Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Monika urządza mieszkanie

monikaa13

Recommended Posts

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanko :) jak ścieracie tę tablice? bo kurde jak na sucho to się pyli, a jak na mokro to trzeba czekać az wyschnie, a potem zostają mazaki?

Pytam bo słyszałam o farbie magnetycznej... gdzie można magnesy przyczepiać...

Ktoś zna te farbe, na pewno nie ma jej beckers, tikku i ralston....a inni?

Często dają farbę magnetyczną pod tablicową i wtedy masz dwa w jednym. Możesz przyczepiać magnesy i pisać. Świetna sprawa. Tez chcieliśmy tak zrobić. W Casto jest farba magnetyczna. Nalezy pomalować min. 3 warstwy im więcej tym lepiej. My naszą tablicową też malowaliśmy 3 razy.

Magnetycznej w końcu nie kupiliśmy, ze względu na cenę. Koszt taki jak tablicowa 70zł za puszkę ale w tej chwili u nas liczy się każdy grosz i wolimy go wydać na normalną farbę,. by w końcu skończyć kuchnię.

Myślę, że każda magnetyczna będzie ok. taka z casto też :)

My jeszcze naszej nie ścieraliśmy. Próbowałam ale delikatnie :) Na sucho faktycznie gorzej. Na mokro się boję, myślę, że najlepsza będzie wilgotna ściereczka, zresztą tak jest napisane na opakowaniu.

• 2 weeks później...

Te pastele widziałam ale nigdzie nie mogłam ich znaleźć na żywo.

Ale płytki już nie aktualne!!! Zapowiadam, że zakupiłam żółte płytki z kolekcji Zienia. Już są do odbioru i w tym tygodniu będę je miała. Położy pewnie mąż więc nie wiem kiedy ale jak coś zrobimy to na pewno pokażę.

Dziękuję wsyzstkim za rady w sprawie płytek. Teraz czeka nas wybór farby :D:D:D

Płytki - żółte - zakupiliśmy prostokąty 30x15 i kwadraty 15x15. Ze względu na cenę płytek nie mogliśmy sobie pozwolić na więcej wymiarów.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSHj56HOVx1guE3dg4aTgrO7QzvcezBdzDYNvgD4SeCwfxI5vjy7g

Edytowane przez monikaa13

Efektu jeszcze nie ma ale jest kolejny problem. Proszę Was znowu o radę...Jaki układ kafli wybrać? Kafle ułożone dowolnie czy w wersji muru czy może jeszcze innej?

Proszę ponownie o głosowanie :)

Wersja nr 1 - wersja tzw. mur

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/3sOtqdSlAckvVRIBVB.jpg

Wersja nr 2 - kafle ułożone dowolnie

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/m8cWrRe5BW64eFmsKB.jpg

Wersja nr 3 - inna - podaj jaka :)

Sory za zdjęcia ale nie umiem zrobić tak, żeby było widać to jak w rzeczywistości.