Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Monika urządza mieszkanie

monikaa13

Recommended Posts

@agnieszka86

te pierwsze pasują do kuchni w klasycznym ciepłym drewnianym klimacie, a tu przeciiez wszystko biało-szaro-czarne. te drugie tez moim zdaniem nie pasują, ani kolorem, ani skojarzeniem - masa ludzi ma je w kibelkach i mi sie kojarzy jednoznacznie

nie jestem tez pewna czy mnie fiolet przekonuje.

chyba bardziej jakas oliwka

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy zależy Ci na takim surowym wystroju, może coś ozdobnego w rysunku... ale srebrnego byłoby utrzymane nadal w szarościach a jednocześnie dałoby ciepła przez formę. A czy ściana za stołem ma być biała?

Gosiek ściana za stołem ma być...właśnie nie wiem jaka.Ma być taka, żeby pasowała do reszty. Jak będzie trzeba to i biała al ewolałabym nie. Na pewno jest do malowania.

MI zależy na wnętrzu fajnym, żeby było ładnie i ciekawie. Chciałabym dać coś oryginalnego. O co chodzi z tym rysunkiem?

To zrob czarno ale z polyskiem :)

Dzięki za info o oprawach i zarowkach. Nawet nie wiedzialem że halogenow nalezy się wystrzegac bo zra pradu duzo.

Nielot halogen, żeby dobrze oświetlał musi mieć min. 30W, a 50W pewnie są lepsze. To policz - jeden 30W, a żarówa o tej mocy 11W. Jest różnica? Oczywiście najlepiej w tym porównaniu wychodzą ledy ale ta cena :(

A tu znowu nielot :) Monika, mozesz wyknac fotke wieczorem z zapoalonym swiatlem. Chcialem zobaczyc jak te Briluxy swieca. Z gory dziekuje

Jak nie zapomnę :) Tylko wiesz to zależy od żarówki i jej parametrów. Są różne żarówki i różnie świecą. Jaką kupisz taką będziesz miał. My akurat mamy żarówki o 4000 kalwinów i 84% odwzorowania koloru czyli prościej pisząc, mamy żarówki o barwie białej w całej kuchni i łazience.

To poszukaj takiej tapety, która wytrzyma zmywanie i ją też nad blat kuchenny daj. Możesz mieć rolkę w zapasie i w razie czego za jakiś czas położyć na nowo. Kładzenie tapety znacznie prostsze jest niż malowanie (i nie brudzi się przy tym tyle) więc spoko :)

@gosiek33

a probowałaś coś kiedyś usmażyć przy tapecie nie pokrytej szkłem? musiałabyś po każdym klopsie tapetować.

@monikaa13

myślałam raczej o takiej ciemno-zielonej oliwce, ocieplonej trochę srebrnymi dodatkami.

obawiam się, że z czernią będzie mimo wszystko zbyt surowo. poza tym ty masz tam już sporo szarości, które przy czerni będą podkreślone. prawdę powiedziawszy moje 1 skojarzenie to granat, tylko wówczas przydałoby się .go gdzieś jeszcze powtórzyć - pomyślałam o paskach na ścianie za stołem, ale ze zdjec nie wynika jakby to na resztę wnętrz wpływało.

tylko wiesz co - tak naprawdę to ja u ciebie nie widzę szkła w ogóle - nie podoba mi się taka tafla przyczepiona i ucięta w połowie wysokości ściany, bez górnych szafek nad nim czy choćby półki. a nie jestem pewna czy chcesz taflę na całą ścianę do samego sufitu (z 2 str to i tak rodzi problem z tą dziurą nad lodówką - nieładnie będzie wyglądać biała pustka w tamtym miejscu). obstawiałabym więc kafle jednak.

Absolutnie nie wchodzi w gre jakaś wielka szyba ew. pasek lub tylko nad kuchnią. Też rozważałam opcję z granatem, później pokażę próbkę. Lodówki nie ma na żadnym zdjęciu :)

To jak kafle i to w dodatku oliwkowe to może już zostac przy tych żołtych :D:D:D cytrynowej mozaice np.