Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Lukarny - komentarze

Lukarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Lukarna

5212

• agalind

2245

• Ardea

1544

• pumpaluna

1322

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A to jakiś Wasz lokalny, bo ja nie znam :p

ale pierwszy z brzegu sklep ma go za 196 zł (bez negocjacji ) http://bednarek.sklep.pl/styropian-fasadowy-genderka-fasada-extra-grafitowy-p-1005.html?osCsid=2e725907970a98aeb63e3cecfb708086

Przyznaję, źle obstawiłam:rolleyes: Fornirowane orzechem będą przepiękne:) ja mam klejonkę, bo fornirowanie wychodziło jeszcze drożej, ale też jest pięknie:)

Luka, a o co chodzi z mikro i z dziećmi? przecież i tak talerzyk z podgrzaną potrawą będą musiały przenieść do stołu???

Ciepłego styro życzę i słownego Boskiego:)

Ardea źle mnie zrozumiałaś :D będzie mdf w okleinie a nie fornir:lol2::lol2::lol2:

Ale piękne będą na bank bo moje:)

Zupę przeważnie w garze podgrzewam;) Bardziej chodzi mi o to co same sobie przygotowuja czyli kakao, mleko z płatkami albo herbatę. Będzie im łatwiej jak blat pod ręką.

Asia, no będzie pięknie, co ma nie być:) Mdf też można fornirować;), ale rozumiem, że u Ciebie laminat drewnopodobny - ? Laminat na pewno będzie się mniej rysował i zero stresu, gdy np. doniczka przecieknie.

A z lodówką czy mikro to zależy pewnie od przyzwyczajeń, ja wolę mieć lodówę bliżej blatu, bo nawet kako nie piję na stojąco nad blatem tylko niosę do stołu. Ważne, że masz przemyślane i czujesz, ze właśnie taki układ będzie u Was ok.:)

Dokładnie Ardea, wydaje mi się ze taki układ sprawdzi się najlepiej. Napisałabym cos więcej ale wiecie - laptop domowy = pisanie ciurkiem:mad: Widziałam fajne płytki szare jasne. Cudne są, ale mają dwie wady: sa takie matowe, satynowe w dotyku i kosztują 110-130 zł (zależy jaki rozmiar). To i tak lepiej niż ich starsza siostra w której się zakochałam - tamta kosztowała ponad 200:(. Pojadę je jeszcze raz obejrzeć chyba...

Ja jestem ale wiecie - ciurkiem:) Ardea szarych nie pokaże na razie bo nawet nie wiem jak się nazywają, muszę podjechać tam raz jeszcze i sprawdzić co to, ewentualnie cyknąć fotkę:) Drzwi mam, ogólnie wyszło wszystko na plus, powiem więcej baaaaardzo mi się podobają ale fota jutro bo kabel od telefonu w pracy... Parapety tez są OK chociaż nie pasują idealnie;) Ale cóż, nie można mieć wszystkiego nie?? Malka ja mam położone pionowo bo sobie wymyśliłam że mi się zejdą fugi z tymi co na podłodze, co druga podłogową płytkę... a czy się zejdą pociotkowi to najstarsi górale nawet nie wiedzą. Kasia schody będą tylko nie wiem kiedy bo do pracy zapominam zabrać płyty a na tym $%%^#$#%## lapku to jak mam je ciurkiem:mad:. Ale zaraz płyte wrzucam do torebki i powinno być ok:)

Dzięki dziewczynki, ale nie ma powodów do chwały :oops: idealnie nie jest, ale nie płacze, bo to tylko kotłownia :lol:

Luka, no jest to jakaś myśl - to zgrywanie się fugi , u mnie, ani w te , ani wewte by się nie zgrały

i ja chcę ZOBACZYĆ drzwi!!!!!