Remiks 19.01.2019 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Warto esperymentować, ja ostatnio zakupiłem tadżin i wstawiam do piekarnika po całkowitym wypaleniu drewna. Zostaje w piekarniku do obiadku następnego dnia, nawet podgrzewać nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 20.01.2019 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Wstawiasz tadzin z zawartością surową czy ugotowaną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 20.01.2019 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Wstawiasz tadzin z zawartością surową czy ugotowaną ? Wszystko surowe, mięso warzywa. Co ciekawe mieso mięciutkie a nawet pomidorki koktailowe pozostają w całości. Na początku wstawiałem mieso bo początek wysoka temperatura piekarnika ale można wszystko razem i troszkę później wstawić, kilka godzin w piekarniku robi swoje. Oczywiście trzeba dodać "troszkę" jakiegoś płynu, bulion, wino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 20.01.2019 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 No to gratuluję. Wpadłem na te pytanie dopiero po Twoim wpisie. Widziałem wprawdzie kiedyś Japończyka pokazującego podobną sztuczkę, gdzie wrzucał do garnka różne produkty i przyprawy ale nie zatrybiłem, by zacząć praktykować podobnie. Dziś przed spaniem włożę na próbę ryż zalany zimną wodą z przyprawami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 20.01.2019 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 No to gratuluję. Wpadłem na te pytanie dopiero po Twoim wpisie. Widziałem wprawdzie kiedyś Japończyka pokazującego podobną sztuczkę, gdzie wrzucał do garnka różne produkty i przyprawy ale nie zatrybiłem, by zacząć praktykować podobnie. Dziś przed spaniem włożę na próbę ryż zalany zimną wodą z przyprawami Z ryżem nie sprawdzałem, z regóły robię to tak. Mieso pokrojone w kostkę 3cm przyprawy zostawiam na 3-4h na mięso układam ziemniaki warzywa (pomidor, marchewki, nawet brukselka) wszystko zalewam szklanką bulionu albo wina i do piekarnika. Pamiętaj tylko by pod tadżin włożyć zimną podstawkę bo jak wstawisz na gorącą powierzchnie może pęknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 20.01.2019 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Można też tak w przypadku ciasta. Pozdrawiam Stanisłąw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 21.01.2019 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Ryż po nocy Remiks miękki , sypki i duży jak nigdy wcześniej po gotowaniu na gazie. Spróbuję przetestować też tak ziemniaki Ps Piekarnik do którego włożyłem jest "czysty", czyli w nim się nie rozpala. Góra i dół jest z żeliwa a boki z ceramiki. Edytowane 21 Stycznia 2019 przez Bogusław_58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 21.01.2019 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Ryż po nocy Remiks miękki , sypki i duży jak nigdy wcześniej po gotowaniu na gazie. Spróbuję przetestować też tak ziemniaki Ps Piekarnik do którego włożyłem jest "czysty", czyli w nim się nie rozpala. Góra i dół jest z żeliwa a boki z ceramiki.Czyli ogień omiata żeliwo z dołu i z góry? Jakie grube dałeś to żeliwo? Ja właśnie jestem po rozmowach z tuzami wschodniego zduństwa. Głównie Rosjanie i Białorusini. W sumie konferencja w Mińsku zebrała 105 osób. Był też producent tandyrów i osprzętu do nich z kwasówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 21.01.2019 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Czyli ogień omiata żeliwo z dołu i z góry? Jakie grube dałeś to żeliwo?... Samoróbka z głowy, więc żeliwo z blatów kuchennych. Boki z ceramiki żeby osuszały . Piekarnik ten jest w piecu, który nazwałem termosem i pokazywałem kiedyś na ogrzewaniu ceramicznym. Obecnie zdjęcia już zniknęły, więc nie ma co szukać. Dziś postawiłem tam termometr i 15 godzin po napaleniu na żeliwnej podstawie dłoni się nie utrzyma a termometr na podstawce pokazuje teraz 60*C. Można więc pewnie wstawić jeszcze garnek z produktami i na wieczór byłby dobry. Działa więc jak te drogie garnki co utrzymują 70*C. Na wiosnę piec idzie do przeróbki a właściwie palenisko. Trzeba je trochę zmniejszyć a równocześnie przyśpieszyć przepływ powietrza. Czyli bardziej WYSILIĆ. No a za dwa lata prawdopodobnie przebudowa odbiornika, który jest napędzany przez "termos", na taki z piekarnikiem, jak na wklejonym rysunku. Piec więc będzie miał dwa piekarniki: czysty i brudny Edytowane 21 Stycznia 2019 przez Bogusław_58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 21.01.2019 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Ryż po nocy Remiks miękki , sypki i duży jak nigdy wcześniej po gotowaniu na gazie. Spróbuję przetestować też tak ziemniaki Ps Piekarnik do którego włożyłem jest "czysty", czyli w nim się nie rozpala. Góra i dół jest z żeliwa a boki z ceramiki. I super teraz z ryżem co tylko Ci się spodoba i danie gotowe;-) Proponuję z wypieków gruzińskie chaczapuri, z brudnego było by lepsze ale i tak powinno Ci smakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 21.01.2019 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Można też tak w przypadku ciasta. Pozdrawiam Stanisłąw Pewnie że można, do tego nie trzeba kuzniecowa wystarczy brudny piekarnik na paleniski Piotra B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.01.2019 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Widzę, że nie tylko picie śliwowicy pod Szklarską do nadrobienia, ale i Augustowski bimber trza zaliczyć. Czego się jednak nie robi żeby się douczyć? Muszę was chłopaki w tym roku odwiedzić, tylko dlaczego w przeciwległych końcach Polski mieszkacie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 22.01.2019 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Czas na firmową awionetkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.01.2019 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Musiałbym nazwisko na Brunner zmienić. Byłby nawet odrzutowiec!.... Pierwsza litera pasuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 22.01.2019 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Wiadomo o co chodzi: duże marki zadbały, byśmy awionetki mięli tylko na zdjęciach. Dobrze byłoby to kiedyś zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.01.2019 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Fajne plany macie, Panowie Piotr, ty jakoś pośrodku jesteś w sumie, więc może to u ciebie powinny lądować te awionetki, albo helikoptery. W PL produkuje się takie małe ważki jednoosobowe dla Dubaju, ale co tam Zdun wszystko może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.01.2019 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Poproszę syna by utworzył konto "wpłaty na samolot taty"... Niedaleko mnie jest firma która do Dubaju robi bio kominki...tak od kilkudziesięciu tysi za szt...Miałem z nimi występy 2 edycje wstecz - Kominek Futura na MTP. Taki trzy piętrowy biały z kafli.... https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjg1OeA94HgAhXKKlAKHeQNDlMQjRx6BAgBEAU&url=https%3A%2F%2Fkominki.mtp.pl%2Fmidcom-permalink-1e5c9129506a81cc91211e5b13461d5088fa2f7a2f7&psig=AOvVaw0NrdaKYwU73upg9RTrC43N&ust=1548264947518231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 22.01.2019 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Piotr po drodze na narty masz jeśli jeździsz, zaproszenie aktualne.W tym roku to chyba sam się wproszę, wygląda na to że Poznań kilka razy odwiedzę więc niedaleko;-)A dlaczego w przeciwległych końcach, a dlaczego babcia ma takie wielkie oczy;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 22.01.2019 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Wstawiłem do "czystego" garnek z kartoflami pokrojonymi w plasterki a na to mięsko. No i drugi garnek z fasolą czerwoną zalaną zimną wodą. No i zobaczymy jutro czy ten piec umie gotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 23.01.2019 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Z rana kartoflak z mięskiem dobry a fasola jeszcze twarda. Prosty wniosek: przy przebudowie trzeba podnieść temperaturę piekarnika o 20-30*C. Fasola dojdzie na gazie lub trzeba wstępnie podgotować przed włożeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.