Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Monika urządza mieszkanie

monikaa13

Recommended Posts

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Monikaa13, ja głosuję za wersją z tapetą tylko zastanowiłabym się nad innym motywem. Ja bym wybrała jakieś abstakcyjne wzory. Jeżeli chodzi o wersję pierwszą - nie zastanawiałaś się może nad pomarańczowymi kaflami. Mi się bardzo podoba zestawienie szarości z pomarańczem.

Myślę, że dużo z was to zdjęcie zna :D

W kuchni podłoga biała, stół biały z czarnym szkłem, krzesła dwa białe, dwa czarne. Są też drzwi, na które na 99% pójdzie farba tablicowa czarna. Może to pomoże w wyborze :)

Tu muszę jeszcze podziękować jednej osobie z forum, która mi podpowiedziała dużo rzeczy w temacie kuchni. Która mi podsunęła rozwiązania i zrobiła te wizualizacje, bo ja na pewno tego sama bym nie zrobiła. DZIĘKI ROKOKO

Monika, ja Cię tylko proszę delikatnie - przemyśl zylion razy tę białą podłogę w kuchni. Mając na dodatek małe dziecko. Zajeździsz się na miotle. A potem wpiszesz się do wątku 'czego nie zrobiłabym ponownie' ;)

Monika, ja Cię tylko proszę delikatnie - przemyśl zylion razy tę białą podłogę w kuchni. Mając na dodatek małe dziecko. Zajeździsz się na miotle. A potem wpiszesz się do wątku 'czego nie zrobiłabym ponownie' ;)

:D

Tę białą, polerowaną podłogę mam od czerwca i jest to najlepsza (na równi z lakierowanymi meblami) rzecz jaką mam w tym mieszkaniu. Jak kiedyś będę miała dom, to wszędzie gdzie się da dam też poler. Nie dość, że czyści się rewelacyjnie prosto to jeszcze mało na niej widać. Praktycznie nic. I tak odkurzam codziennie lub drugi dzień więc przejeżdżam też w kuchni i jest czysto. Myję naprawdę sporadycznie, przed świętami czy gośćmi.

Tyle złych opinii naczytałam się o polerze w kuchni, o białym w kuchni ale zaryzykowałam i całe szczęście. Jestem z tego rozwiązania zadowolona w 200%. Białe lakierowane szafki też sprawują się świetnie :)

Ale dzięki za troskę.

Zachęcam do dalszych podpowiedzi co do mojej kuchni i ew. wyboru wersji.

Zawsze mozesz wybrac inny obrazek. Te plytki w takiej formie a tym bardziej w tym kolorze wygladaja zupelnie tak sobie. Nie przekonuje mnie to.

My tez kombinowalismy ale chyba polozymy na calej dlugosci kafle Opoczno Visione. Ja bym chcial szklo ale bedzie kuchnia gazowa (sporo gotujemy i chodzi o oszczednosci) a cena hartowanego mnie jakos odstraszyla. Takze niestety finanse wygrywaja z wizjami po raz kolejny :(

Opoczno Visione, śliczne :) Powiedz czy widziałaś je na żywo? Mają chropowatą strukturę? Który kolor planujesz na ścianę?

ja chciałabym meble szary połysk, górne szafki - szyba mleczna (chyba :) ) a blat w kolorze jasnego drewna i nie wiem który kolor tych visione by pasował, nie ma białego :(

No to mam zagwozdkę naprawdę :)

Mi się podobają obie wersje. 1 jest tańsza, 2 niestety trochę kosztuje i pewnie jej finał odroczył by się o pewien, bliżej nieokreślony, czas. Ze względów finansowych od razu biorę 1. Podoba mi się też ten żółty, bo dodaje życia ale foto ma to coś.

Będziemy myśleli. Jutro powinien przyjść stół z krzesłami. Wstawię, może wtedy coś jeszcze doradzicie.

Opoczno Visione, śliczne :) Powiedz czy widziałaś je na żywo? Mają chropowatą strukturę? Który kolor planujesz na ścianę?

ja chciałabym meble szary połysk, górne szafki - szyba mleczna (chyba :) ) a blat w kolorze jasnego drewna i nie wiem który kolor tych visione by pasował, nie ma białego :(

Niestety białych niet. My planujemy skorzystać z szarych. NA żywo jeszcze nie widziałem a to dlatego że obecnie jeszcze nie mieszkamy w PL. Ale udało mi się wytargować od jednego ze sklepów internetowch w PL 1 kafelek jako próbnik :) :) Juz jest u moich rodziców i niebawem przyleci do nas więc wtedy zobaczymy ten cud na żywo :)

Stół i krzesła oraz meble bardzo mi się podobają, ale moim zdaniem tapeta i żółte kafle odpadają- zepsują cały efekt. Ja widziałabym tam białe lub szare kafle, lub szybę. A ożywić wnętrze można dodatkami, jakiś kolorowy kwiat czy doniczka itp. ale zawsze można to zmienić a żółtych kafli jak się znudzą to raczej nie łatwo będzie się pozbyć. Ale to oczywiście tylko moje zdanie.