Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Musi Sie Udac - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ładny ten piaseczek macie jak słoneczko przypali to nie bedzie czuc ze sie na budowie robi tylko plaza ...... plaza .....

Na sobotę zapowiadają dobra temperaturę załatwcie sobie coś do przykrycia betonu. Do zacierania kupcie heblowana deskę ok 15 cm szerokości dl tak aby do szalunku nie wpadała będzie do zacierania lawy.

Jeśli idzie o zalewanie to ten kto będzie trzymał pompę niech załatwi sobie gogle i kalosze (najlżejsza praca)

Ja stal nakręcona i wstawiona w szalunki to nie słyszałem, aby ktoś zapierniczył - u nas dość długo była kręcona, na piętrzy na kolankowej w szczególności (bo wyjechaliśmy w międzyczasie na wakacje) a jakoś nie dostała nóg...

ps.

Albo mi nachodzi na oczy po dzisiejszym listwowaniu ściany na ręczne tynkowanie, albo nie i pisałaś że macie 24h na ukręcenie zbrojeń wszystkich ław... szacun...

Edytowane przez BasH

Hej nie mam sily pisac, udalo sie udalo ale jaja byly. Odnosnie stali to byla tak jak pisalam w dzienniku, ani schowac, ani zakopac latwo wyniesc, w belkach. Zreszta chcialam zeby moj brat byl przy zalewaniu a on mogl tylko w ta sobote... pozniej napisze wiecej pa

łeeee... z gotowych belek ... a ja myślałem że wy naprawdę opierdzieliliście wcale nie małe zbrojenie w 24h:P

pięknie to wam wyszło, a opis - masz talent! pisz...pisz...

coś czuję że tu będzie więcej takich hardkorowych akcji;)

pozdro

NETbet

Gratulacje! Wczoraj na budowie tak sobie myślałem o was - pompa z gruchami na południe zamówiona, a ciotka samorobna pewnie nie skończyła się zbroić, bo to wydawało się nierealne do ukończenia w jeden dzień. Sprawa się wyjaśniła za sprawą gotowych beleczek. :) Super! 3 dni odpocząć i jazda dalej! pozdrawiam

Czesc Samoroby i pol samoroby i inwestorzy. No, to wczoraj troche sie Miskowi narazilam. Siedzialam do 2 w nocy zeby Wam zdac realcje zamiast do lozka;)

Sasiedzi ostatnio byli trzy razy okradzeni, a tak jak wyzej pisalam chcialam zeby przy pompie byl moj brat, wiec musiala byc sobota i juz!. Misiek troche bal sie tej pompy, ale franca musiala potrzymac ( nie chcieli mi dac na dluzej, przy stropie sobie odbije:), wogole nie wiedzialam ze to beda takie emocje - normalnie jak przy pierwszym razie:) Jedziemy zaraz podlewac. Zycze wszystkim milej niedzieli. Ja dzis odpoczywam na maxa

Piknie wam to poszło...

Wiedziałem, że pompa się spodoba...

To taka większa wersja urządzenia które też drga, dlatego się kobietą podaba:)

Cieszy fakt, że jesteście tak zdeterminowani - sukces gwarantowany....

Fundamenty wyglądają super a to najważniejsze - mam nadzieję, że beton B20?

Powodzenia

Piknie wam to poszło...

Wiedziałem, że pompa się spodoba...

To taka większa wersja urządzenia które też drga, dlatego się kobietą podaba:)

Cieszy fakt, że jesteście tak zdeterminowani - sukces gwarantowany....

Fundamenty wyglądają super a to najważniejsze - mam nadzieję, że beton B20?

Powodzenia

Zamowiony byl B20 i tu mam nadzieje ze juz nie oszukali.

A pompa, fakt to juz jest jazda na maxa. Mielismy ta 30m, beton wali z taka sila i bryzga na lewo i prawo. Przy stropie nie dam sie tak latwo zbyc:cool: Potrzymam 2 minuty zamiast jednej:cool:

Edytowane przez MusiSieUdac

gratPieknie to wszystko Wam wyszlo:) Przez te dwa dni siedzialam jak na szpilkach, szczegolnie w sobote, w glowie tylko jedno-udalo im sie czy nie? Jak na zlosc zle serwer FM mi dzialal i strony dluugo sie otwieraly lub nie chcialy otworzyc, a ja czekalam na wiesci z placu boju!

Na te betoniary to trzeba uwazac i pilnowac ich, moj maz powiedzial jak przyjechali do nas ze ma dokladnie wyliczone, co do kubika i jak tylko zabraknie betonu to bedzie dzwonic do ich szefa, miny zrobili ze hoho, nie kombinowali ze zabraknie i ze za malo maja betonu, no coz, zarobic na betonie na lewo tez mozna, ale nie z nami te numery o nie:evil::p

co do pompy:lol2: fajna zabawka co nie?:rotfl: niestety nie mialam okazji takiej potrzymac bo bylam w 5miesiacu w ciazy i ta sila lejacego sie betonu moglaby mnie jeszcze powalic na lopatki,albo i zalac:lol2: gratuluje odwagi podejscia do dzialania i tak na marginesie kibicuje przy nastepnym wylewaniu, moze zamiast tej minutki beda 2 albo i 3:cool:

Ale fajna pogode dzisiaj mieliscie ulala