bohusz 28.05.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Ironioa goni ironię w Twoich postach i niezwykła wszystkowiedza, a może to zarozumialstwo.A IMPETY same się wyliczają i super działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.05.2011 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Ironioa goni ironię w Twoich postach i niezwykła wszystkowiedza, a może to zarozumialstwo. A IMPETY same się wyliczają i super działają Ironia to jedyny sposób ,żeby z Tobą wytrzymać na tym forum. Wszyscy wiemy ,że piszesz byle co , ważne ,żeby łącza pozycjonujące Twoja korporację działały Samo wyliczające się IMPETY ,to właśnie typowe zarozumialstwo polskiego rzemiechy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 28.05.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Tak Eniu nie zaskoczyłeś mnie zupełnie.W takim stylu spodziewałem się wypowiedzi duetu z Wielkopolski. Spokojnej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 28.05.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Fajny ten program .. jeśli się tak łatwo myli jak pisze Forest to nic dziwnego że można z niego korzystać za darmo Czy to aby oryginał czy ..chińska podróba ?? Swego czasu pewna firma w branży korzystała z programu do projektowania , wersja demo , bez kupowania licencji za to nie wyłączając komputera przez lata.. Ot taki prosty patent jak ominąć opłaty i używać bez ponoszenia kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.05.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Cóż , każdy może napisać na forum co chce , równieżna temat programu , o którym nic nie wie ( albo niewielejak widać ). Dużo jest do zrobienia w tym kraju , ale tochyba dobrze , nie będziemy się nudzić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 28.05.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Witam.To, że napisałem iż można korzystać bezpłatnie z "Kachelofenberechnung" nie znaczy że rozdawany jest za darmo, ani że jest to podróba, tudzież piracka wersja lub że jest niewiele wart.Kto ma trochę zapału i chęci zdobywania wiedzy nie tylko w jedynym słusznym kraju i "Mekce" zduństwa, czyli Republice Czeskiej, może skorzystać z możliwości obliczenia pieca czy samych kanałów akumulacyjnych za pośrednictwem firm - producentów materiałów zduńskich, które są w posiadaniu tej aplikacji. Tudzież - żadnym problemem jest e-mail lub telefon i otrzymanie gotowego projektu w ciągu 2-3 dni. Wystarczy chcieć. Co prawda tych co chcą to jest może w naszym kraju ze 2-3 osoby ... no ale to już sprawa reszty.Jakbyś Mistrzu szanowny nie miał klapek na oczach zrobionych z czeskiej kliszy filmowej to byś o tym wiedział i znowu pierdół nie pociskał - tak jak to robisz na innym wątku opowiadając o rzeczach o których wiesz tylko z opowiadań, bo Cię tam wcale nie było ... no chyba że to nie Ty piszesz i posądzając innych o "rozdwojenie" jaźni, sam uprawiasz taki proceder ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kudlatyy 28.05.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Eniu ja nie o tym. Pisałem o stracie kominowej w trakcie palenia. Nagrzewanie cegieł do 600 stopni oznacza niewiele mniej w kominie. Chyba, że był na to jakiś patent a ja znowu nie doczytałem:-( ja14, zakładam, iż wymiennik ciepła ma zasilanie gorącymi gazami w górne części, na samym dole jest wylot gazów. Chciałem u góry zrobić komorę, ale trochę brakuje mi miejsca. Robię te rysunki 3d, ale wolno mi to idzie, w każdym razie są trzy kanały opadowe spalin - równoległe oraz dwa kanały z gorącym powietrzem. ja14 taki projekt wymiennika pozwala mu działać jak przeciwprądowemu i właśnie o to mi chodzi. Zauważ, iż średnia temperatura w wymienniku przeciwprądowym jest wyższa od temperatury na wylocie czynnika grzewczego. Tutaj ta sama zasada ma zastosowanie. Popatrz, jeżeli gazy na wejściu mają 650'C, na wyjściu 200'C to średnio jest to, 425'C. Jeżeli projekt i konstrukcja wymiennika pozwala na szybkie przejmowanie tego ciepła to spokojnie możesz w nim osiągnąć temperaturę średnią rzędu 300'C. Średnią to znaczy górne cegły będą miały np. 500'C, w połowie wysokości 300'C, a na dole 100'C. Średnia dalej wychodzi taka, a nie inna. Jednak chyba nie każdy rozumie ten temat i nie chodzi mi o Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 29.05.2011 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Jeszcze kanaly z goracym powietrzem? O to widze, ze sporo przegapilem. W takim razie z komentarzami poczekam na rysunki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 29.05.2011 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Witam. To, że napisałem iż można korzystać bezpłatnie z "Kachelofenberechnung" nie znaczy że rozdawany jest za darmo, ani że jest to podróba, tudzież piracka wersja lub że jest niewiele wart. Kto ma trochę zapału i chęci zdobywania wiedzy nie tylko w jedynym słusznym kraju i "Mekce" zduństwa, czyli Republice Czeskiej, może skorzystać z możliwości obliczenia pieca czy samych kanałów akumulacyjnych za pośrednictwem firm - producentów materiałów zduńskich, które są w posiadaniu tej aplikacji. Tudzież - żadnym problemem jest e-mail lub telefon i otrzymanie gotowego projektu w ciągu 2-3 dni. Wystarczy chcieć. Co prawda tych co chcą to jest może w naszym kraju ze 2-3 osoby ... no ale to już sprawa reszty. Jakbyś Mistrzu szanowny nie miał klapek na oczach zrobionych z czeskiej kliszy filmowej to byś o tym wiedział i znowu pierdół nie pociskał - tak jak to robisz na innym wątku opowiadając o rzeczach o których wiesz tylko z opowiadań, bo Cię tam wcale nie było ... no chyba że to nie Ty piszesz i posądzając innych o "rozdwojenie" jaźni, sam uprawiasz taki proceder ... Pozdrawiam. Szkoda że nie skorzystałeś z możliwości zrobienia projektu w 2-3 dni ,pewien niedoszły klient byłby zadowolony, a na forum nie byłoby całego wątku o FN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 29.05.2011 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Takie darmowe;) korzystanie z oprogramowania wiąże się z zakupem całego gotowego rozwiązania . Nie jest to więc DARMOWY dostęp do wiedzy czy też programu a jedynie element transakcji handlowej . Czy obrażanie i poniżanie innych stają się w TWOJEJ działalności normą ?? Czemu tak nie lubisz Czechów ?? Czy coś Tobie zrobili złego ?? Ciekawe jak jako członek zarządu OSKP będziesz rozmawiał z Czechami i Słowakami w trakcie załatwiania stowarzyszenia z cechami EU ?? Jak wiesz obecnie szefem stowarzyszenia jest Słowak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 29.05.2011 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 KudlatyyJak teraz siedzisz nad rysunkami może pomocne (inspirujące) będą dla Ciebie gotowe takowe rysunki:Zaglądnij tutaj:http://www.firewallsys.com/fwsys3/index.php/planungsbeispiele.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.05.2011 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Kudlatyy Jak teraz siedzisz nad rysunkami może pomocne (inspirujące) będą dla Ciebie gotowe takowe rysunki: Zaglądnij tutaj: http://www.firewallsys.com/fwsys3/index.php/planungsbeispiele.html Bohusz poszukaj raczej coś z wnętrzami konstrukcji, skoro jesteś w tym dobry. Bo wklejone szkice, to "sukienki" dla projektantów szaty zewnętrznej. Ważne raczej dla klienta ,który sie nie zna na technice wnętrza pieca ,czy konstrukcji grzewczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.05.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Takie darmowe;) korzystanie z oprogramowania wiąże się z zakupem całego gotowego rozwiązania . Nie jest to więc DARMOWY dostęp do wiedzy czy też programu a jedynie element transakcji handlowej . Czy obrażanie i poniżanie innych stają się w TWOJEJ działalności normą ?? Czemu tak nie lubisz Czechów ?? Czy coś Tobie zrobili złego ?? Ciekawe jak jako członek zarządu OSKP będziesz rozmawiał z Czechami i Słowakami w trakcie załatwiania stowarzyszenia z cechami EU ?? Jak wiesz obecnie szefem stowarzyszenia jest Słowak.. Jest coś na rzeczy , w tym co napisałeś . Fakt ,że sam prowokujesz tego typu komentarze (Ty czy Twój brat:)) , ale fajnie by było z tym skończyć . Zapraszam na "próbę" do nowego wątku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 29.05.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Rysunki tego co w środku są dla klientów którzy zapłacili za projekt , takie obrazki to jedynie inspiracja .... No chyba że darmowe;) razem z całością zamówienia za np 10.000 euro + vat Podają szczegóły rozwiązań tego co w środku "i ogień po tym chodzi" bierzecie na siebie także odpowiedzialność że czytający zrozumie lub zrobi "coś nie tak" , konsekwencje mogą być opłakane dla obydwu ze stron . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 29.05.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 (edytowane) Na zamieszonym linku pod każdym szkicem jest dostępny link Download .pdf Większość tych plików pdf przedstawia konstrukcję wewnętrzą urządzeń, czyli przebieg kanałów.Można również powoli pooglądać całą tą stronę, są opisane systemy, itp. Zupełnie sobię zdaję sprawę, że na podstawie tych rysunków, czy nawet zdjęć z tego tematu "taki sobie piecyk ceramiczny" nie można wykonać samodzielnie urządzenia grzewczego. Mam na myśli osób nie zajmujących się tym zawodowo. Ale uważam, że mogą być pewną sugestią i informacją dla zapaleńców. Edytowane 29 Maja 2011 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.05.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Rysunki tego co w środku są dla klientów którzy zapłacili za projekt , takie obrazki to jedynie inspiracja .... No chyba że darmowe;) razem z całością zamówienia za np 10.000 euro + vat Podają szczegóły rozwiązań tego co w środku "i ogień po tym chodzi" bierzecie na siebie także odpowiedzialność że czytający zrozumie lub zrobi "coś nie tak" , konsekwencje mogą być opłakane dla obydwu ze stron . W internecie są dostępne plany budowy samolotu, ba , nawet odrzutowca. Czy słyszałeś o odpowiedzialności zamieszczającego ten materiał za fakt rozbicia sobie nosa przez Józka z Kurzej Wólki, który na ich podstawie zbudował samolot ? Przy takim podejściu do sprawy ,należało by ocenzurować 90 % materiałów naukowych umieszczonych na serwerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 29.05.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Przy takim podejściu do sprawy ,należało by ocenzurować 90 % materiałów naukowych umieszczonych na serwerach. i wycofać z ogólno dostępnych księgarni i biblotek wszelkie książki, publikacje na te tematy. Ksiązki o zduństwie i strony o zduństwie powinny być dostępne tylko po okazaniu papieru "Mistrz Zduński" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.05.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 i wycofać z ogólno dostępnych księgarni i biblotek wszelkie książki, publikacje na te tematy. Ksiązki o zduństwie i strony o zduństwie powinny być dostępne tylko po okazaniu papieru "Mistrz Zduński" Cholera, nie doceniałem Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kudlatyy 29.05.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 i wycofać z ogólno dostępnych księgarni i biblotek wszelkie książki, publikacje na te tematy. Ksiązki o zduństwie i strony o zduństwie powinny być dostępne tylko po okazaniu papieru "Mistrz Zduński" Pamiętam jak w szkole do chemii do szkoły średniej był opis nitrowania toluenu. Bardzo dokładny, dla każdego średnio inteligentnego ucznia. Co powstawało z reakcji => TNT czyli trotyl. Tego uczyli w szkole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.05.2011 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Pamiętam jak w szkole do chemii do szkoły średniej był opis nitrowania toluenu. Bardzo dokładny, dla każdego średnio inteligentnego ucznia. Co powstawało z reakcji => TNT czyli trotyl. Tego uczyli w szkole... Hmm, średnio inteligentny powiadasz ? Pamiętam jak trzeba było w gabinecie chemicznym wymienić połowę szklanego wyposażenia. Na kółku chemicznym coś tam zmieszaliśmy z kolegą i pierdolnęło... Pani od chemii właśnie tak jakoś to określiła , że dwóch ćwierć inteligentów to dopiero półinteligent . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts