Remiks 12.03.2018 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Ja mam takie rozwiązanie w połączeniu z piecem komorowym...nie jestem jego fanem. Pielenie bezpośrednio w piecu do pizzy (chlebowym) wypala sadzę całkowicie. Zawsze można w tym piekarniku napalić. Nie używam go zbyt często więc można powiedzieć że też fanem nie jestem;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 12.03.2018 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Zawsze można w tym piekarniku napalić. Nie używam go zbyt często więc można powiedzieć że też fanem nie jestem;-)No i to jest sposób, który też czasem stosuję. Brudna szyba to standard...Trzeba by jakiś system oddymiania zaprojektować, tylko po co? Pizze piecze się na otwartym, albo bez drzwiczek. Dla amatorów, co na otwartym pizzy nie upieką, drzwi pełne, albo stawiana blacha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 13.03.2018 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 13.03.2018 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Tak i ja zaczynałem:p Glina plewy piasek kamienie rzeczne. A miałem ze 12 lat. do tej pory kombinuję z zaprawami. Aaaa jeszcze raz dziękuję za wszelkie namiary dot. Sketchupa Myślę że przydałby się osobny temat - np Youtube Piece i kominki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 13.03.2018 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Wątroba w pewnym wieku u chudych i otyłych "zapierdziela" się tłuszczem i żegnaj rumakowanie. Te placki co na filmikach są pieczone bez tłuszczu. Potem jeszcze jak wyleżą się trochę na węglach, to dostają świeżych pierwiastków od dymu i odrobinę "sody" z popiołu na odkwaszenie organizmu. No więc piec "logiczny" do tego celu w domu, pilnie potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 13.03.2018 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Najczęściej upośledza się też trawienie tłuszczu co powoduje "żegnaj przyswajalności magnezu". No i CZEBA łykać magnez lub pobierać przez kąpiele za pomocą skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 13.03.2018 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 90% ma niedokwasotę w żołądku. Osławiona zgaga występuję przy nadkwasocie i niedokwasocie. Jak jest zbyt mocny kwas w żołądku, to zwieracz przepuszcza i występuje palenie w przełyku czyli zgaga. Przy niedokwasocie zwieracz się otwiera i też jest zgaga. Podpieczone mięso czy ciasto ze zbóż zwiększają siłę kwasu w żołądku. Podpieczenie bez udziału tłuszczu nie niszczy wątroby. Dlatego dobry piecyk w domu, to lekarz rodzinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 13.03.2018 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Podpieczone mięso czy ciasto ze zbóż zwiększają siłę kwasu w żołądku. Czyli u tych co maja nadkwasotę(10%) taki posiłek może wywołać zbyt silny kwas i zgagę, a u tych ze słabym kwasem jego pobudzenie do wartości prawidłowej i domknięcie szczelne zwieracza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 13.03.2018 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Czyli u tych co maja nadkwasotę(10%) taki posiłek może wywołać zbyt silny kwas i zgagę, a u tych ze słabym kwasem jego pobudzenie do wartości prawidłowej i domknięcie szczelne zwieracza No i okazuje się ze ten brudny piekarnik jest leczniczy do tego to prozdrowotne promieniowanie pieca;-) I wszystko jasne, wiem dlaczego nie chorujemy;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 14.03.2018 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 14.03.2018 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Ja tam żadnych placków takiego gatunku czytaj smażone czy tym podobne nie jem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 14.03.2018 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Super placuszki i ten rakotwórczy bezno(a)piren, który powstaje i odkłada się na nich podczas spalania drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 14.03.2018 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Super placuszki i ten rakotwórczy bezno(a)piren, który powstaje i odkłada się na nich podczas spalania drewna. Ale przecież sam ten benzo... w kominku produkujesz. A i wędzonki kupujesz te wędzone płynem wędzarniczym bo te normalnie wędzone to be... no i kawy nie pij tam też be.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 15.03.2018 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Super placuszki i ten rakotwórczy bezno(a)piren, który powstaje i odkłada się na nich podczas spalania drewna. Taki wniosek potwierdza być może nawet Biblia. Adam z Ewą w Raju póki jedli prosto z drzewa, to mogli żyć wiecznie. Po wyjściu z Raju musieli przyrządzać pokarm na ogniu i Adam stuknął w kalendarz wkrótce , czyli gdy skończył 960 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 15.03.2018 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 (edytowane) Ale przecież sam ten benzo... w kominku produkujesz. A i wędzonki kupujesz te wędzone płynem wędzarniczym bo te normalnie wędzone to be... no i kawy nie pij tam też be.... Nie sam, też palisz, ale placków do niego nie wtykam i takich wędlin nie jadam. Ale się przyczepił, Adam z Ewą w Raju póki jedli prosto z drzewa, to mogli żyć wiecznie. Nie mogli jeść prosto z drzewa, zwłaszcza z jednego. Edytowane 15 Marca 2018 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 15.03.2018 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Sugerujesz, że była otwarta Biedronka cała dobę ????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 15.03.2018 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Dlaczego nie mogli cały czas jeść z jednego drzewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 17.03.2018 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Młodszy brat pieca meksykańskiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.03.2018 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 (edytowane) Dlaczego nie mogli cały czas jeść z jednego drzewa? Spytaj Szatana. Edytowane 17 Marca 2018 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 18.03.2018 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Coś podobnego do mojej konstrukcji. Kuchnia i piec w jednym - czas zacząć chyba filmy kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.