MusiSieUdac 07.04.2011 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Dziewczyny, ja sie nie moge napatrzec tak mnie to cieszy, ze sami je wydziergalismy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiagasz 07.04.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Wy to musicie miec piekne widoki i zawsze blisko na wypad w gory, juz wiem do kogo w gory przyjade no oczywiście zapraszamy ale chyba sie nie obrazisz jak to nastąpi dopiero "na swoim" bo teraz to troche ciasno mamy ( 1 pokój i kuchnia a rodzina 2+2 hehe) a co do waszej budowy to serce się raduje jak patrze jak Wam się marzenia spelniają tak jak nam zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 07.04.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Asia spoko, ja sobie tylko zazartowalam:) Wez no znajdz teraz czas na jakies wypady, juz nie mowie o kasie... cos sie u Was zmienilo. ruszylo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiagasz 07.04.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Asia spoko, ja sobie tylko zazartowalam Wez no znajdz teraz czas na jakies wypady, juz nie mowie o kasie... cos sie u Was zmienilo. ruszylo??? ale ja naprawde będe się cieszyć jak się kiedys spotkamy! a co do naszej budowy to na razie robimy porządki na dzialce i takie tam przygotowania ale nic konkretnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.04.2011 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 (edytowane) Tak dla wiadomosci, malowalismy wczoraj tym Icopal Siplast jako grunt, jak wrocilam do domu sprawdzilam ile kosztuje i powiem tyle, nie wart tego. Malo wydajny ( pomalowalismy taki maly kawalek, nie starczylo nawet na cale poziomy law, pionow nawet nie tknelismy) i sie rozwarstwia jak cholera ( pomimo porzadnego mieszania), generalnie za taka cene nie kupilabym tego nigdy w zyciu. Dzis Misiek jedzie kupic jakis inny grunt na rozpuszczalniku na reszte.......... zobaczymy Edytowane 8 Kwietnia 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 09.04.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 WitamTak sobie czytam wasz dziennik i jestem pełen podziwu:) SZACUN a co do maziania ław to nie wiem czy troszkę nie za szybko??? Nie jestem jakimś wielkim budowlańcem ale czasami to lubi odchodzić jeżeli jeszcze ławy dobrze nie podeschły, nie chcę niczego sugerować więc może zapytajcie jakiegoś 100% budowlańca bo bez sensu jak później będzie trzeba poprawiać. PozdarwiamCzytelnik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 10.04.2011 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Andrzej & Grazyna milo mi, ze ktokolwiek ma ochote wogole to czytac:) Co do mazania, zawsze pytamy sie co i jak naszego Kierbuda, powiedzial ze spokojnie mozna. Lawy lalismy w sobote, zaczelismy gruntowac w czwartek, wlasciwa mase polozylam wczoraj Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzindaa 10.04.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Andrzej & Grazyna milo mi, ze ktokolwiek ma ochote wogole to czytac:) Ja też, ja też podglądam regularnie super Wam idzie a my odliczamy dni do wyjazdu,jeszcze 3 dłuuugie dni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 10.04.2011 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Muzindaa te trzy dni zleca jak w oka mgnieniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 11.04.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Inwestorka - jak zdrówko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 11.04.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Jeju dziewczyno oszczędzaj się!! Dużo zdrowia!! Niech się mąż wykaże a Ty odpoczywaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 11.04.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 .... W nocy inwestorke zabralo pogotowie do szpitala.... ...no i ?? zwolnij letko tempo, bo się zarypiesz... jak to kiedyś powiedział jeden mądry gość na tym forum : "... żeby było komu tam zamieszkać ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 11.04.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 MusiSieUdac jak sie czujesz, przerazilam sie tym postem i odrazu zmartwilam twoim zdrowkiem...ty lepiej zajmij sie wspieraniem duchowym i towarzyskim jako...podaj kawunie chlopakom, kanapeczki itp... wysilek do pewnego stopnia jest ok,ale jak juz dzieja sie takie rzeczy jak pogotowie-szpital! Odpoczywaj i zostaw robotke Inwestorowi. 3maj sie cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 11.04.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Powrotu do zdrówka szybkiego życzę...Trochę spokojniej, wszystko się uda, naprawdę dobrze wam idzie... P.S. nie spodziewałem się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 11.04.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Inz. a kto by sie spodziewal? ja tez nie heh dziewczyna z powerem, werwa i zapalem do dzialania na budowie a tu taka niespodziewana reakcja organizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 11.04.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 No właśnie - niespodziewana... Ja bym poszedł raczej na bardziej szczegółowe badania. No chyba, ze ten klej jeszcze zawirował w głowie. Żeby rozluźnić atmosferę: Kolorowe sny kiedy ja lalalala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 12.04.2011 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam wszystkich. No niestety stalo sie, szczerze mowiac sama sie nastraszylam.... ktos mi z gory pokiwal palcem....ale na szczescie tym razem sie udalo i teraz mam przymusowe wygnanie z budowy na tzw sanatorium, co nie oznacza, ze sie odcinam o co to, to nie!! Leze, zbijam baki i czytam forum, wasze dzienniki, przynajmniej sie poducze...a glowne dowodzenie przejmuje Pan inwestor. A ja no coz, bede mierzyc tu i tam, pokazywac palcem...... zobaczymy jak dlugo wytrzymam. Jeszcze raz dzieki, ze jestescie Edytowane 12 Kwietnia 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 12.04.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Witam.Niestety 25 kG worki zaprawy czy bloczki nie są ,,pomyślane'' dla ,choć zgrabnych ale zawsze, drobnych kobitek, tu trzeba męskiej łapy i krzepy. Przy okazji musicie wiedzieć że: wszelkie ciężary podnosimy NOGAMI , czyli plecy idealnie (jak u ciężarowców) proste, robimy przysiad ,łapiemy np.bloczek, i podnosimy go mając stale prosty kręgosłup, podnosząc ze zgiętym, jak się pochylimy nad bloczkiem, obciążenie wzrasta !!!!! 50 krotnie!!!!!. Znam temat bo brałem udział w programie budowy dystraktorów- urządzeń do leczenia operacyjnego kręgosłupa.Bardzo ważną rzeczą jest także samo uchwycenie przedmiotu, np.ciężką szafę podnosimy stojąc z prostym kręgosłupem przy pomocy pasów czy sznurów w rekawicach by rąk nie pociąć. Ponieważ inwestorka ma pozytywne adhd i raczej nie da się wyłączyć z procesu budowania proponuję powierzyć jej bardzo odpowiedzialne lecz mniej angażujące fizycznie role na budowie np: metrologia i kontrola jakości, analizowanie i przygotowywanie danego etapu z kierbudem budowy-czyli praca technologa , prowiantowanie i napitki wszelakie, zagospodarowanie terenów działki poza budynkiem, tworzenie bazy danych materiałowych : ile kupić, za ile, i gdzie, wyszukiwanie trudnych tematów występujących na każdej budowie, z którymi się na pewno zetkniecie a są słabo czy w ogóle nie opisane w necie, wiele takich nie pokazanych ,,tabu'' ujawnił i uświadomił także mi Netbet, na koniec inwestorka powinna zdobić budowę chodząc ładnie ubrana i łapać słońce ile się da, męża na pewno ucieszy taki widok. Wbrew pozorom pole do popisu ogromne, a serducho odpocznie.Życzę powrotu do zdrowia i powodzenia w budowaniu własnego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiagasz 12.04.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 no to dziewczyno odpoczywaj i zdrowiej! i pamiętaj "że nie od razu Kraków zbudowano" pamalutku powolutku a będzie dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilianette 12.04.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 ooo, no pięknie się koleżanka załatwiła Powrotu do formy życzę, na wiosnę tak z grubej rury ruszyć, gdy po zimie organizm musi się na nowo przestawić (wiosenne przesilenie), to może się tak zdarzyć. Wracać do zdrowia i nie chorować, bo to tak niezdrowo przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts