Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

max z cegielni markowicze - leierowski

Recommended Posts

na wiosnę zaczynam budowę domu co za tym idzie jestem przed zakupem materiałów. zdecydowałem że będę budował z pustaka ceramicznego max grubość muru 29 cm . w jednym ze składów budowlanych mam w miarę dobra cenę na maxa z cegielni Markowicze . na forum o produktach z Markowicz pisano że to bardzo dobry wyrób a o Leierze wręcz przeciwnie co potwierdzają na większości składów budowlanych które odwiedziłem. Co zatem teraz myśleć o produkcie z Markowicz skoro Leier ich przejął ( nie wiem jak dawno )

czy ktoś może budował już domek z maxów z Markowicz -Leierowskich lub zakupił taki produkt ? jak z jakością ? czy się nie pogorszyła

wiemy jak to jest jak duży przejmie małego . zaraz są oszczędności. co za tym idzie kiepski produkt.

dzisiaj byłem na składzie z murarzem żeby ocenił jakość tego pustaka. zobaczył i powiedział ze max jak najbardziej ok równy i ładny . na paletach jest zafoliowany już w folie Leier ale są kartki ze znakiem producent Markowicze . dla porównania pokazali maxa z Rukławek no i tamten nawet według mnie wyglądał już dużo gorzej .

cena za maxa 220 - 2,39 zł , za maxa u220 - 2,25 i k3 - 2,00

na innych składach ceny rożne np. 2,50 plecewice w promocji !!!

2,90 , 2,70 - Olsztyński

2,30 Harasiuki

2,80 Lewkowo

2,30 Łeżany

najtaniej z Radzymina 2,10

dzisiaj byłem na składzie z murarzem żeby ocenił jakość tego pustaka. zobaczył i powiedział ze max jak najbardziej ok równy i ładny . na paletach jest zafoliowany już w folie Leier ale są kartki ze znakiem producent Markowicze . dla porównania pokazali maxa z Rukławek no i tamten nawet według mnie wyglądał już dużo gorzej .

leier tarnowski

leier wlasnie jest rowniutki i ladniutki (duzo pylow malo gliny ), niestety kruchutki bardzo i tez lubi nie dojezdzac w calosci na budowe:)

porownanie wienenbergera(zeslawice, biegonice) muraz przetnie mlotkiem bez odpadow - leier niestety sie rozsypie

chociaz na Twoim miejscu polegal bym na sobie i murarzu - widzieliscie i dotykaliscie

Edytowane przez face

skoro je widziałeś i wszystko z nimi wporządku to je bierz. Chyba, że w transporcie coś się z nimi stanie. Ale ogólnie zastanów się jeszcze czy aby na pewno chcesz z ceramiki budować. Mało pochlabnych opinii się czyta od ludzi, którzy mają dom z ceramiki..

jesli z ceramiki do du.... to jeszcze ujdzie...

ja mam dom z ceramiki, w sumie w okolicy tylko ceramika - blisko cegielnie

jakos zle mi sie nie mieszka a i odczucia z budowy mam jak najlepsze - prawie zero odpadow, latwo i szybko - fakt jest ostra i trzeba uwazac aby sie nie pociac

leier tarnowski

leier wlasnie jest rowniutki i ladniutki (duzo pylow malo gliny ), niestety kruchutki bardzo i tez lubi nie dojezdzac w calosci na budowe:)

porownanie wienenbergera(zeslawice, biegonice) muraz przetnie mlotkiem bez odpadow - leier niestety sie rozsypie

chociaz na Twoim miejscu polegal bym na sobie i murarzu - widzieliscie i dotykaliscie

nie Leier tarnowski ale Leier Markowicze. może jest jednak jakaś różnica jakościowa. Leier przejął Markowicze w kwietniu 2010 r.

nie Leier tarnowski ale Leier Markowicze. może jest jednak jakaś różnica jakościowa. Leier przejął Markowicze w kwietniu 2010 r.

a ja zpoludnia gdzie tylko tarnowski wiec o markowiczach nie wiem bo na poludniu ich brak

dopisalem dla Ciebie specjalnie:

ze zdjec to samochodow sie nie kupuje.....

pierwsza aukcja wyglada ok ale na zdjeciu, producenta brak...

druga aukcja na zdjeciu raz leier raz wienenberger wiec jak tu wnioski

za oboma przemawia cena, certyfikaty ponoc maja, beda krzywe??od tego jest zaprawa, wymuruj glowkowo (sciane 28 cm grubosci) i dzadza rade

pytanie ile ich bedzie calych w palecie??kwestai dogadania z dostawca - zastrzez ze placisz za cale przy ich transporcie

z tych pustaków tez postawisz domek ale w moim przypadku ja się nie decyduje na takie zakupy. po pierwsze nie widzę co kupuje , po drugie posiadam kiepski wjazd na posesje (samochód z przyczepa nie wjedzie lub jakiś tir gdzie przy takich zakupach przez alledrogo lub net przyjeżdża do ciebie duży samochód wypchany po brzegi- koszty transportu) kupuje , zostawiam na składzie w depozycie , kiedy potrzebuje materiał dzwonie i przywożą .

• 5 months później...
Słyszałem opinie, że Leier jest kruchy i murarze go nie polecają, natomiast pustak z cegielni w Markowiczach jak najbardziej. Kupiłem właśnie takie pustaki z Markowicz i okazało się, że tę cegielnie przejął LEIER. I co ja mam teraz o tym myśleć? Kupuję Markowicze a dostaję LEIER'a. Dzisiaj przyjechała pierwsza dostawa, za dwie godziny jadę na budowę zobaczyć jak sobie murarze radzą i jak z ta kruchością i odpadami.

właśnie skończyłem murowanie domu. dom został pomurowany z maxa 220 i maxa U220 Markowicze. według mnie pustak jest równy i nie jest kruchy . owszem w dostawie było kilka nawet może kilkanaście sztuk potłuczonych ale to bardziej wina załadunku i rozładunku tak mi się wydaje . majster mówił że pustak jak najbardziej OK

skoro je widziałeś i wszystko z nimi wporządku to je bierz. Chyba, że w transporcie coś się z nimi stanie. Ale ogólnie zastanów się jeszcze czy aby na pewno chcesz z ceramiki budować. Mało pochlabnych opinii się czyta od ludzi, którzy mają dom z ceramiki..

A kakieś konkrety odnośnie złych dośwaidcczen z ceramiką ? Czy to tylko coś gdzieś dzwoni ?