Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czu?em si? jak w warzywniaku

Gość sflustrowany

Recommended Posts

Ostatnio przytrafiło mie sie coś takiego:

Wchodzę do dość dużej hurtowni budowlanej w Gdyni (przed budynkiem palety z ceramiką, z BK, stojaki z dachówkami i gontami ...) i pytam się "Czy mają państwo w ofercie SILIKATY" i usłyszałem "SILIKATY? A co to jest? Może silikon?" - odpowiedziała miło Pani. Co miałem zrobić? Podziękowałem i wyszedłem.

A ja miałam fajną przygodę jak szukałam okienek. Przeszkolona wywodami Pchelka pytam skąd biora klejonkę Meranti a Pani :o no z firmy. Ale ja drążę skąd- produkujemy!! z czego?? z meranti?? nonie wiem, zapytam szefa.

To zdanie :zapytam szefa" słyszałam w co 2 hurtowni. Sama jestem babka i jak coś kupuje to staram się ugryźć temat- ale na boga- one tam pracują!!

W dawnych latach licealnych, kiedyś 1 kwietnia dla kawału, chodziliśmy po Będzinie i zadawaliśmy w sklepach dziwne pytania.

Np. w elektrycznym pytaliśmy się czy są Aparaty Goldiego (określenie z biologii- wystepuje na spodniej stronie blaszki liścia)

Zawsze uzyskiwaliśmy odpowiedź, że "chwilowo brak". A jedna z ekspedientek na pytanie gdzie możemy ten aparat dostać udpowiedziała, że na pewno w Katowicach... :wink:

Sprzedawca -mam wszystko!

Klient - wątpię!

Sprzedawca- przyjdź pan jutro, jutro będzie, swieże "wątpie"!

P.S. Slogan kiepskiego handlowca.

Klient "nasz pan" dopóki ma pieniądze w garści, potem to już tylko petent!

W dawnych latach licealnych, kiedyś 1 kwietnia dla kawału, chodziliśmy po Będzinie i zadawaliśmy w sklepach dziwne pytania.

Np. w elektrycznym pytaliśmy się czy są Aparaty Goldiego (określenie z biologii- wystepuje na spodniej stronie blaszki liścia)

Zawsze uzyskiwaliśmy odpowiedź, że "chwilowo brak". A jedna z ekspedientek na pytanie gdzie możemy ten aparat dostać udpowiedziała, że na pewno w Katowicach... :wink:

Normalnie, sadyści. :lol:

Nikomu do głowy nie przyszło spytać, co to za ustrojstwo? :roll: :o

Wczoraj byłem w hurtowni zamawiać towar na budowę i rozmawiałem z miłym, kompetentnym i znającym się na rzeczy Panem. Zrobił na mnie miłe wrażenie ale gdy po wyjściu z hurtowni wróciłem i już jego nie zastałem tylko taką panią (miło uśmiechającą się do mnie), która na moje pytania jakoś długo się zastanawiała lub nie potrafiła odpowiedzieć to zaproponowała, że zawoła poprzedniego pana. I dobrze zrobiła bo cierpliwość moja się już kończyła (i czas także). Oczywiście nikogo nie dyskryminuję ale wolę dyskutować z osobami, które coś wiedzą ani tylko miło się uśmiechają. Nawet moja Żoneczka (polonistka) sama stiwerdziła, że ma lepszą wiedzę budowlaną od niejednego naszego znajomego :D .

w sobotę odwiedził mnie na budowie handlowiec z pewnego składu budowlanego z Mysłowic. Gość meczył mnie już kilkanaście razy telefonami i obecnością na budowie chcąc mi sprzedać różne materiały - głownie wykończeniowe (płytki,drzwi itp.) Tym razem przyjechał z panelami. I się zaczęło ...... jego panele nie dość że są najlepsze i najtańsze (co do ceny to chyba zakładał gość że nie wchodzę w ogóle do jakiegokolwiek sklepu z panelami). I wiecie co? Okazało sie że tylko jego panele (firmy znanej na polskim rynku, dostępne niemal wszędzie) i własnie te panele jedynie u niego mają specjalne zabezpieczenie przeciw wilgoci za połączeniach. ;) Ale to sie producnet musi namęczyć produkując jakieś 200m kw. paneli specjalnie dla tego pana z zabezpieczeniem a dla hiper, supermarketów i innych sklepów specjalnie bez tego zabezpieczenie. Uhahałem sie nieźle

• 3 weeks później...