Lukarna 12.01.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 E tam nie ma co teraz roztrzasac:) Słuchajcie: co powiecie na wykończenie boków dachu nie dachówką skrajną tylko taką deską (czołową??) i obróbkę blachą?? Rozważać to czy w ogóle temat pogrzebać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.01.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 chyba drożej wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Podobno niekoniecznie.Dachówki skrajne kosztować nas będą prawie 6 tys. Taka obróbka jak pisałam podobno około 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.01.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Podobno niekoniecznie. Dachówki skrajne kosztować nas będą prawie 6 tys. Taka obróbka jak pisałam podobno około 2. To chyba jakaś pomyłka??? ile Wy macie tego dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Lukarna - kiedy byłam u ciebie jesienią, nawet nie miałaś stropu nad piwnicą a teraz dach kładziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2012 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 To chyba jakaś pomyłka??? ile Wy macie tego dachu? Sprawdziłam, faktycznie przesadziłam trochę - wyceny mam na około 5600:/ Dach 300m:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.01.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 po fakcie to niech wymieniają towar, który zniszczyli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 12.01.2012 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Lukarna - kiedy byłam u ciebie jesienią, nawet nie miałaś stropu nad piwnicą a teraz dach kładziesz Hmm no w sumie to tak:) Ja mam po prostu wrażenie że ta budowa trwa już wieki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.01.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Bulka - dzieki za odpowiedz. Ja bym dała szczytowe dachowki i nie bawiła sie w deski i blachy. Deska i blacha wyglada ok jak całość kryjesz blacha.Przy dachowce juz nie koniecznie. Taka moja osobista opinia PS. ale wiadomo 3600 nie leży na ulicy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 13.01.2012 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 No ja się MSU początkowo tą zaoszczędzoną kasą zachwyciłam. Nawet jeżdżąc wczoraj po rolnikach oglądałam pod tym kątem wszystkie nowe dachy (wniosek=na wioskach jest dużo dachów tak obrobionych, w miescie nie wiem nie mam porówniania).Ale Minister deskom mówi NIE!No jak nie to nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.01.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Lukarna, w nowym (lutowym) wydaniu muratora, jest o tym jak wybierać i kupować okna, więc się zainteresuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.01.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Okna wybierałam 3 tygodnie, moje zmagania z ofertami opisałam w dzienniku - a opisałam nie wszystkie oferty, jakie miałam. Nie wiem w jaki standard okien celujesz (ja wybierałam takie pod dom pasywny, co niestety kosztowało jakieś 20-30% więcej), ale polecam współpracę z Oknoplastem Śrem, Amberline w Poznaniu (na Hetmańskiej) i Hekaplastem ze Śremu. Wszystkie firmy bardzo sympatycznie mnie obsłużyły. Acha, to były okna PCV. PS - znalazłaś sobie jakieś inspiracje w czasopismach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.01.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Jak przedstawiają sie Wasze plany dachowe? Podobno zima ma uderzyć po niedzieli:( O oknach też cicho sza. A te inspiracje to ogrodowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.01.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Nie, dałam Lukarnie jakieś 10 kg czasopism wnętrzarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.01.2012 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Dzięki Esiak Elfir nasz dom z pasywnym nie ma niestety nic wspólnego więc szukam okien zwykłych, standardowych. W taj chwili zrobiłam tylko mały, jednorazowy rekonesans i w zasadzie nadal nic nie wiem oprócz tego ze okna będa nas kosztowały około 20 tysięcy tak +/- W zasadzie na razie najbardziej na cenie mi zależało bo walczę w kosztorysem - i walkę w tej chwili przegrywam;) A inspiracje?? Znalazłam wiele rzeczy, elementów które chętnie widziałabym w swoim domu:) W niektórych przypadkach będę musiała niestety szukać dużo;) tańszych zamienników ale ogólnie jestem zadowolona, coraz bardziej kształtuje się moja wizja domu... Jedynie kuchnią jestem załamana, zupełnie nie mam na nią pomysłu i na pewno zwrócę się do was jeszcze po pomoc... Ardea Panowie powinni w przyszłym tygodniu skończyć ale w sumie cienko to widzę:/ Dziś pół dnia wciągali dźwigiem belki na górę. Zobaczymy co będzie po niedzieli. A inspiracje ogrodowe? Elfir zarzuciła mnie taka ilością pięknych roślin że trochę w szoku byłam:) I wzbudziły we mnie dwojakie uczucia (rośliny oczywiście): z jednej stronie chciałabym już ogród zakładać a z drugiej: zaczęłam się bać czy temu podołam... Ale więcej wiary w siebie, prawda?? Elfir może u Ciebie te czasopisma ważyły 10 kg:) U mnie na parterze ważyły pewnie z 20 a na 3 piętrze ważyły grubo ponad 40:D Fajne tez te informatory ale jeszcze całych nie przejrzałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.01.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Ja zupełnie nie mam ręki do roślin, nawet kaktusa potrafię wykończyć więc obawiam się, że na trawce pod domem się skończy. No i nasza działka to maleńka jest a jeszcze połowę dom zajmuję więc ten tego, nie mam pola do popisu (ufff na szczęście bo nienawidzę się grzebać w ziemi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.01.2012 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Hmm no ja tez nie mam, ręki znaczy się nie mam. A może głowy bo zapominam o podlewaniu...Ale wiedziałam ze jakiś ogród musi być - no bo jak? Sama trawa??A jak mi Elfir zaczęła o tym moim ogrodzie opowiadać to pomyślałam że to jest coś co mogę polubić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.01.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 no w końcu coś się dzieje w Twoim dzienniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.01.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Tak go po macoszemu traktuję bo wszystko tu z Wami w komentarzach obgaduję ps. a mądrze w tym muratorze o oknach pisza?? warto przeczytać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 14.01.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Oby tylko pogoda się nie popsuła przez jeszcze kilka dni. U nas od wczoraj pada śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts