Elfir 16.01.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 ja mam ściankę z klinkieru Pomerania w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.01.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 ja mam ściankę z klinkieru Pomerania w domu. Wienerberger - ale ona jest czerwona Elfir... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaWarm 16.01.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 AniuWarm ależ u Lukarny jak najbardziej jest piwnica, duuuuża nawet oj rzeczywiście:p, dopiero zaczynam uczyć się wszystkiego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.01.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Wienerberger - ale ona jest czerwona Elfir... Jak dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.01.2012 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Wczoraj mój mały Morfeusz wdrapał mi się na kolana objął za szyję i powiedział: "Mama ti i ja, tam aaa" No i co miałam zrobić?? Od rana trochę patrzyłam na klinkiery ale chyba jednak bez sensu jest szukanie w internecie - monitor jednak może bardzo przekłamać kolor. Zaraz przyjedzie Minister i jedziemy na poszukiwania. Mamy na to całe 45 min:/ AniaWarm witaj u mnie:) Jak słusznie zauważyła Pumpaluna mam piwnicę, ale częściową tylko:) Nie wiem dokładnie jak izolacja była robiona niestety:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 17.01.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Lukarno u siebie napisałam jakie mam płytki na kominiepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 17.01.2012 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Dzięki Kim:) Byliśmy, zobaczyliśmy, (chyba) wybraliśmy. Będzie rubin CRH czyli ten gładki jednolity kolor. Przez moment rozważaliśmy otynkowanie ale na serio boję się tego, że po jakimś czasie będą mocno brudne. A po drugie to miły pan z hurtowni budowlanej powiedział: - albo tynkujemy teraz czyli muszę mieć wybrany kolor tynku elewacji (ci co już wybierali wiedzą jaka to gehenna;)) - albo zostawiamy zaciągnięty klejem i wtedy przy elewacji tynkujemy ale wiadomo, dachówka położona, komplikacje itd I dlatego nie będzie tynku tylko klinkier, prawdopodobnie wyżej wspomniany rubin. Esiak cieniowanych nie chcę, chciałam aby komin był jak najbardziej zbliżony do dachu bo prawdopodobnie ten klinkier nigdzie już powtórzony nie będzie. Nie wiem co prawda jakie będzie ogrodzenie, jeżeli zdecydujemy się na klinkier to damy taki sam po prostu. Kłania się nam nisko brak spójnej koncepcji na wygląd zewnętrzny domu. O tym w ogóle nie myślelismy. Wiem tylko że nie chcę żółtej elewacji ale do tego kasztana trudno będzie dobrać coś jasnego... Elfir inny odcień jest tej proponowanej przez Ciebie. Prawda jest taka, że najłatwiej można by dobrać cieniowana jakąś no ale... Podjechaliśmy z rozpędu na budowę żebym mogła zerknąć na ułożone już krokwie a tam niespodzianka, panowie pracują:D U nas dziś zima na całego, lecą grube płaty śniegu (tzn leciały bo przestały) a Ci pracują Mają wiekszość krokwi założonych ale jeszcze duuuzo im zostało. Do umownego 20 nie ma opcji na koniec. Ale widzę że chcą skończyć, siedzę cicho nic nie marudzę Esiak krokwie wszystkie poza ściną szczytową są założone, specjalnie spojrzałam:) Krokwie przy samych lukarnach i do tego podwójne. Mam nadzieję że w środku będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.01.2012 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Jadę codziennie na budowę. Nie mogę się doczekać jak finalnie będzie wyglądał dach. Już w zasadzie ogólny zarys jest - dziś robili małe lukarny, została im jeszcze ta największa która widać na avatarze. Mam nadzieję, że deskowanie a potem dachówka i elewacja zrobią swoje bo na razie jestem lekko rozczarowana. I to delikatnie mówiąc:/ Kolejne wymysły naszego architekta: krokwie na daszku nad tarasem rozmieszczone co 35cm. Dziś jak pojechałam na budowę to cieśla poprosił o wezwanie kierownika w celu uzyskania jego zgody na "odchudzenie" konstrukcji daszku. Twierdzi że tak gęsto zamontowane krokwie będą źle wyglądały.Dobrze, że zrezygnowaliśmy z małych okienek na froncie bo w ich swiatło też wchodziła krokiew:/ Jeżdżę tylko i dokupuję impregnat do drewna.Podejrzewam że cieśla go popija zamiast herbaty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 18.01.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Lukarna nie martw się będzie pieknie:) ja mam taką fazę, że najchętniej wymieniłabym dachówki (chodzi o kolor) bo te mi się już opatrzyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.01.2012 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 O kolorze to nawet nie myślę żeby się nie dobijać bo to wielki kompromis z mojej strony... Pocieszam się tym, że jak juz zamieszkamy to te rozterki pójdą w niepamięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 18.01.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Pewnie tak będzie:) mój sąsiad miał dach robiony w zeszłym roku i teraz inna firma poprawia to, co tamci spartaczyli więc nie ważne jaki kolor oby tylko wykonanie było fachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.01.2012 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Nawet mi nie opowiadaj takich rewelacji bo na zawał zejdę ja tam codziennie jeżdżę i z drżeniem serca patrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.01.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Mam nadzieję, że deskowanie a potem dachówka i elewacja zrobią swoje bo na razie jestem lekko rozczarowana. I to delikatnie mówiąc:/ Dlaczego jesteś rozczarowana? Chyba nie wielkością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.01.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Lukarna, ja chciałam dachówkę szarą i płaską - mam antracyt i falistą i teraz ją uwielbiam, zresztą jak każdy pustak tego domu, bo jest mój:) Ty swój też kochasz, tylko jeszcze o tym nie wiesz, jak będzie dach i okna, zrobi się bardziej domowo i będziesz płakac ze szczęścia:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.01.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 A co Ci się babo znowu nie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.01.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 jeżdżę tylko i dokupuję impregnat do drewna. Podejrzewam że cieśla go popija zamiast herbaty Niestety tego bajdziestwa tyle schodzi, a zuzycie na 1m podane przez producenta na puszce miedzy bajki mozna wlozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 18.01.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Niestety tego bajdziestwa tyle schodzi, a zuzycie na 1m podane przez producenta na puszce miedzy bajki mozna wlozyc Gdyby nie to, że sama malowałam ta górę desek, też myslałabym, że ktos sobie popija to badziewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 18.01.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Dzięki Wam znalazłam w końcu zaletę podbitki z pcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 18.01.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ja też pcv, bo chcę w kolorze dachu. Lukarna znów w objęciach małego Morfeusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.01.2012 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Lukarna znów w objęciach małego Morfeusza? Na chwilę niby a wstawać już mi się nie chciało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts