bagi69 04.06.2017 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Super piecyk, a piekarnik brudny czy taki podgrzewacz? Piekarnik brudny opalany z głównego paleniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 04.06.2017 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Piekarnik brudny opalany z głównego paleniska. A sprawdzałeś może czy da się utrzymać w miarę czystą szybę w piekarniku? U mnie niestety nie da się ale może sp...łem coś konstrukcyjnie mimo że temperatura w piekarniku grubo ponad 300 stopni bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 31.08.2017 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Jest trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 31.08.2017 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Taki sobie piecyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 18.09.2017 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Kłaniam się wszystkim!Pytanie do Piotra i Remiksa - chcę w końcu wyczyścić kanały w akumulatorze. Kupić linkę stalową, jaka średnica i chyba nie każda się nadaje, poradźcie. Szczotkę kupiłem plastikową? a może jednak stalowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 18.09.2017 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Kłaniam się wszystkim! Pytanie do Piotra i Remiksa - chcę w końcu wyczyścić kanały w akumulatorze. Kupić linkę stalową, jaka średnica i chyba nie każda się nadaje, poradźcie. Szczotkę kupiłem plastikową? a może jednak stalowa? Budował chyba Piotr więc on najlepiej podpowie. Wszystko zależy od układu kanałów i wyczystek, u siebie używam stalowej szczotki i takiego średnio elastycznego skręcanego z kilku drutów uchwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers70 18.09.2017 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Kłaniam się wszystkim! Pytanie do Piotra i Remiksa - chcę w końcu wyczyścić kanały w akumulatorze. Kupić linkę stalową, jaka średnica i chyba nie każda się nadaje, poradźcie. Szczotkę kupiłem plastikową? a może jednak stalowa? Pytanie nie do mnie, ale niedawno czyściłem wymienniki ceramiczne. Przepal najpierw długo i ostro i zagrzej akumulatory ile się da, wtedy sadza ładnie odpadnie. Chyba, że tak właśnie palisz Szczotka plastikowa wystarczy. Ja czyściłem szczotką stalową na pręcie, zupełnie bez sensu, umordowałem się tylko. Zmiotką można by omieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.09.2017 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Janusz. Luknij tam najpierw, grzebnij jakąś zmiotką...wszystkiego się dowiesz. Jest tak jak Krakers pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 03.11.2017 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2017 Jeszcze nie grzebałem, taki leń. Pytanie z innej beczki- Piotrze w Twoim piecyku chyba nadszedł czas by wymienić uszczelkę drzwiczek ponieważ zauważyłem, że zaczyna mi się ciut syfić szyba, czego wcześniej nie było. Nie wiem czy zdołam zrobić to bez wyjmowania drzwi? Nawet jak dam radę to i tak przydałoby się wiedzieć jak można je zdjąć/wyjąć choćby do jakiegoś malowanka czy konserwacji co by nie skrzypiały, jak zaczną. Sądzę, że temu "ukochanemu" piecykowi należy się poświęcenie trochę czasu co by się nie znarowił. Tak w ogóle to Pozdrawiam wszystkich z Piotrem na czele z nieodłącznym eniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.11.2017 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Jeszcze nie grzebałem, taki leń. Pytanie z innej beczki- Piotrze w Twoim piecyku chyba nadszedł czas by wymienić uszczelkę drzwiczek ponieważ zauważyłem, że zaczyna mi się ciut syfić szyba, czego wcześniej nie było. Nie wiem czy zdołam zrobić to bez wyjmowania drzwi? Nawet jak dam radę to i tak przydałoby się wiedzieć jak można je zdjąć/wyjąć choćby do jakiegoś malowanka czy konserwacji co by nie skrzypiały, jak zaczną. Sądzę, że temu "ukochanemu" piecykowi należy się poświęcenie trochę czasu co by się nie znarowił. Tak w ogóle to Pozdrawiam wszystkich z Piotrem na czele z nieodłącznym eniem.Nie zauważyłem Twojego wpisu wcześniej...Drzwi mają zawleczkę na zawiasie, w górnej części. Trzeba ją wydłubać i wtedy można je unieść. Wyskoczą dołem. Problem brudzenia szyby może być inny, ale jak wymienisz uszczelkę wtedy będziemy dochodzić prawdy. Ale możesz spróbować...Zacznij od opóźnienia w starcie programu sterownika podczas każdorazowego palenia. Tak z 5 - 10 minut później uaktywnij program (szyber na aku przełącz normalnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 05.12.2017 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Taki sobie piecyk Piec K na glinie i szamocie z kafli Kafel-kar , bez drożdży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers70 07.12.2017 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Trochę nie moje klimaty (zbyt elegancki) ale szacun za wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 07.12.2017 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Trochę nie moje klimaty (zbyt elegancki) ale szacun za wykonanie Elegancki?! Z takimi dziurami po bokach? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 07.12.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Ładny piec- ale to nowoczesne zduństwo na fugach.... ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 07.12.2017 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Elegancki?! Z takimi dziurami po bokach? ... Chyba z przodu, po bokach by obleciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.12.2017 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Ta docinana wstawka w środku razi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.12.2017 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 To akurat nie jest żadne nowoczesne zduństwo, tylko tradycyjna metoda na glinie. Wyczystki można było pewnie zrobić z boków, ale nie jestem do końca pewny czy z technicznego punktu widzenia było to możliwe. Biała fuga zaś ukryje wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 08.12.2017 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Mam pytanie "techniczne" bo może już ktoś to przerabiał. Będę budował piec chlebowy coś na kształt bobra i kliny, którymi dysponuję nie są w tym wymiarze, więc będę musiał je rozchylać na 2-4 cm. Ich grubość jest 20 cm Oczywiście trochę je przytnę by się dobrze klinowały ale w dalszej części cegieł powstaną te duże szpary . Pytanie jest: czym można to skutecznie "zapchać" by nie sypało się z czasem, ani nie rozpierało podczas nagrzewania ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.12.2017 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Ważne by od strony paleniska było szczelnie....Z tyłu cokolwiek, glina klej, kliny z odpadków....Kiedyś skończyły mi się kliny i postanowiłem się powygłupiać... http://blog.kominki-batura.pl/piec-chlebowy-fotorelacja/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 08.12.2017 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Super, dzięki Pomysł z przymiarem rewelacyjny. A gdzie wyjście spalin ? Robią na trzy sposoby i każdy ma pewnie jakiś + i -, niestety poza domysłami nic nie mogę powiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts