blackraven 25.01.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów.W tym roku rozpoczynamy budowę domu pod Liczi i chciałbym aby istniało miejsce gdzie będzie można wymieniać się opiniami i sugestiami na temat powyższego domku. Projekt firmy archon pow. użytkowa: 114,6m²pow. zabudowy: 95m²min. wymiary działki: 18,3 x 18,5mkondygnacje: parterowypoddasze: użytkowerodzaj zabudowy: wolnostojącytechnologia: murowanystyl: tradycyjnypiwnica: niegaraż: jednostanowiskowyrodzaj dachu: dwuspadowynachylenie dachu: 40°wysokość domu: 8,11mkubatura: 593m³liczba pokoi: 4liczba łazienek: 1kominek: tak http://images46.fotosik.pl/540/9c399b0df500b627m.jpghttp://images40.fotosik.pl/542/bebe4610417a1270m.jpghttp://images47.fotosik.pl/560/2226de088be263bem.jpghttp://images40.fotosik.pl/542/3b9ad461b27fef66m.gifhttp://images39.fotosik.pl/554/afba882ff16ac316m.gif Edytowane 26 Stycznia 2011 przez blackraven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 28.01.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Cześć ! Bardzo fajny projekt ! Być może też będę budował "pod Liczi" , więc na pewno będę często tu zaglądał. Powodzenia!!! PS Liczę na dużo zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackraven 28.01.2011 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Witaj Piotrze wśród miłośników domu pod liczi ( nielicznych jak na razie ) Wstępnie planowałem budować dom w rododendronach 6N, ale zrezygnowałem ze względu na gorsze usytuowanie domu względem kierunków świata (główny powód). Liczi pod tym względem wypada idealnie dla mnie. Dom powinien być dobrze doświetlony, więc wyczulam osoby poszukujące odpowiedniego projektu do własnej działki. Na razie jestem na etapie załatwiania formalności do pozwolenia na budowę. Mapka sytuacyjna już wykonana i czeka na uzyskanie mocy urzędowej Mam nadzieje, że mój architekt nie będzie się ociągał z załatwianiem formalności i na początku lipca będę mógł wbić łopatę Oczywiście będę umieszczał fotki, aby pomóc osobom niezdecydowanym Poza tym planuję wykonać drobne przeróbki projektu, ale o tym napiszę później. aha, bym zapomniał. Dom będę budował systemem gospodarczym, więc nie będę musiał się użerać z "fachowcami" Edytowane 28 Stycznia 2011 przez blackraven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackraven 31.01.2011 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Dziś odebrałem gotowe mapki sytuacyjne (1230zl brutto :/) i przekazałem je architektowi. Teraz pozostaje czekać na uzyskanie warunków o przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donek1986 18.02.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witam obecnych i przyszłych Liczowców, My rozpoczynamy budowę naszego Liczi na dniach, jak tylko warunki pogodowe pozwolą. Ale co jak co, formalności w poprzednim roku było sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackraven 19.02.2011 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 My rozpoczynamy budowę naszego Liczi na dniach Tylko pozazdrościć Mój architekt strasznie zwleka z załatwianiem formalności i mam coraz większe wątpliwości czy uda mi się wystartować pod koniec czerwca. Dochodzi też kwestia czy Liczi zmieści się na działce (4,9ar). Po moich wstępnych szkicach w autocadzie wchodzi na styk (jest mała obawa co powie arch.) Poza tym mam już wykonane plany przeróbek jakie chciałbym wykonać w domu m.in. wygospodarowanie dodatkowego pokoju na górze, przeniesienie toalety, likwidacja drzwi i przeróbki okien. Chętnie się podzielę i wymienię sugestiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojojoj 19.02.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 (edytowane) http://archon.pl/projekty-domow-forum-temat/7294?page=1 tu są informacje budujących ten dom, trochę wymiany doświadczeń, wizji i poglądów , jak również i zdjęć a tu więcej http://archon.pl/forums/show/877 Edytowane 18 Marca 2011 przez ojojoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackraven 27.02.2011 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 (edytowane) Chciałbym podzielić się zmianami jakie chce wykonać na parterze.1. Toaleta w innym miejscu2. Poszerzona kuchnia3. likwidacja drzwi od jadalni i kotłowni.4. Zwężone okno w garażui kilka drobniejszych niuansów. Jakieś sugestie? Górny z przeróbkami, dolny oryginał http://img835.imageshack.us/img835/431/dolzmiany3.jpg Edytowane 28 Lutego 2011 przez blackraven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogosia79 30.03.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Cześć blackraven, podoba mi się propozycja przeniesienia wc i powiększenia kuchni:) Lecz jak zawsze są jakieś "ale" 1. brak drzwi do wiatrołapu - ucieka za każdym razem ciepło, 2. brak szafy i "butownika" Gdyby udało się zamknąć wiatrołap - byłoby super. Jestem oczarowana tym projektem, jedyne czego mi brakuje - to spiżarki, ale da się przeżyć. Jestem na etapie warunków zabudowy. Jeszcze masa papierkowej roboty przed nami, ale warto się pomęczyć. Czekam na kolejne wpisy od Was. Będziemy budować pod Poznaniem:) Pozdrawiam wszystkich liczowców:) Gonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackraven 01.04.2011 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) Moj architekt dal plame. Dzis musialem po raz drugi zlozyc warunek o przylacze energetyczne ...miesiac w plecy :/Chyba rezygnuje z przeniesienia WC. Inaczej moglbym sie nie doczekac na wprowadzenie do projektu przerobek. W tym momencie najwazniejsze dla mnie jest uzyskanie jak najszybciej pozwolenia na budowe. Wszelkie poprawki bede na biezaco wprowadzal do dziennika budowy w trakcie stawiania domu. Edytowane 9 Maja 2011 przez blackraven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msenger 28.07.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 witaj ja buduje liczi w wielkopolsce aktualnie robimy szalunki, we srode przyjedzie beton do zalania stropu. Tez mam lustrzane odbicie i rowniez wprowadzilismy kilka zmian - przesunelam lewa sciane lazienki na rowno z wejsciem dzieki temu zmiscil sie maly prysznic dla gosci, wejscie do lazienki jest we wiatrolapie a nie od strony salonu co daje wiekszy komfort - zamurowalam wyjscie z kuchni dzieki temu powiekszylam kuchnie i "zamkne" ja szerokim barkiem z szafkami pod blatem - zrezygnowalam z zabudowy murowanej balkonu nad wykuszem, bedzie wiecej swiatla w pokoju - na poddaszu dodałam okno w sypialni , zdecydowanie lepiej wizualnie to wyglada i jest piekny widok z lozka na niebo dla dwojga - w lazience w polaci dachowej nad wanna dalam okno, mozna sie kapac i patrzec sobie to chyba wszystko, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackraven 07.10.2011 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Po długiej batalii w urzędach w końcu otrzymałem pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.10.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 po zmianie masz kibel wychodzący na salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackraven 10.10.2011 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 po zmianie masz kibel wychodzący na salon. Przed zmiana jest kibel wychodzacy na salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.10.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 masz rację, odczytałam na odwrót - bardzo mądre posunięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 10.10.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Fajny pomysł z przesunięciem WC w stronę garażu, wcześniej było to rozwiązane dość niefortunnie. Może warto kosztem kuchni powiększyć jednak wiatrołap, by weszła szafa wnękowa? Ogólnie projekt fajny, tylko troszkę szkoda że nie ma żadnego pom. gosp. albo chociaż schowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackraven 05.11.2011 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Kuchnia jednak zostaje standardowych rozmiarów (szafa wnękowa jednak się przyda)Toaleta prawdopodobnie również pozostanie tam gdzie jest, tylko wejście zrobię od strony wiatrołapu ...każda przeróbka powoduje pojawienie się kilku nowych problemów :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donek1986 01.12.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Dlatego my nic nie zmienialiśmy. Nam odpowiada tak jak jest. A na chwilę obecną mamy już domek pokryty dachóweczką ceramiczną ocieplony z zew. 20 cm styro, i zatynkowany od wew. Terz tylko wylewki i mamy stan dewelop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackraven 05.12.2011 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Tylko pozazdrościć U nas fundamenty gotowe, powolutku zapełniają się piaskiem zasypowym. Donek1986 czy robicie wentylacje mechaniczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donek1986 06.12.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Tylko pozazdrościć U nas fundamenty gotowe, powolutku zapełniają się piaskiem zasypowym. Donek1986 czy robicie wentylacje mechaniczną? My z tego dobrodziejstwa nie skorzystaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts