Remiks 24.02.2020 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Mnie zaciekawiło i pewnie dlatego przestał razić fatalny przekaz. Tak to już jest. Kit wciskany nam przez krasomówców łykamy jak kaczka kluski..... Do tej pory mało wiedziałem o magnetyzmie Ziemi. Ciekawe czy facet ma trochę racji? Oczywiście że ma trochę racji bo wędrówka bieguna magnetycznego to fakt, pytanie co z resztą. Niestety po obejrzeniu i opowieściach (porównaniach) do silników elektrycznych poległem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 24.02.2020 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Są teorie że cyklicznie co 676 lat następuje przebiegunowanie ziemi i na jakiś czas zanika wtedy pole magnetyczne. Powoduje to brak ochrony przed promieniowaniem kosmicznym na jakiś czas .Dogrzebali się że ostatnie mogło być w 1346 - 8 roku. No i wtedy cyklicznie następuje duży reset ludności świata głównie na białaczkę jako skutek promieniowania. Na dużym obszarze Polski występują rudy darniowe dlatego na jej terenie łatwiej było zawsze przetrwać, gdyż namagnesowana ruda tworzy wprawdzie niewielkie pole magnetyczne ale jest skuteczne. Jest teoria ze tylko dlatego bitwa po Grunwaldem była wygrana po stronie Polskiej gdyż dwa kolejne pokolenia nie były tak obciążone osłabieniem związanym z niedawnym w tamtym czasie resetem. No to streściłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 24.02.2020 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 No i są teorie że co kilka tysięcy lat;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 24.02.2020 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Tez mi nie pasuje ten reset za dwa lata ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2020 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Znam takiego jednego, który mógłby o magnetyzmie ziemskim sporo powiedzieć. Zapytam przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2020 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Dzięki Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 13.04.2020 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Teraz taki sobie piecyk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.04.2020 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 03.07.2020 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Tą razą taki sobie piecyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 12.08.2020 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 Teraz takie rozwiazanie piec do chleba i pizzy z trzonem kuchennym i ławka ciepła oraz schodkami na zapiecek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.12.2020 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Piecyk na miarę czasów. Nowoczesny, oszczędny, niewielki.... http://blog.kominki-batura.pl/wp-content/uploads/2020/12/IMG_5792-300x200.jpg .http://blog.kominki-batura.pl/paczkomat/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 28.12.2020 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Czy to kuchnia w salonie, czy kotłownia w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.12.2020 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Czy to kuchnia w salonie, czy kotłownia w kuchni?Co ma piernik do wiatraka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.12.2020 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Czy to kuchnia w salonie, czy kotłownia w kuchni? Jeśli nie wiesz o czym mówisz, to lepiej się nie odzywaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 28.12.2020 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Jeśli nie wiesz o czym mówisz, to lepiej się nie odzywaj. Daj mu spokój to taki forumowy "fachofiec" od wielu tematów, we wszystkich wie tyle samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.12.2020 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Daj mu spokój to taki forumowy "fachofiec" od wielu tematów, we wszystkich wie tyle samo. Może nie będzie więcej sie tu pojawiał, jeśli mu wszyscy powiemy, że nie jest taki mądry jak by chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.12.2020 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Może nie będzie więcej sie tu pojawiał, jeśli mu wszyscy powiemy, że nie jest taki mądry jak by chciał W dziale KOMINKI niejeden chce zaistnieć. Dziesięć lat właśnie mija jak ich szkolę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 30.12.2020 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 W dziale KOMINKI niejeden chce zaistnieć. Dziesięć lat właśnie mija jak ich szkolę! Wow, to tak trudno się tutaj wkupić? Wyluzujcie trochę. Piecyki są mega fajne, patrzyłem z ciekawością i podziwem, tylko mają dla mnie jedną wadę -na to potrzeba troszkę miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.12.2020 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2020 Piecyki są mega fajne, patrzyłem z ciekawością i podziwem, tylko mają dla mnie jedną wadę -na to potrzeba troszkę miejsca. Niekoniecznie dużo. Dużo zależy od pomysłu i umiejętności Zduna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.12.2020 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2020 Wow, to tak trudno się tutaj wkupić? Wyluzujcie trochę. Piecyki są mega fajne, patrzyłem z ciekawością i podziwem, tylko mają dla mnie jedną wadę -na to potrzeba troszkę miejsca.Całkowicie na luzie dostałeś odpowiedzi adekwatne do głupiego komentarza... Miejsce to sztuczny problem. Jak budujesz mądrze, kominek nie zabiera miejsca https://www.kominki-batura.pl/images/design/kominek-portal-3.jpg https://www.kominki-batura.pl/images/design/kominek-portal-11.jpg https://www.kominki-batura.pl/images/design/kominek-portal-14.jpg https://www.kominki-batura.pl/images/galerie/62/kominek-portal-116.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts