Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na poczatku jak zaczeli kopac to sama zaczelam sie bac, wygladalo to strasznie. Dziura po bombie. Maly domek, a taki wykop, no ale my mamy po ponad 2 m zapasu, bo sypki piasek mamy i leci w dol. Tak czy siak suchutko jest:) Troche grzebania w tej ziemi bedzie, oj bedzie..Obysmy do jesieni z piwnicy wyszli...no ale na wiecej budzetu nie mamy na ten rok...

yeee..... piękną macie tą dziurę:) w końcu się doczekaliście! no z szalunkami to jest troche roboty u nas też ciągle coś liczyli mierzyli sprawdzali... ale tak jest przez całą budowe... matematyka się kłania:) my na razie stoimy czekamy chyba na jakiś impuls hehe nic nas nie goni bo najważniejsze że mamy przykryte! a kasy to i tak za dużo nie ma więc ten rok będzie raczej spokojny. Planujemy zrobić ścianki dzialowe bo materiał mamy kupiony już 2 lata temu, elektryke bo mąż elektryk hehe a na jesien chyba okna ale to raczej na raty bo kredytu jeszcze brać nie chcemy to raczej zostawimy sobie na wykończeniówke! no to pare lat budowy jeszcze przed nami choc nigdy nie wiadomo:) buźka i pozdrawiam!

Jak milo witac gosci i tych nowych i tych starych:) A juz myslalam, ze nikt mnie nie czyta:)

Lilianette, witam w moich skromnych progach, kaloszki sa bardzo glamur, dżezi, sexi, cosmo i jak tam sie teraz mowi, a najwazniejsze ze byly tanie:)

Asia, ja to wogole jestem pod wrazeniem Waszej budowy. Tyle zrobic bez kredytu i tak porzadnie to dla mnie jakas bajka. My od Was zgapiamy i sie uczymy. Tez na razie jedziemy bez kredytu i lekko nie jest, bo cala odlozona kase jaka mielismy wpompowalismy w dzialke.

Edytowane przez MusiSieUdac

Co do scian piwnicy, o ktore sie pytalam. Mamy wyliczone 7 slupow zbrojonych 6-cioma pretami fi12 i do tego jeszcze poziomo fi 8. Normalnie bunkier, ale szczerze mowiac parcie gruntu jest ogromne. Jak mi w sobote polecial piach w dol to dopiero zobaczylam jaka to sila dzrzemie w przyrodzie. Wiec sie nie stawiam i zazbroimy jak Kierbud kaze.

Podpatruj, podpatruj :) będzie mi miło. Tak sobie myślę, że Wy będziecie mieć większą satysfakcję z budowy bo własnymi rękami ją robicie. A jak ładnie sobie poobijasz przy tych szalunkach wszystkie paluchy na fioletowo to zaoszczędzisz na lakierze do paznokci :D "always look on the bright side of life"

Lilianette, jakby jakis nalot lub bombardowanie to zapraszam do swoje piwnicy:P

Czym chata bogata:)

Ewerolka, lakier lakierem, ja nie mam sily pisac tak mnie te palce bola:( Jeden plus samdzielnego budowania jest na pewno, zaden fitness nie da Ci takiej formy:)A brzuch jak kaloryfer:)

Witam,

Widzę, że jedziecie z koksem jak trzeba...

A cała gromatka samorobów z Netem na czele, już zawitała...

Teraz to juz wam wsparcia nie braknie...

Życze powodzenia i stale utrzymujacego sie zaparcia:) w dążeniu do celu....

P.S.

Nie chodzi mi o to drugie zaparcie...

Czesc Inz. no zesz w koncu wpadles, a czekalam:cool:

Czekam tez na twoj dziennik i ni widu ni slychu:)a za zaparcie dziekuje,teraz to wiesz moje zapotrzebowanie wzroslo do 6000 kalorii, ty wiesz co by sie dzialo :p

Witam, musialam wejsc i sie przywitac. Super czyta sie Twoj dziennik:D ja to gadula jestem,ale u mnie to tylko krotki opis i zdjecia mozna zobaczyc:lol2:

Dziura nieziemska, choc wszedzie w kolo piasek widac...w realu pewnie jest bardziej kosmicznie:)

Podziwiam i obiecuje bacznie obserwowac Wasze poczynania na budowie.:)