monikaa13 22.02.2012 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Ale to jest jakiś obraz do kupienia, czy do malowania? Jak nosi, ciągle właśnie w białym, szarym i czarnym siedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 22.02.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Biała ścian i biały regał? Zleje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 22.02.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 czeka, czeka - regał ma iść na tą ściankę vis-a-vis telewizora, tak? (a mówiąc o cegiełkach, od samego początku jak zobaczyłam twój salon pomyślałam sobie, że te schody bosko wyglądałyby na tle ceglanej ściany. stąd mój komentarz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.02.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 No właśnie biały regał na białej ścianie, wydaje się być dobrym pomysłem. A dlaczego ma się odznaczać, wtedy byłoby za prosto. Zresztą będą tam stały różne rzeczy, które mogą go odznaczyć ale oczywiście to jeszcze do przemyślenia. Mąż właśnie wymyslił, żeby może dać beton pod ten regał??? Tak regał ma być na tej ścianie na przeciw TV. Cegiełka byłaby fajna na tej ścianie ze schodami, co? Ciągle o niej myślę, białej oczywiście ale kurcze roboty byłoby chyba dużo? Boże nigdy nie wykonczę tego mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 mural to dzieło sztuki wykonane metoda graffiti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.02.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 A widzielibyście tę cegłę miejscami gdzieś na tej ścianie ze schodami, bo całość to droga dosyć i roboty dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 miejscami nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.02.2012 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 miejscami nie. Wiecie ile to jest roboty? Ile kasy? Pasy bym trzy zrobiła, a pod regałem dała szarą farbę lub imitację betonu - tak sobie to wymyśliłam wczoraj ale pewnie dziś wpadnę na coś nowego Czy do obicia krzeseł nadają się takie zwykłe materiały ze sklepu np. Ikea czy muszą być specjalne tapicerskie, bop myślę, że jeżeli tapicerskie to nie mam szans dostania fajnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 23.02.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 - Wiecie ile to jest roboty? Ile kasy? Pasy bym trzy zrobiła, a pod regałem dała szarą farbę lub imitację betonu - ale potem nie miej za złe, jak zbierzesz krytyczne opinię za trzy paseczki - szczerze? ni przypiął ni przyłatał Czy do obicia krzeseł nadają się takie zwykłe materiały ze sklepu np. Ikea czy muszą być specjalne tapicerskie, bop myślę, że jeżeli tapicerskie to nie mam szans dostania fajnych? powinny być materiały odpowiednie - pewnie z ikei też są takie, a u dobrego tapicera powinien być wybór albo szukaj w internecie - znajdziesz na pewno. Jeśli chcesz koniecznie zmian, ale z przyczyn finansowych może to nie być to, to na razie : obij te krzesła, kup fotel - lub poszukaj jakiś do obicia (ale nie ten z poprzedniej strony) Kup zasłony. Jak Ci starczy, to kup sobie ten regał (a meble od rtv zostają? - bo jak na wnętrze mające być nowoczesnym i minimalistycznym w wystroju, to się trochę dużo dobra wszelkiego robi na nie aż tak wielkim metrażu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.02.2012 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 A co jest nie tak z szafką RTV??? Regał ma być dopasowany właśnie do niej? W regale miałyby być też dwa fronty szare jak w tej szafce właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 23.02.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 (edytowane) A co jest nie tak z szafką RTV??? Regał ma być dopasowany właśnie do niej? W regale miałyby być też dwa fronty szare jak w tej szafce właśnie. jak pasuję, to Ok, nie widziałam w całości szafki rtv. pewnie się czepiam (leżą pod kocykiem razem z grypą... i wymyslam ) a może po prostu dlatego, że nie do końca podoba mi się ten regał (ja dałabym proste drewniane - grube półki - ale raczej na książki, bo jak przybędzie bibelocików, to będzie op-art, ale nie w znaczeniu kierunku w sztuce ) i jeszcze kwestia koloru, a krzesełka będą zmieniane na jakiś kolor? (żeby nie było za dużo: schody, krzesełka stolik, półki....) Edytowane 23 Lutego 2012 przez ave! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.02.2012 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/lN4vSwZycyQvWmqLUB.jpg Nie mogą być półki, bo gdzieś muszę trzymać ciuchy, a mam ich sporo niestety. W tej chwili mamy starą komodę, która zaraz pójdzie do innej rodziny i szafę na korytarzu, w której musimy niestety trzymać nasze ciuchy, bo nie mamy innych szaf. Mnie się też podobają puste przestrzenie, ładne, przejrzyste, najlepiej wcale nie dawałabym tam żadnych szafek i tak miało na początku być, tylko regał ale coś mi w głowie zaświeciło, że jak wywalimy komodę to gdzie podzieję nasze rzeczy Przypominam, że salon to nasza sypialnia Jakieś półki może pójdą na ścianę ze schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 23.02.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Przypominam, że salon to nasza sypialnia Jakieś półki może pójdą na ścianę ze schodami. aaaa - no tak, (ale w tych półkach tez chyba za dużo nie naukładasz - możeby od razu w solidniejszą monozabudowę pójść? To i więcej miejsca będzie na ubrania i minimalistyczny charakter bardziej zachowany? A w takim razie dokąd prowadzą schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.02.2012 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 (edytowane) Schody jak to schody prowadzą na górę A tak na serio tam jest takie poddasze ale w najwyższym miejscu ma 2m tylko. Początkowo miała być tam nasza sypialnia ale teraz będzie pokój córki. Łóżko, biurko, jakieś szafki itp. Barierka schodowa już jest w fazie projektu Mam nadzieję, że nie będzie miała problemu z wchodzeniem i schodzeniem. A gdzie miałaby być ta zabudowa? Nie chcę za bardzo zagracić, bo mi się to nie podoba za bardzo. Edytowane 23 Lutego 2012 przez monikaa13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 23.02.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 czyli mieszkanie to jeden pokój, kuchnia, korytarz, łazienka i owa "górka"? Może na poddaszu uda się wygospodarować szafki pod skosem na garderobę - oczywiście tą posezonową. O zabudowie - myślałam właśnie na tej ścianie, na które chcesz postawić półkę. Nie muszą być szerokości szafy, bo ubrania mogą wisieć "na płask" - guzikami do Ciebie i wysoko nie musi być na całej ścianie. i tak, robi się problem: rozważnie czy romantycznie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.02.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Ja bym zrobiła lakierowaną szafę od podłogi do sufitu z wąskimi, klasycznie otwieranymi drzwiami na tej ścianie przy wejściu do pokoju. Nie musi mieć 60 cm głębokości, starczy 40-50 cm. Coś jak tu:http://www.laminat.waw.pl/materialy/infogal/big/180.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.02.2012 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Jest jeszcze pokój dla dziecka na dole. U góry na pewno coś się znajdzie na posezonowe rzeczy, zresztą te np. kurtki trzymamy w piwnicy też. Nad tymi szafami w salonie myślałam już dawno ale jakoś ich nie widzę właśnie ale ja nie mam wyobraźni w ogóle więc to nic dziwnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 23.02.2012 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Elfir fajna ta szafa. Rozumiem, że chodzi o tę ścianę gdzie ma być ten regał? Ale na całą ścianę, tzn. całą jej szerokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.02.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Tak, chodzi o to by wyglądała jak ściana a nie jak szafa - dlatego musi dawać gładką plaszczyznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.02.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Tego przykładu szukałam:http://www.kreacjaprzestrzeni.com/realizacje-prywatne-mieszkanie60.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts