Owczar 08.05.2022 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Pytanie czy to na pewno ma związek? Błąd pojawia się od razu czy po jakimś czasie? Jakie masz temperatury GZ i DZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekskc 08.05.2022 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Pytanie czy to na pewno ma związek? Błąd pojawia się od razu czy po jakimś czasie? Jakie masz temperatury GZ i DZ? Wcześniej pisaliśmy. Pompa nie chodziła 3 dni. Wczoraj chciałem włączyć to po około minucie błąd. Zatwierdziłem pochodziła chwilę i znów. Potem włączyłem ręcznie pompę DZ pochodziła z 10min włączyłem pompę i od tego czasu już chodzi. Wg mnie jest problem z pompa bo nawet dotykając rury nie czuć przepływu. U ojca i brata jak załączę pompkę DZ to czuć w ręce że jest przepływ a u mnie nie. No i miałem też dołożone 2 pompkę przez jakiś czas i na 2 pompkach też powrót nie schodził poniżej 0. Teraz np na wejściu 4 a wyjście -1.8... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 08.05.2022 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Masz pewność, że DZ nie jest zapowietrzone? U mnie też za bardzo nie czuć na rurkach że pompa pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekskc 09.05.2022 02:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Masz pewność, że DZ nie jest zapowietrzone? U mnie też za bardzo nie czuć na rurkach że pompa pracuje. Tak odpowietrzaliśmy je i nie było w sumie zapowietrzone Pomóżcie po prostu w doborze nowej pompy DZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 09.05.2022 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Nie widzę nigdzie takiego modelu i jego charakterystyki. Najlepiej zadzwoń do Wilo i Ci dobiorą. Sam tak robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekskc 09.05.2022 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Nie widzę nigdzie takiego modelu i jego charakterystyki. Najlepiej zadzwoń do Wilo i Ci dobiorą. Sam tak robiłem. No własnie nie ma takiej nigdzie są jedynie Wilo Top-s25/7. Nie wiem czym się różni 7 a 7.5 ;/ Napisałem do Wilo może coś odpiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 09.05.2022 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Zadzwon do pomocy technicznej - na mail odpiszą albo nie, a na infolinii chętnie doradzają. Dobierali mi 3 pompki. W grundfossie niestety nie mogłem się doprosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekskc 09.05.2022 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Zadzwon do pomocy technicznej - na mail odpiszą albo nie, a na infolinii chętnie doradzają. Dobierali mi 3 pompki. W grundfossie niestety nie mogłem się doprosić. Odpisali ;/ "Pompa z zapytania to pompa OEM. Pompy te produkowane są wg. indywidualnej specyfikacji technicznej producenta urządzenia finalnego (np. grupy pompowej), tak aby spełniały wymagania całego urządzenia w którym są montowane. Dotyczy to parametrów hydraulicznych, współpracy z automatyką urządzenia poprzez specyficzne sygnały sterujące itp. Zastosowane w pompach OEM rozwiązania są zastrzeżone przez producentów urządzeń finalnych i zawarte z producentami umowy zakazują dystrybucji i serwisowania takich pomp przez Wilo (mimo, że jest na nich logo Wilo). Jest to w wyłącznej gestii producenta urządzenia, w którym zamontowana jest pompa lub autoryzowanych przez niego serwisów. W związku z powyższym nie posiadamy tych pomp, ani też części." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 10.05.2022 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Jeśli nie masz gwarancji na pompę, to niech Ci dobiorą coś podobnego lub nawet nieco mocniejszego. Czy Twoja pompa steruje ta pompka obiegowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 10.05.2022 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Odpisali ;/ "Pompa z zapytania to pompa OEM. Pompy te produkowane są wg. indywidualnej specyfikacji technicznej producenta urządzenia finalnego (np. grupy pompowej), tak aby spełniały wymagania całego urządzenia w którym są montowane. Dotyczy to parametrów hydraulicznych, współpracy z automatyką urządzenia poprzez specyficzne sygnały sterujące itp. Zastosowane w pompach OEM rozwiązania są zastrzeżone przez producentów urządzeń finalnych i zawarte z producentami umowy zakazują dystrybucji i serwisowania takich pomp przez Wilo (mimo, że jest na nich logo Wilo). Jest to w wyłącznej gestii producenta urządzenia, w którym zamontowana jest pompa lub autoryzowanych przez niego serwisów. W związku z powyższym nie posiadamy tych pomp, ani też części." Możesz nam przypomnieć co za pompa ciepła? Tak żebyśmy wiedzieli czego nie kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekskc 10.05.2022 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Możesz nam przypomnieć co za pompa ciepła? Tak żebyśmy wiedzieli czego nie kupować. To jest stara pompa IVT Greenline HT Plus C7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 10.05.2022 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 (edytowane) To jest stara pompa IVT Greenline HT Plus C7. Z tą pompą ciepła nie ma problem bo ta marka nie jest już w Polsce sprzedawana. Poszukaj tutaj tej pompki. Jak nie mają to zadzwoń do nich może coś podpowiedzą. http://ivtsklep.pl/pl/c/GreenLine-HT-Plus-model-C/23 Sprawdzałeś czy to czasem nie jest wina czujnika ciśnienia? Edytowane 10 Maja 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekskc 10.05.2022 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Z tą pompą ciepła nie ma problem bo ta marka nie jest już w Polsce sprzedawana. Poszukaj tutaj tej pompki. Jak nie mają to zadzwoń do nich może coś podpowiedzą. http://ivtsklep.pl/pl/c/GreenLine-HT-Plus-model-C/23 Sprawdzałeś czy to czasem nie jest wina czujnika ciśnienia? Nie sprawdzałem ;/ Na tej stronie mieli kiedyś tą pompkę za jedyna 2400zł ;/ Dlatego myślałem może o jakimś zamienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 10.05.2022 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Ta pompa to inverter? Jeśli nie, to zadzwoń do Wilo i dobierze pierwszą lepszą o charakterystyce nieco lepszej lub podobnej. Modulacja nie będzie raczej potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.05.2022 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Modulacja raczej JEST potrzebna... (upalnym latem) Odpowiedź wilo to klasyczny dupochron. Można tam podstawić inną sensowną pompkę w ludzkiej cenie, bo te na podanej stronce to bandytyzm cenowy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 11.05.2022 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 Co ma na celu modulacja upalnym latem? Żeby ograniczyć temperaturę DZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 11.05.2022 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 Ta pompa to inverter? Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.05.2022 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 Co ma na celu modulacja upalnym latem? Żeby ograniczyć temperaturę DZ? Zapodaj na DZ tak ze 25stC to sam zobaczysz. Pompa zgłupieje...Wywali zabezpieczenie wysokiego zaraz po starcie. Czasem TRZEBA przykrócić DZ. Fakt - rzadko, ale... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 11.05.2022 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 Właśnie o to mi chodzi. U mnie na pompę idzie max 18-19 podczas chłodzenia pasywnego i zastanawiałem się czy to nie za dużo. Tylko czy zmniejszenie obrotów pompki wystarczy w takiej sytuacji? Jeśli tak, to wystarczy pompka z regulacją, niekoniecznie sterowaną z poziomu samej pompy ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 11.05.2022 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 Zapodaj na DZ tak ze 25stC to sam zobaczysz. Pompa zgłupieje...Wywali zabezpieczenie wysokiego zaraz po starcie. Czasem TRZEBA przykrócić DZ. Fakt - rzadko, ale... Adam M. W tej pompie IVT wszystko jest on/off. Nie ma w niej żadnej modulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts