Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Monika urządza mieszkanie

monikaa13

Recommended Posts

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na boki nie mogę. Po to kupiłam tę firanę za dużą kasę, by ludzie, którzy mieszkają w sąsiednim bloku, tuż za oknem nie wiedzieli mnie, bo denerwuje mnie jak ciągle ktoś się gapi. Firana jest na tyle gęsta, że ja też ich prawie nie widzę i jest super. Jak będę w dzień to zrobię zdjęcia i wstawię za dnia.

Okno jest jedno, a obok drzwi balkonowe.

Zasłony - nie wiem kiedy...Kiedy będę wiedziała jakie, bo na razie nie wiem. Dawać jednolite czy raczej jakiś wzór. Coraz częściej zastanawiam się nad kolorowymi dodatkami typu grafiti - czyli wszystkie kolory razem,np. taki obraz albo coś, kolorowe poduszki itp. bo nie wiem co z dodatkami zrobić. ZÓŁty dać jak w kuchni, trochę dużo go będzie chyba?

no fiu fiu... bardzo ładnie wyszło... elegancko i lekko. zwracam honor firankom na przelotkach :)

Tylko trochę pognieciona jescze.

mój patent? popsikać spryskiwaczem :D

tak gadacie o kolorach to pomyślałam o patchworkowym fotelu jako takim dodatku out-of-nowhere. lubię takie ufoludki, pięknie wyglądają w monochromatycznym otoczeniu

Duś dzięki. Trochę mnie pocieszacie z tą firaną, bo ja sama nie wiem co myśleć i czy takiego właśnie efektu oczekiwałam za taką kwotę. No ale jak piszecie, że ok. to ok. :)

Na początku nie miało być przeletek ale teraz to one mi się najbardziej podobają :)

Właśnie taki fotel patchworkowy by mi się marzył. A co myślicie, by te krzesła obić na kolorowo?

Od niedawna jestem na forum, ale widzę, że już znalazłam coś dla siebie ;) Przyłączam się do dyskusji...

ostatnio sceptycznie podchodziłam to firan, ale muszę przyznać, że takie proste świetnie wyglądają - też bym ich nie rozsuwała na boki, tak się bardzo dobrze prezentują :)

Pozdrawiam!

A zatem z masą obaw ale co tam, wrzucam naszą komodę. Jednak stanęło na naszym więc jestem świadomo krytycznych uwag :)

Taka czy inna uchwytów potrzebuje więc czekam teraz na podpowiedzi, plisssss, bo nie mogę nic do niej włożyć :D

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/dMybZG9iIJ3W1fNpYB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/ZF9PdHBxPOJub4mKiB.jpg

NA RAMKI NIE PATRZCIE !!!! Już rozdaję po rodzinie :) Będą najpradopodobniej proste, białe, duże - tak jak radziłyście, chyba że teraz coś się zmieniło.

:)

ok.

Ramki większe, równej wielkości z jednakowym passepartout, białe albo spatynowane ciemne srebro (cienkie ramki mam takie, bardzo nienachalnie wygladają) i w takim wypadku dałabym większe uchwyty - skoro szafka jest "nie od kompletu" niech taką konsekwentnie będzie - w stylu tez nie muszą być mocno stylizowane, ale takie... mocne.

Jak mi cos wpadnie w oko -link podeślę

a wymień na zabawny w kolorze tylko fotel. A jakie krzesła chcesz jeszcze obijać?

pozdrawiam

hehe

no szafka się broni :) wyglada bardzo ładnie i fajnie ze nie jest aż tak ciemna (sądziłam ze chciałaś kolor bardziej zbliżony do drzwi, tj ze schody są w rzeczywistości ciemniejsze)

ale uchwyty rzeczywiście... coś wyrazniejszego, mocniejszego... niekoniecznie stylizowane i chyba jednak matowe (a przynajmniej nie srebrne błyszczące)

może niekoniecznie ten kolor na "żywo" spójrz, czy lepiej patynowane czy szczotkowane czy srebrne j/w, ale ja dałabym takie w tym stylu:

http://www.akcesoria.meble.pl/p28531,uchwyt-2026-z-kolekcji-druckguss-stary-mosiadz.html

ładne te krzesełka!!! szczególnie gdy zostaną odnowione! obicie dałabym w jednym kolorze - może coś korespondujacego i z szarą kanapą i z tym fotelem, który bedzie