Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Monika urządza mieszkanie

monikaa13

Recommended Posts

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to na razie zasłon nie. Najbardziej zależy mi na firanach, bo rolety mam w razie czego więc zasłony mogą dojść później. Dzięki za pomoc. Pomyślę, poszukam.

Wracamy zatem do ustawiania salonu. Marzy mi się jakaś dekoracyjna ściana, kiedyś marzyłam o betonie na jednej ze ścian, mąż wymyślił kawełek przy schodach z cegły białej - nie wiem.

Witaj Monika,

Obserwuje Twój wątek od jakiegoś czasu i ciekawa jestem co dziewczyny Ci podpowiedzą. Salon ma duży potencjał więc napewno wyjdzie fajnie jak eksperci Ci doradzą. Jednego bardzo cennego eksperta już masz- Joliska więc nie jesteś z tym sama. Chciałabym Ci pomóc, ale ja sama szukam porady na tym forum odnośnie urządzania, chociaż swój salon urządziłam prawie sama, ale nie było łatwo. Napewno powinnaś iść w szarości na ścianach one zawsze będą dobrze wyglądąć.

No uczepił się, bo mu się podobają. Uważa, że są nowoczesne, oryginalne i ciekawe. Mnie osobiście też się podobają ale nie wszystkie. Np. te białe co wyżej pokazałam są świetne.

Chciałabym, żeby było ciekawie, inaczej i oryginalnie, a jak pokazuję mu karnisze i te kółka :) to mówi, że jak u jego mamy w domu, już 10 lat temu miała takie kółka.

Ja jeszcze bym te panele wzięła ale mam parę wątpliwości, jak to prać i czy do nich pasują zasłony czy jak panele to same. Ja ew. bym chciała takie firanowe, delikatne, jak na zdjęciu wyżej ale sama nie wiem co lepsze.

Chciałabym choć ciut nowocześnie i inaczej, a paneli jeszcze u nikogo na żywo nie widziałam.

No ale jaksie miałaś, widzisz :) czyli Ci się podobały. Może coś więcej napiszesz jak je się użytkowało poprostu, jak prało itp.

W wątku nasze wnętrza w szarościach jest mój salon:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168786-NASZE-WNĘTRZA-W-SZAROŚCIACH-zdjęcia-realizacji-naszych-forumowiczów-D/page64

Na stronie 66 jest c.d zdjęć. Nie mieszkam w wielkich przestrzeniach, to zwykłe mieszkanie 3 pokojowe w bloku:( więc nie wygląda tak jak okazałe wnętrza domków jednorodzinnych, gdzie samo wnętrze już dużo zyskuje dzięki dużej przestrzeni

Aha żeby nie było salon nie jest jeszcze do końca urządzony-brakuje kilku ważnych szczegółów:)

Duś w jakiej stylowej biblioteczce??? Żadnej stylowej nie chcę. Ja chcę mieć nowocześnie, a nie stylowo.

Duś w naszym małym mieszkaniu nie ma pomieszczenia do pracy :D:D:D

No to kurcze co? Panele czy firany? Ja sama nie wiem, do żadnej opcji nie jestem przekonana w 100%.

Bluezee skąd masz panele, jak je czyścisz. U mnie musiałyby być cały czas zasłonięte.

do salonu zdecydowanie odradzam.

panele uznaje za pozbawione klimatu i nadające wnętrzu atmosfery rodem z korporacyjnego biura (open space z boxami dla pracownikow). a ja chce aby nowoczesny salon był trochę przytulny (dzięki panelom tego nie uzyskasz) i jednocześnie elegancki (jak poprzednio).

wybór należy do was, nasze zdanie już znacie

Edytowane przez duś

Ok. przemyślimy sprawę. Ja Wam powiem, że coraz bardziej skłaniam się ku firanom, bo wydają się bardziej eleganckie ale mąż koniecznie chce mieć nowocześnie. Mi zależy na oryginalności.

Dziś też pomyśleliśmy, że komodę na korytarz to mąż zrobi sam z drewna sosnowego, a potem się kolor dobierze.

Znalazłam dziś coś podobnego (lustrzana), rewelacja tylko nie wiem czy to pasuje, chyba raczej nie ale i tak jest świetna:

http://www.google.com/url?source=imglanding&ct=img&q=http://www.e-vanessastyle.pl/sklep2/components/com_virtuemart/shop_image/product/Komosa_Lustrzana_4dae108fe156b.jpg&sa=X&ei=RVBVTrD0OuPc4QSc--TABw&ved=0CAQQ8wc&usg=AFQjCNFYYgl0nhrlFR2mVbsGmlhzuHNKTA

Edytowane przez monikaa13

oj nie, nie że krytykuję. po prostu nie pasują mi zupełnie do pomieszczenia jakim jest salon czy sypialnia. domowe biuro/gościnny, pokój dziecka - owszem. ale lubię jak salon zaprasza, jak jest ciepły i delikatny, nawet jeśli konwencja jest nowoczesna i pełno w nim kanciastych mebli na wysoki połysk. panele wydają się takie surowe...

@monika

a ska ta lustrzana szafka? kiedys miałam taki pomysł na stoliki nocne...

Edytowane przez duś

A ja lubię panele i na pewno będę mieć w salonie, zwykłe firany i zasłony mnie osobiście kompletnie nie interesują, no ale u mnie z założenia ma być surowo i nieprzytulnie ;) Kwestia gustu i klimatu jaki się chce mieć.

duś, lustrzane szafki różne widziałam na pewno w Tk Maxx.

monika, boskie masz te schody.

Lina dzięki. Widzę, że nasze schody jak na razie wszystkim się podobają. Teść z mężem się postarali, trzeba im jakoś podziękować :)

Co do szafki lustrzanej to wpisałam w google "lustrzana komoda" i szukaj w obrazach, pełno tego jest.

A czy widzicie ją tam w rogu, w korytarzu? Czy sobie darować.