Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Monika urządza mieszkanie

monikaa13

Recommended Posts

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tzn? nie rozumiem co byś w róg chciała dać

obraz konkurencją dla tv być nie musi. powieszenie do dokładnie pośrodku schodów (na wprost jak schodzisz) spowoduje "zaznaczenie" klatki schodowej, a z tego co pamiętam do tv to jeszcze kawał wolnej sciany będzie. kupcie najlepiej gazetę z plakatem i poprzykładajcie go do ściany :)

No nie wiem jakąś donicę wielką lub rzeźbę, hmm. Od razu myślę, że na tej ścianie za schodami, jaki kolor? i może tu jakiś obraz czy półki? Muszę się trochę sprężyć z tym urządzaniem :) Do kwietnia muszę mieć to w miarę wykonczone, a nie takie puste. To samo z zasłonami. Myślę, żeby dać w dodatkach kolor fioletowy i zółty.

No nie wiem jakąś donicę wielką lub rzeźbę, hmm. Od razu myślę, że na tej ścianie za schodami, jaki kolor? i może tu jakiś obraz czy półki? . To samo z zasłonami. Myślę, żeby dać w dodatkach kolor fioletowy i zółty.

przednówek całą gębą!!!

Monikaa, proponuje zrezygnować z tej rzeźby, donicy czy czegokolwiek. Wstrzymaj się. Jesli już spraw sobie jakiś "oldskulowy" plakat (jestem świeżo po zakupie na allpostersie :) Skup się na zasłonach.... resztę zostaw. Bo za chwile będzie problem, komu to oddać lub gdzie schować;)

Jesli chodzi o Twoje wybrane kolory tychże.... też przemyśl

PS a.. to tylko dodatki, to żółty, - ale też jeden akcent - bo chyba w kuchni masz takie ?

Kolory jakieś muszę dać, bo na razie mamy tylko szary i biały w pokoju, do tego drewno z czarnym. Czarny będzie też kinkiet. Ściany już mnie trochę denerwują, w całym domu białe ale nie mogę się zdecydować. Zasłony chcę kupić ale też nie wiem jakie właśnie - myślałam też o czymś z fioletem właśnie. Muszę się trochę pospieszyć, bo mąż mnie już goni, że nic nie mogę wymyślić.

Dla przypomnienia salon:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/FlDUdzQMJRjOPA41MB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/OfTHEx94yJI7WlVnbB.jpg

Witaj ,

Gratuluję pięknej i ciekawie urządzonej kuchni , bardzo mi się podoba :)

spodobały u Ciebie listwy między blatem a ścianą , możesz zdradzić co to są za listwy i gdzie je kupowałaś , u mnie kuchnia już pół roku bez listew bo grubych nie chce a nie mogę nigdzie znaleźć takich cienkich , a te u Ciebie wyglądają rewelacyjnie . :)

pozdrawiam

Anka

ja bym wymieniła ten fotel na coś jebitnie pomarańczowego lub fioletowego :D

to tak w kwestii koloru hehe

zgadzam się z ave! - nie ma co na siłę. zagracanie ciagu komunikacyjnego uważam za niedobre, więc od stawiania czegokolwiek w okolicy schodów będę odwodzić. skoro nie masz konkretnego pomysłu, to może rzeczywiście najlepiej z tym zaczekać i w 1 kolejności zrealizować pilniejsze pomysły. dopracuj kącik z krzesłami, okna (zasłony... hm... możesz wprowadzić na nich kolor czy wzór, ale poszukałabym czegoś niezbyt jaskrawego)

Witaj ,

Gratuluję pięknej i ciekawie urządzonej kuchni , bardzo mi się podoba :)

spodobały u Ciebie listwy między blatem a ścianą , możesz zdradzić co to są za listwy i gdzie je kupowałaś , u mnie kuchnia już pół roku bez listew bo grubych nie chce a nie mogę nigdzie znaleźć takich cienkich , a te u Ciebie wyglądają rewelacyjnie . :)

pozdrawiam

Anka

Aniu dziękuję za opinie. U mnie kuchnia też stała bardzo długo bez listew, bo grube absolutnie nie wchodziły w grę. To nie do końca jest listwa, tzn. jest ale taka miękka, zwinięta w rulon. Kupowana w sklepie z artykułami meblarskimi. Specjalna do tego typu połączeń ale po prostu ciensza. Radzę się wybrać do takiego sklepu/hurtowni. Na pewno znajdziecie. Cena jakaś śmieszna. To jest takie coś:

http://thermoplast.eu/pl/profile/profile-gotowe/listy-przyblatowe/nowosc-listwa-przyblatowa-w-rolce/

http://www.belmeb.pl/upload/produkt_min3/3502_1.jpg

Szukaj może "listwa przyblatowa w rolce". W necie też kupicie.

duś, ten fotel jest okropny, wiem ale chyba na fotel mnie w tej chwili nie stać, no chyba że jakaś okazja, a jaki byś widziała - byleby wygodny :)

Kącik z krzesłami się robi. O dziwo już jutro będzie kinkiet, yupi!!!!!! Pozostanie więc goła ściana, z którą nie wiem co zrobić i krzesła, które nie wiem na jaki kolor obić, hmmm - może fiolet, czy czarny czy zółty czy inny?

fotel oddaj w dobre ręce, nie będzie dostarczał widoku niedokończenia z wiadomego powodu ;)

a krzesełka obij!. Jeśli masz żądzę doznań wzrokowych może jakiś wzór op-art? ale tylko np. na oparciach a siedzisko jednokolorowe? albo odwrotnie?

Sama musisz zadecydować, co Ci się podoba.

to jesteś bliska zrobienia tego samego błędu,co ja: mam kilka rzeczy, które mi się podobały - małe niezdecydowanie... Kupione zatopione... i już myślę, gdzie by upchnąć te rzeczy a wymienić na inne.... Ale nie spędza mi to snu z powiek 8) Ale konsekwencji trochę się przydaje... no i kasy do wydania w krótkim czasie :) wtedy konsekwencja jest łatwiejsza.

Tym sposobem mam wnętrze jedyne w swoim rodzaju, klimatyczne, moje - po prostu;) Kiedys będzie impuls do zmian - więc nie będzie nudy ;)

duś, ten fotel jest okropny, wiem ale chyba na fotel mnie w tej chwili nie stać, no chyba że jakaś okazja, a jaki byś widziała - byleby wygodny :)

no nie wiem jaki bym widziała, ale na bank coś ekstrawaganckiego, z zupełnie innej parafii. bazę masz biało-szarą i mimo całej mojej miłości do takich barw, uważam że aż się prosi o coś...

tu masz mniej więcej obraz moich wyobrażeń, choć to mebel niekoneicznie dla ciebie

DSCN5119.118606.311x0.jpg

(a jak znajdę tani, wygodny i oryginalny fotel to najpierw sprawię go sobie, a potem dam znać :D)

co do krzeseł - obiłabym je i zgadzam się, z którąś z przedmówczyń, że op-artowy wzór byłby fajny (krzesła nawiązują stylistyką do lat 60. a wtedy taka graficzność królowała). jeśli wolałabyś coś jednokolorowego, to odradzałabym żółty, bo jest już w kuchni - mógłby "się wprosić" do salonu. może wówczas pomarańcz... lub zieleń? fiolet mają wszyscy, lubię ten kolor, ale ostatnio widzę go dosłownie wszędzie.

Co to jest ten op-art, jakiś przykład?

Słuchajcie zamówiłam tę lampę leitmotiv czarną, zapłaciłam i wszystko ok. A dziś napisali, że jednak nie mają czarnej tylko srebrną :( Kurcze. A ona dostępna jest tylko w jednym sklepie w Polsce chyba, nawet na stronie producenta jej nie ma. A już się nastawiłam. Masakra - "uwielbiam" takie sklepy. Uważajcie zatem.

I znów mam problem, muszę wybrać inną teraz.