duś1719506024 28.01.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 @agnieszka86te pierwsze pasują do kuchni w klasycznym ciepłym drewnianym klimacie, a tu przeciiez wszystko biało-szaro-czarne. te drugie tez moim zdaniem nie pasują, ani kolorem, ani skojarzeniem - masa ludzi ma je w kibelkach i mi sie kojarzy jednoznacznie nie jestem tez pewna czy mnie fiolet przekonuje. chyba bardziej jakas oliwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.01.2011 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Duś mnie ani beże, ani brązy, ani fiolety też nie przekonują. Oliwka to już prawie żółty Co Ty radzisz? A może fajne czarne? Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka86 28.01.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 bedzie więc biało, żółto albo czarno ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.01.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Czy zależy Ci na takim surowym wystroju, może coś ozdobnego w rysunku... ale srebrnego byłoby utrzymane nadal w szarościach a jednocześnie dałoby ciepła przez formę. A czy ściana za stołem ma być biała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.01.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.01.2011 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 bedzie więc biało, żółto albo czarno ...... No lepsze to niż te brązy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 28.01.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 To zrob czarno ale z polyskiem Dzięki za info o oprawach i zarowkach. Nawet nie wiedzialem że halogenow nalezy się wystrzegac bo zra pradu duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.01.2011 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Czy zależy Ci na takim surowym wystroju, może coś ozdobnego w rysunku... ale srebrnego byłoby utrzymane nadal w szarościach a jednocześnie dałoby ciepła przez formę. A czy ściana za stołem ma być biała? Gosiek ściana za stołem ma być...właśnie nie wiem jaka.Ma być taka, żeby pasowała do reszty. Jak będzie trzeba to i biała al ewolałabym nie. Na pewno jest do malowania. MI zależy na wnętrzu fajnym, żeby było ładnie i ciekawie. Chciałabym dać coś oryginalnego. O co chodzi z tym rysunkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.01.2011 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 To zrob czarno ale z polyskiem Dzięki za info o oprawach i zarowkach. Nawet nie wiedzialem że halogenow nalezy się wystrzegac bo zra pradu duzo. Nielot halogen, żeby dobrze oświetlał musi mieć min. 30W, a 50W pewnie są lepsze. To policz - jeden 30W, a żarówa o tej mocy 11W. Jest różnica? Oczywiście najlepiej w tym porównaniu wychodzą ledy ale ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 28.01.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Zdaje się że u mnie w UK. LEDy wcale nie sa drogie. Musze się zorienowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.01.2011 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 No jeżeli tak to oczywiście lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 28.01.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Może zawołajmy joliske na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.01.2011 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Joliska!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 28.01.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 A tu znowu nielot Monika, mozesz wyknac fotke wieczorem z zapoalonym swiatlem. Chcialem zobaczyc jak te Briluxy swieca. Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.01.2011 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 A tu znowu nielot Monika, mozesz wyknac fotke wieczorem z zapoalonym swiatlem. Chcialem zobaczyc jak te Briluxy swieca. Z gory dziekuje Jak nie zapomnę Tylko wiesz to zależy od żarówki i jej parametrów. Są różne żarówki i różnie świecą. Jaką kupisz taką będziesz miał. My akurat mamy żarówki o 4000 kalwinów i 84% odwzorowania koloru czyli prościej pisząc, mamy żarówki o barwie białej w całej kuchni i łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.01.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Może nad tapetami pomyśl i na ścianę od strony białych krzeseł i taki sam pasek nad kuchnią? Drobny wzór ? http://www.amandus.pl/Tapety-k4-2-3-default.html coś w tym stylu? http://global.images6.fotosik.pl/191/2c83a94f35d8f731.jpg czy tak jak na tu tylko odwrotnie, czarne na białym? http://images6.fotosik.pl/285/6f03f517634b7e6dmed.jpg http://allegro.pl/tapety-tapeta-wallsmart-modne-wzory-nature-50-i1379832818.html http://allegro.pl/rewelacyjne-tapety-tapeta-glamour-cz-i-21-i1379832823.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.01.2011 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Gosia całkiem przyjemne ale co nad blatem, ta sama tapeta??? To znów ta szyba będzie musiała być i te koszta, a już myślałam że da się taniej Poza tym dalej wyjdzie czarno biało. Rozumiem, że radzicie, żeby iść w tym kierunku raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.01.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 To poszukaj takiej tapety, która wytrzyma zmywanie i ją też nad blat kuchenny daj. Możesz mieć rolkę w zapasie i w razie czego za jakiś czas położyć na nowo. Kładzenie tapety znacznie prostsze jest niż malowanie (i nie brudzi się przy tym tyle) więc spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 28.01.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 @gosiek33a probowałaś coś kiedyś usmażyć przy tapecie nie pokrytej szkłem? musiałabyś po każdym klopsie tapetować. @monikaa13myślałam raczej o takiej ciemno-zielonej oliwce, ocieplonej trochę srebrnymi dodatkami.obawiam się, że z czernią będzie mimo wszystko zbyt surowo. poza tym ty masz tam już sporo szarości, które przy czerni będą podkreślone. prawdę powiedziawszy moje 1 skojarzenie to granat, tylko wówczas przydałoby się .go gdzieś jeszcze powtórzyć - pomyślałam o paskach na ścianie za stołem, ale ze zdjec nie wynika jakby to na resztę wnętrz wpływało. tylko wiesz co - tak naprawdę to ja u ciebie nie widzę szkła w ogóle - nie podoba mi się taka tafla przyczepiona i ucięta w połowie wysokości ściany, bez górnych szafek nad nim czy choćby półki. a nie jestem pewna czy chcesz taflę na całą ścianę do samego sufitu (z 2 str to i tak rodzi problem z tą dziurą nad lodówką - nieładnie będzie wyglądać biała pustka w tamtym miejscu). obstawiałabym więc kafle jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.01.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Absolutnie nie wchodzi w gre jakaś wielka szyba ew. pasek lub tylko nad kuchnią. Też rozważałam opcję z granatem, później pokażę próbkę. Lodówki nie ma na żadnym zdjęciu To jak kafle i to w dodatku oliwkowe to może już zostac przy tych żołtych :D:D cytrynowej mozaice np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts