http://ultralighting.pl/d_323,mona Krzesło MONA. Jeśli chodzi o dostawę, żadnych problemów, dobrze zapakowane, miła obsługa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.08.2011 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 I kolejne pytanie: z racji, że chcę powoli to urządzić i akurat teraz finansowo mogę więc zapytam Was jeszcze o tę komodę na korytarz. Komoda sosnowa więc do malowania na dowolny kolor - co myslicie? http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/45/95/18/1745951863 Niestety na komody za 1000zł nie stać mnie poprostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.08.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Dziekuje za namiar i opinie o krzesle.Na stronie ktora wkleilas nie pokazuja ich ceny wiec rozumiem ze trzeba do nich pisac o info.Szkoda ze sprzedaja po 4 szt (ja chce kupic 6 ) Podobaja mi sie krzesla FLO http://www.sklep.meble.pl/p289,flo-krzeslo-drewniane-bialy-lakier.html ale one to pewnie beda juz totalnie niewygodne skoro siedzisko nie jest niczym obite (sama sklejka).Czy ta "niewygoda " krzesel dotyczy jakis konkretnych cech (waskie siedzisko,twarde , mala statecznosc krzesla,zbyt proste oparcie? itd ) czy po prostu jest to takie ogolne Twoje wrazenie? Rozumiem ze za taka cene nie mozna wymagac cudow ale nie bede wymieniac krzesel po jednym sezonie i musza mi one oprocz codziennego uzytku posluzyc rowniez na imprezy rodzinne,Swieta itd (czyli troszke dluzsze siedzenie przy stole ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.08.2011 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Mi też służą na wszystkie imprezy i święta, bo innych nie mamy Dlaczego niewygodne? Nie są niewygodne ale super wygodne też nie. Nie wiem dlaczego ale trzeba na nich siedzieć pionowo, nie można się tak jakby "położyć". Nie wiem zx czego to wynika, może siedzisko za płytkie, nie wiem, może oparcie za pionowe, choć niby jest wyprofilowane. Cena to ok. 139zł chyba. My kupiliśmy dwa białe, dwa czarne. Najlepiej zapytać czy można 6 zamówić. Jak nie to na innych stronach też są dostępne te krzesła, bo oni je produkują, a kupić może można gdzie indziej. Trzeba poszukać po nazwie może. Te co pokazałaś to były moje wymarzone ale jednak przeważyła wygoda, tak mi się zdawało, bo tych flo nie widziałam na żywo i nie siedziałam ale bałam się tej sklejki właśnie. Czytałam też, że farba schodzi niestety i nogi się rozjeżdżają. Sama nie wiem czy dobrze zrobiłam ale mam małe dziecko i moje krzesła wydawały mi się lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.08.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Kolory w salonie: http://u.mdcd.net/media/data/rooms/images/qkcivnxxsjefsksy.jpg#room-image-map Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.08.2011 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 No to czekam Czyli jednak żółte, jak w kuchni? A nie za dużo tej żółci będzie w domu? A może jeszcze jakiś kolor do tego żółtego w salonie dodać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.08.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Myślę, że trochę musztardowej żółci będzie ok. - z jednej strony nawiąże do żółci w kuchni, z drugiej nie będzie tą samą żółcią Kolory pojawią się tak czy owak na ścianie bibliotecznej Teraz, patrząc na kącik w hallu, gdzie ma stanąć "coś", myślę sobie, że powinno być w prostej formie i bieli lub szarości, żeby się ładnie stopiło z otoczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.08.2011 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Wyżej pokazywałam komodę jaką znalazłam, co sądzisz? Jest całkiem prosta, chyba i pomalowałabym ją jakąś bejcą chyba, bo biały to tak jak w kuchni, a szary, hmmm - sama nie wiem? Taka ładna bejca nawiązująca do podłogi trochę i do drzwi??? Tam musi coś być, bo jak pisałam brakuje nam szaf. Ta akurat ma 90cm szerokości i 52 głębokości. Cała wnęka ma 105 szerokości. O, nie zauważyłam tego regału ale czy ona miałby być czerwony czy drewniany??? Chyba biały, co? Ale nadal mam wątpliwości jeśli chodzi o bezpieczeństwo wchodzenia dziecka po tych schodach bez barierki. I czy schody nie znikną trochę na tl etych wszystkich bibelotów na tym regale? Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez monikaa13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.08.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Taka prosta komodo-szafka mogłaby się chyba sprawdzić w kąciku... regał - albo biały, albo drewniany. Jakie barierki planujecie? Zależy Ci na wyeksponowaniu schodów na tle ściany, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.08.2011 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Joliska, takich pytań mi nie zadawaj Nie wiem czy nam na tym zależy, zależy nam na tym by było fajnie, ładnie, oryginalnie i choć trochę nowocześnie. Tak tylko sobie wymyśliłam, że tą ścianę mogłabym dać jakąś dekoracyjną, w rogu przy zejściu ze schodów jakiś duży wazon bądź kominek elektryczny, a pod schodami na tle tej ściany krzesełka i stolik na kawkę. Regał na drugiej ścianie, bo jest mniejsza po pierwsze, po drugie nie byłoby go prawie widać. Al etak jak pisałam, niczego na 100% nie jesteśmy pewni i póki nie stanie się rzeczywistością wszystko można zmienić. O barierkach jeszcze nie myśleliśmy tak bardzo ale na razie w głowie mamy dwie: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/ux1GiTbm5I3yaVzgbB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/50bOxnusyEnh7tHLWX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.08.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Monia tez mam takie wlasnie przemyslenia nt krzesel Flo chociaz za nimi przemawia nizsze oparcie (nie chce aby zaslanialy mi okna w jadalni) Juz Cie nie mecze i dziekuje za szczegolowe informacje.Mozliwe ze Mona sa zbyt plytkie lub maja oparcie zbyt pionowo ale to akurat dla kregoslupow moich chlopakow jest na plus Jesli chodzi o barierke przy schodach to mi podoba sie bardziej nr 1:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.08.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 O dziękuję za głos na barierkę. Mnie osobiście 2 ale nie wiem jak z bezpieczeństwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 24.08.2011 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 witam, Fajna kuchnia, żółty rewelacja Odnośnie barierki na schodach to do Twoich schodów zdecydowanie podoba mi się ta 2 Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 24.08.2011 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Dziękuję. Ale nadal proszę o pomoc przy salonie. Barierka będzie później, a firany muszą być już. Bardzo proszę o jakąś propozycję firan, zaśłon i karniszy, plissss. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/Avmxwex9SAa3FlP5ZB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.08.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Najprostsze z możliwych karnisze - szczotkowana stal lub biel. Firany - gładki, matowy woal. Zasłony - proste, gładkie, jakiś odcień szarości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 24.08.2011 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Ok. rozumiem. Osobiście myślałam o wzorzystych zasłonach, widziałam cudowne materiały w ikea, grube, ciężkie, czarno białe lub szaro białe, co myślicie? Chciałabym dać firany i zasłony na całą ścianę, aż do skosu - czy to dobry pomysł? Początkowo miały być panele więc tak musiało być. A zamiast karnisza może być ta listwa do paneli - tak w razie czego Jak powiem to mężowi to nie będzie zadowolony. Dlaczego nie panele? O taki styl: http://images21.fotosik.pl/59/1cf0c3902fdb6daa.jpg http://images20.fotosik.pl/109/de6284789e054018.jpg Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez monikaa13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.08.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 mi sie tam osobiście panele nie podobają, do biura ujda, ale w salonie... zgadzam sie z joliską.co do zasłon - nie musza być super gładkie, ale raczej bym wybierała coś minochromatycznego i z delikatnym wzorem. jeśli jeszcze nie masz pełnej koncepcji na salon, na jego kolorystyke i wystrój - bezpieczne rozwiazanie bedzie wskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts