Kominki Piotr Batura 23.01.2019 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Z rana kartoflak z mięskiem dobry a fasola jeszcze twarda. Prosty wniosek: przy przebudowie trzeba podnieść temperaturę piekarnika o 20-30*C. Fasola dojdzie na gazie lub trzeba wstępnie podgotować przed włożeniem No i tak rosną brzuchy starszym panom...Dobrze, że nie mam czasu na eksperymenty - no dobra, bardziej nie chce mi się obierać kartofli..... Ja za chwile (na dniach) podłączam wymiennik do pieca pompejańskiego. Czystość spalania staje się faktem w Polsce. A Rosjanie tydzień temu pytali szto eto takoje smog? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2019 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 A co to za "zwierzę" ten piec pompejański? Internet proponuje nowennę pompejańską, a o piecu ani ani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.01.2019 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 A co to za "zwierzę" ten piec pompejański? Internet proponuje nowennę pompejańską, a o piecu ani ani Cztery dni na wschodzie odciskają swoje piętno....Oni tak nazywają włoski piec kopółkowy do pizzy / chleba...Ładnie. Nazwę znałem wcześniej, ale jej nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.01.2019 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Piotr po drodze na narty masz jeśli jeździsz, zaproszenie aktualne.W tym roku to chyba sam się wproszę, wygląda na to że Poznań kilka razy odwiedzę więc niedaleko;-) A dlaczego w przeciwległych końcach, a dlaczego babcia ma takie wielkie oczy;-)Dzięki za prolongatę zaproszenia...Spanie u mnie też jest jak przyjedziesz, śliwowicę weź swoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 23.01.2019 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 No i tak rosną brzuchy starszym panom...Dobrze, że nie mam czasu na eksperymenty - no dobra, bardziej nie chce mi się obierać kartofli..... Chodzi o płaską sylwetkę i sprawne stawy. Niektórzy są szczupli naturalnie czyli na każdej kuchni ale i tak mają cukrzycę czy artretyzm. Dobry sprzęt do robienia posiłków daje możliwość testowania co i jak z tym się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2019 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Pompejański... skrzywienie zawodowe u mnie spowodowało, że pomyślałam, że to coś do grzania jak piece w łaźniach w piwnicach hypokaustycznych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 23.01.2019 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 "Pompejański" to podobne słowo/wytrych jak "rakietowy".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 25.01.2019 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 ...Oni tak nazywają włoski piec kopółkowy do pizzy / chleba...Ładnie. Nazwę znałem wcześniej, ale jej nie używałem. Czy ktoś u nas Piotr robi sensowne odlewy tych kopuł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.01.2019 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 czy ktoś u nas piotr robi sensowne odlewy tych kopuł ?priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 30.01.2019 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 priv Troszkę wolnego i przypomniało mi się o jednym kanale opadowym w moim piecokominku. I uruchomiony, efekt zauważalny prawie natychmiast na termometrze temp. spalin na wejściu do komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 30.01.2019 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Troszkę wolnego i przypomniało mi się o jednym kanale opadowym w moim piecokominku. I uruchomiony, efekt zauważalny prawie natychmiast na termometrze temp. spalin na wejściu do komina.Tak Ci się nagle przypomniało!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 30.01.2019 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Tak Ci się nagle przypomniało!? No może nie tak całkiem nagle, ale był odcięty, nieużywany. Nie miał zamknięcia d...y;-) bo był budowany pod inne przeznaczenie. Tak sobie postanowiłem pobawić zwłaszcza że kanał sporo oddalony od innych w odbiorniku i połączony poziomym kanałem prawie 1,5m. Ps. Pobudował bym coś nowego ale miejsca u mnie już brak więc bawię się tym co jest;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 30.01.2019 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 No może nie tak całkiem nagle, ale był odcięty, nieużywany. Nie miał zamknięcia d...y;-) bo był budowany pod inne przeznaczenie. Tak sobie postanowiłem pobawić zwłaszcza że kanał sporo oddalony od innych w odbiorniku i połączony poziomym kanałem prawie 1,5m. Ps. Pobudował bym coś nowego ale miejsca u mnie już brak więc bawię się tym co jest;-)Nawet nie wiesz, że walczysz ze smogiem w ten sposób! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogusław_58 02.02.2019 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Czyli ogień omiata żeliwo z dołu i z góry? Jakie grube dałeś to żeliwo?... MINI można zbudować na bazie bębna hamulcowego od ciężarówki. Średnica wewnętrzna najczęściej 41 cm a grubość ścianki ok 15 mm. Nowe typy nie są wysokie więc potrzebne dwa nałożone na siebie odwrotnie. Wyciąć trzeba przejścia a dno i sufit przykryć ceramiką i gotowe. Ostatnio nabyłem na złomie "stary typ", który da radę w pojedynkę o wadze 48 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 12.05.2019 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Tą razą Gdzieś na Kaszubach przez trzy tygodnie ciężkiej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.05.2019 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Czy dobrze czytam zdjęcia? To jest front i tył tego samego pieca. Zacna ciężka praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 13.05.2019 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Czy dobrze czytam zdjęcia? To jest front i tył tego samego pieca. Zacna ciężka praca Są to dwa piec .Jeden w salonie z ławą grzewczą .Drugi to kuchnia z żeliwną płytą i piekarnikiem oraz piec do pizzy kopułowy. Praca ekipy trzy osobowej .Stanisłąw ,Jarosław i Jacek . Zduni z Rokitna ,Parczewa i Augustowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakers70 14.05.2019 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Piękności Tą kuchnię to bym widział u siebie, tylko bez pieca do pizzy, bo by się nie zmieścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 22.09.2019 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2019 To już szósty sezon jak piecyk Piotra ogrzewa chałupę, zero problemów. W dalszym ciągu uśmiecha mi się pysk przy rozpalaniu. B. dobrze wspominam ekipę Piotra bo wcześniej rzadko, później też nie spotkałem na budowie i po niej takiej jak jego firmy. Zastanawiam się dlaczego tyle szmatławych firm egzystuje i ma się całkiem dobrze. Żerują na niewiedzy klientów a oni są niestety leniwi w przyswajaniu wiedzy mimo, że leży to w ich interesie. Nowego sąsiada myślę, że przekonałem do tego typu inwestycji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaponya 25.11.2019 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 Szukam kontaktu do kolegi wojtek_796, który miał duży udział w powstaniu piecyków.Chciałbym u siebie zbudować podobny piecyk i Jego doradztwo byłoby nieocenione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.