Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ja się MSU początkowo tą zaoszczędzoną kasą zachwyciłam. Nawet jeżdżąc wczoraj po rolnikach oglądałam pod tym kątem wszystkie nowe dachy (wniosek=na wioskach jest dużo dachów tak obrobionych, w miescie nie wiem nie mam porówniania).

Ale Minister deskom mówi NIE!

No jak nie to nie:)

Okna wybierałam 3 tygodnie, moje zmagania z ofertami opisałam w dzienniku - a opisałam nie wszystkie oferty, jakie miałam.

Nie wiem w jaki standard okien celujesz (ja wybierałam takie pod dom pasywny, co niestety kosztowało jakieś 20-30% więcej), ale polecam współpracę z Oknoplastem Śrem, Amberline w Poznaniu (na Hetmańskiej) i Hekaplastem ze Śremu. Wszystkie firmy bardzo sympatycznie mnie obsłużyły.

Acha, to były okna PCV.

PS - znalazłaś sobie jakieś inspiracje w czasopismach?

Dzięki Esiak:)

Elfir nasz dom z pasywnym nie ma niestety nic wspólnego więc szukam okien zwykłych, standardowych. W taj chwili zrobiłam tylko mały, jednorazowy rekonesans i w zasadzie nadal nic nie wiem oprócz tego ze okna będa nas kosztowały około 20 tysięcy tak +/-

W zasadzie na razie najbardziej na cenie mi zależało bo walczę w kosztorysem - i walkę w tej chwili przegrywam;)

A inspiracje?? Znalazłam wiele rzeczy, elementów które chętnie widziałabym w swoim domu:) W niektórych przypadkach będę musiała niestety szukać dużo;) tańszych zamienników ale ogólnie jestem zadowolona, coraz bardziej kształtuje się moja wizja domu...

Jedynie kuchnią jestem załamana, zupełnie nie mam na nią pomysłu i na pewno zwrócę się do was jeszcze po pomoc...

Ardea Panowie powinni w przyszłym tygodniu skończyć ale w sumie cienko to widzę:/ Dziś pół dnia wciągali dźwigiem belki na górę. Zobaczymy co będzie po niedzieli.

A inspiracje ogrodowe? Elfir zarzuciła mnie taka ilością pięknych roślin że trochę w szoku byłam:) I wzbudziły we mnie dwojakie uczucia (rośliny oczywiście): z jednej stronie chciałabym już ogród zakładać a z drugiej: zaczęłam się bać czy temu podołam...

Ale więcej wiary w siebie, prawda??

Elfir może u Ciebie te czasopisma ważyły 10 kg:) U mnie na parterze ważyły pewnie z 20 a na 3 piętrze ważyły grubo ponad 40:D

Fajne tez te informatory ale jeszcze całych nie przejrzałam:)

Ja zupełnie nie mam ręki do roślin, nawet kaktusa potrafię wykończyć więc obawiam się, że na trawce pod domem się skończy. No i nasza działka to maleńka jest a jeszcze połowę dom zajmuję więc ten tego, nie mam pola do popisu (ufff na szczęście bo nienawidzę się grzebać w ziemi)

Hmm no ja tez nie mam, ręki znaczy się nie mam. A może głowy bo zapominam o podlewaniu...

Ale wiedziałam ze jakiś ogród musi być - no bo jak? Sama trawa??

A jak mi Elfir zaczęła o tym moim ogrodzie opowiadać to pomyślałam że to jest coś co mogę polubić...