JerzyBw 12.02.2018 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Witam jestem tu nowy. Mam do Was pytanie: jaki najlepiej komin do takiego piecokominka polecacie? Mam zamiar taki piecyk wybudować, jak dobrze pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 12.02.2018 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Witam jestem tu nowy. Mam do Was pytanie: jaki najlepiej komin do takiego piecokominka polecacie? Mam zamiar taki piecyk wybudować, jak dobrze pójdzie. Ale tylko tutaj nowy;-) Poczytaj bloga Piotra Batury troszkę Ci rozjaśni, oczywiście piecokominek w balowym. Ja mam ceramiczny systemowy ale podobno są lepsze rozwiązania;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers70 12.02.2018 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 (edytowane) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?190755-Komin-do-kominka&highlight=komin+kominkaJeżeli ma być palone wyłącznie drewnem, to nasze forumowe fachowce polecają wkład stalowy. Edytowane 12 Lutego 2018 przez Krakers70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyBw 13.02.2018 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 dzięki chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 13.02.2018 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Jerzy...Piecokominek z krótką drogą, czy tylko z długą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyBw 14.02.2018 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Ale u Was ruch! Nie to co w balowym. Piotrze piecokominek z długą drogą, dwa wymienniki, takie jak na początku tego forum. Podoba mi się wykończenie, jak na tych print screenach z filmiku Muratror. Wyglądają nie drogo. Taka do ulepienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 14.02.2018 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Ale u Was ruch! Nie to co w balowym. Piotrze piecokominek z długą drogą, dwa wymienniki, takie jak na początku tego forum. Podoba mi się wykończenie, jak na tych print screenach z filmiku Muratror. Wyglądają nie drogo. Taka do ulepienia [ATTACH=CONFIG]407220[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]407221[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]407222[/ATTACH]. Jerzyk nie narzekaj na balowy, nie piszesz co strugasz to ruchu nie ma;-) To że wygląda niedrogo nie koniecznie takie jest, wszystko zależy od tego co do środka wpakujesz, jak się postarasz to w 6 tys się zmieścisz (oczywiście wszystko własnymi rączkami) Palenisko też chcesz kleić czy kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers70 14.02.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Chałupkę wystrugał, to kominka nie ulepi? Eniu zrobił fajną fotościągawę jak to się robi, Jerzy luknij może złapiesz bakcyla: http://komineknasz.pl/ Ech, gdybym ja miał taką możliwość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.02.2018 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Jerzy pamiętaj, że możesz pytać o co tylko chcesz. Mogę Ci też jakiś "silnik" skombinować niedrogo do tego piecyka. Nie będziesz się męczył tak jak Remiks! Niedługo z certyfikatem nawet, bo mi od maja szlaban w Wielkopolsce robią na zduństwo prawdziwe....Enia też Ci podeślę, jak będzie potrzeba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 14.02.2018 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Jerzy pamiętaj, że możesz pytać o co tylko chcesz. Mogę Ci też jakiś "silnik" skombinować niedrogo do tego piecyka. Nie będziesz się męczył tak jak Remiks! Niedługo z certyfikatem nawet, bo mi od maja szlaban w Wielkopolsce robią na zduństwo prawdziwe....Enia też Ci podeślę, jak będzie potrzeba.... Męczył, a kto naopowiadał Ci takich bajek, czysta przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 15.02.2018 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 ...Niedługo z certyfikatem nawet, bo mi od maja szlaban w Wielkopolsce robią na zduństwo prawdziwe.... Rozwiń myśl o tym szlabanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyBw 15.02.2018 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Remiks. Co mam pisać o struganiu, kiedy nie strugam. Już mam wszystkie papiery! Czekam na projekt. Co do kupna osobnego silnika z atestem, bo wiadomo czas to pieniądz! to ciekawy jestem jak to wychodzi i przyjrzałbym się temu bliżej:D Krakers70 Dziękuję za słowa uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 15.02.2018 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Szlaban taki,że tylko 5klasa Ekoprojekt i bla bla bla.Inny pozaklasowy badziew ma zakaz produkcji.Jak to producenci kominków spęłnią 5klase i Ekoprojekt jak Kowalski dowali opału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 15.02.2018 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Remiks. Co mam pisać o struganiu, kiedy nie strugam. Już mam wszystkie papiery! Czekam na projekt. Co do kupna osobnego silnika z atestem, bo wiadomo czas to pieniądz! to ciekawy jestem jak to wychodzi i przyjrzałbym się temu bliżej:D O widzisz, inni też chyba nie strugają dlatego zastój. Dom z bala bardziej niszowy niż piecokominek;-) Jak cena za silnik będzie niższa niż cena za moje materiały na całość to bierz bez zastanawiania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 15.02.2018 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Rozwiń myśl o tym szlabanie. Pozdrawiam.Unia prostuje banana...Nazywa się to EKOPROJEKT.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 15.02.2018 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Piec Szrajbera załapie się ? Nie drążyłem tematu z braku czasu. A ten piec chlebowy Piotr co pokazałeś stronę wcześniej , to będzie legalny ? Tandyr zbudowałem i odpalę za kilka dni. Na początek wkładam dwie połówki świńskiego ryja do przetestowania. Przydała by się porada jak to wygląda prawnie. Dobrze wiedzieć na czym się stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers70 16.02.2018 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Piec Szrajbera załapie się ? Nie drążyłem tematu z braku czasu. A ten piec chlebowy Piotr co pokazałeś stronę wcześniej , to będzie legalny ? Tandyr zbudowałem i odpalę za kilka dni. Na początek wkładam dwie połówki świńskiego ryja do przetestowania. Przydała by się porada jak to wygląda prawnie. Dobrze wiedzieć na czym się stoi. Ja planuję mój kociołek "wkomponować" w kuchnię z piekarnikiem W razie kontroli powiem, że właśnie grzeję piekarnik na chleb, o proszę zakwas tu stoi, zaraz ciasto na chlebek będę mieszał A czym grzeję chałupę? Farelką panie urzędniku, farelką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.02.2018 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Piec Szrajbera załapie się ? Nie drążyłem tematu z braku czasu. A ten piec chlebowy Piotr co pokazałeś stronę wcześniej , to będzie legalny ? Tandyr zbudowałem i odpalę za kilka dni. Na początek wkładam dwie połówki świńskiego ryja do przetestowania. Przydała by się porada jak to wygląda prawnie. Dobrze wiedzieć na czym się stoi.Na szczęście, rzutem na taśmę w ostatniej chwili udało mi się zarejestrować Cech Zdunów Polskich. Będziemy pomagać mniej zaradnym. Członkowie Cechu będą mieli dostęp do "wielkiego świata" machinacji biurokratycznych i unijnych pomysłów. Już myślałem, że kapcioszki, kominek, lampka wina i spokojna starość, a tu masz....W przyszłym tygodniu lecę do Wiednia, potem do Werony...Musiałem poodnawiać stare kontakty...Wszystko można zalegalizować. Zuzia z Kratek już dawno ma papiery! Nie wydaje mi się, by piec Szrajbera był od niej gorszy! :D Tylko wiesz...Taka sytuacja (zduni kaflano ceglano gliniani) nie jest na rękę producentom gotowych złomków i klocków lego.....Weź taki Cebud. Dużo krzyku, wielkie protesty w Krakowie, a teraz kupony obcina bo jego można sprzedawać na południu, a Szrajber zakazany, jak nie zrobisz papierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyBw 16.02.2018 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Jak cena za silnik będzie niższa niż cena za moje materiały na całość to bierz bez zastanawiania. To czekam na cenę. Jak Piotr nie chce pokazywać ceny za silnik publicznie, bo konkurencja, to może na priv wyśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 16.02.2018 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Cześć! A w związku z Ekoprojektem i minionymi targami.Byłem i nie wiedziałem, że takie się wydarzenia wydarzają się. http://www.kominki.org/kominki/nowosci/art,6929,eco-kominek-plus-2018.html Patrząc na listę osiągnięć pewnych producentów co do emisji pyłów, to myślę, że nie tylko nagroda branżowego czasopisma, ale i Nobel się należy. Kurczę, tylko nigdzie skanami sprawozdań z badań nikt się nie chwali. Może słabo szukam. Ciekawe jest między innymi to, że peleciaki mają nieraz kilkakrotnie wyższą emisję niż paleniska na kawałkowe drewno. Chciało by się powiedzieć - pokażcie sprawozdania z badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts