Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

Wywal okna a elewacja na pewno zyska. Pomyśl, że jak Ci przyjdzie do głowy wyróżnienie wejścia przez np. położenie cegły/klinkieru/kamienia wokół drzwi to te okienka popsują cały efekt.

Inna sprawa, że okno w spiżarni nie jest wskazane. Poza tym łatwiej będzie zaaranżować przestrzeń pomieszczeń bez okien.

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wywal okna a elewacja na pewno zyska. Pomyśl, że jak Ci przyjdzie do głowy wyróżnienie wejścia przez np. położenie cegły/klinkieru/kamienia wokół drzwi to te okienka popsują cały efekt.

Inna sprawa, że okno w spiżarni nie jest wskazane. Poza tym łatwiej będzie zaaranżować przestrzeń pomieszczeń bez okien.

ta Pani dobrze prawi... :)

I kiedy ta relacją? Chyba poczytam jutro, bo muszę jeszcze nad papierologią popracowac:(

zajęłam uwagę Lukarny :lol2: cóż zakochana jest w moich dzieciach :lol2:

a ja tą miłość jeszcze podsycam :lol2:

poza tym zajęła się nieco moim salonem, ale za chwilę powinna (w zasadzie już powinna była) obudzić sie Lena na jedzenie, więc ja wam oddam :lol2:

Przede wszystkim coś co zauważyłam przed chwilą:/ szkoda że jest juz tak późno bo dzwoniłabym do kierownika... Wydaje mi się że za blisko umiescili krokwie przy oknach w lukarnach:/

Nie umiem wyczytać tego (odległości)z rysunku ale patrząc na zdjęcie krokwi

http://img52.imageshack.us/img52/3751/1000628i.jpg

Uploaded with ImageShack.us

i owej lukarny na wizualizacji

http://img593.imageshack.us/img593/8331/bezokien.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Czy nie wydaje wam się ze powinno być więcej miejsca pomiędzy oknem a krawędzia ściany??

oj Aśka, Aśka, trzeba było zabrać moją ekipę i więźbę miałabyś w 3-4 dni zrobioną...

ile niby w sumie zaoszczędziłaś..?

Nic mi nie mów bo zaoszczędziłam nic. Już mi za bardzo nie chodzi ile on to robi byle zrobił poprawnie.

Jutro rano zadzwonię do kierownika niech sprawdzi dokładnie z projektem co i jak. Dzis sprawdzał tylko przekroje, mocowania i takie tam:/