Elfir 31.01.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 ja płaciłam ok 6 tyś z projektami instalacji (np. projektem gazu i prądu, nie muszę już robić osobnego do umowy przyłączeniowej) za indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.01.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Pumpaluna na wizualizacjach nie było, ale rzuty elewacji oglądałam milion razy i nie zwróciłam uwagi:/A że duży?? Mam duzo czasu żeby się do tego przyzwyczaić... Pocieszam się ze domy rolników są baaaardzo często tak z raz większe i jakos zyją;D Ardea marzyłam o tarasie na poziomie gruntu ale mam co mam:)Za projekt płaciliśmy 4 tys plus branżówki widac że cena poszła w parze z jakoscią:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.01.2012 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Elfir a szczegółowe te projekty instalacji masz?? Bo u nas to 5 kresek na krzyż:/ Przy czym Pan od elektryki uczciwie nas uprzedził że t tylko na "potrzeby pozwolenia", po szczegółowy mamy przyjśc później... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.01.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 A u mnie w ogóle nie potrzeba było projektów przyłącza elektrycznego, ale w projekcie musiał być uzgodniony projekt przyłącza wod-kan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.01.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 My elektryka znajomego mamy. Tzn projektanta czy jak tam go nazwać. I muszę się udać do niego po szczegółowy projekt bo jak mi teść odbębni instalację swoim pomysłem to się mogę nie pozbierać czasami:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.01.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 No nam robił znajomy elektryk więc i tak innego planowaną elektrykę by olał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.01.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Tak ale co innego jak robi ci ktoś kto ma doświadczenie a co innego jak robi z laik z przerośniętym ego.A tak dostanie projekt i niech się go trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.01.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Lukarna, ja taras będę miała ponad gruntem i bez zadaszenia (tylko ta diabelnie droga markiza). Duży dom wg mnie nie jest wadą, zwłaszcza, gdy wybrany świadomie wg potrzeb, a nie na pokaz lub na zapas;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.01.2012 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Wiesz ani on na pokaz ani na zapas ale nad tą świadomością naszą w momencie projektowania to chyba opatrzność boska nie czuwała... Ale i tak go lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 31.01.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 To z czego byś w nim zrezygnowała? pewnie z niczego, dlatego ten jest dla Was idealny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.01.2012 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Nie, zrezygnować bym nie zrezygnowała z niczego, ewentualnie bym co-nieco powiększyła;) A tak na serio to kuchnia i salon są moją bolączką Ale w mysl zasady: czego nie możesz zmienić to zaakceptuj - nie mam się co żalic nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.01.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Mam szczegółowo - w takim sensie, że rozrysowane są rury od gazu, wody z cyrkulacją, kanalizacji, podłogówki z wyliczeniem ilości ciepła i pętli na każde pomieszczenie. Elektryki nie chcieliśmy na etapie projektu, bo nie mieliśmy szczegółowego projektu wnętrza. Elektrykę narysowałam sobie sama, elektryk rozpisze mi tylko podłączenia do tablicy i uziomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.01.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Eeee przy 3 dzieci i mężu który lubi sobie pogrzebać to innej opcji nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.01.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Mam szczegółowo - w takim sensie, że rozrysowane są rury od gazu, wody z cyrkulacją, kanalizacji, podłogówki z wyliczeniem ilości ciepła i pętli na każde pomieszczenie. Elektryki nie chcieliśmy na etapie projektu, bo nie mieliśmy szczegółowego projektu wnętrza. Elektrykę narysowałam sobie sama, elektryk rozpisze mi tylko podłączenia do tablicy i uziomy. i tak czeka Cię osobne zezwolenie na budowę instalacji wewnętrznej i projekt instalacji gazowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.01.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Esiak ale że tak niby wszdędzie? u nas nie było to konieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.01.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Esiak ale że tak niby wszdędzie? u nas nie było to konieczne przecież Ty nie masz gazu, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.01.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 aaa myślałam że to i elektryki się tyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 31.01.2012 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Elfir widziałam Twoje pomysły "elektryczne":) Najbardziej podobają mi się zwisy przy lustrze w łazience... Pumpaluna podsumowałaś sytuację idealnie:D Esiak kurcze ja chyba mam pozwolenie na budowę instalacji wewnętrznej... tak mi coś świta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.01.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Elfir widziałam Twoje pomysły "elektryczne":) Najbardziej podobają mi się zwisy przy lustrze w łazience... Pumpaluna podsumowałaś sytuację idealnie:D Esiak kurcze ja chyba mam pozwolenie na budowę instalacji wewnętrznej... tak mi coś świta... taa..? a skrzynkę gazową masz już na działce...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 31.01.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 No ja dzisiaj to się chyba publicznie wypowiadać nie powinnam. Dobrze że potrafię pisać bez patrzenia na klawiaturę bo to mi kiepsko wychodzi, czytanie ze zrozumieniem już zresztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts