janusz_21 31.01.2015 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Jak chcesz żeby było zrobione dobrze, to "sy" zrób sam. Obawiam się jakiegoś niefrasobliwego agenta, który mi jakieś klocki poprzestawia w akumulatorze. Następne pytanie kiedyś była mowa o termometrze do chlebowego. Powiedzcie co lepiej się sprawdza, który kupić - ten na nóżkach czy z sondą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 31.01.2015 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Następne pytanie kiedyś była mowa o termometrze do chlebowego. Powiedzcie co lepiej się sprawdza, który kupić - ten na nóżkach czy z sondą? No przecież Batura obiecał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 31.01.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 No przecież Batura obiecał Oj tam Oj tak, kiedy to było i gdzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.01.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 No przecież Batura obiecał Honorny. Powiedział, że nie weźmie! Chyba niedługo go odwiedzę, zamiast wina zabiorę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 03.02.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Zapraszam, będzie mi miło, tylko proszę mnie termometru nie przywozić, a Wy mileńcy moi nie czepiajcie się Piotra, było tak jak pisze. Jeżeli byś pamiętał to proszę o garść kleju, tak na wszelki wypadek.Daj cynk z wyprzedzeniem żebym był na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 03.02.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Fakt honorny, Piotr bierz wino. Przestaje czepiać się Piotra bo gotów jeszcze pobić nie Piotr oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 13.02.2015 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Piotrze nie wiesz co słychać u Samuraja, tak ostro zabrał się do roboty i znikł bez śladu, chyba śpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 13.02.2015 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Albo oczadział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 13.02.2015 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Albo oczadział... Bałem się że zaczadziałeś , jakoś dziwnie brakowało mi Twojej facjaty w Gromadzie , dobrze że dajesz znaki życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 19.02.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Pytanie do fachowców czy można (czy się da ) łączyć w obudowie płytę krzemianową i płytkę szamotową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.02.2015 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Pytanie do fachowców czy można (czy się da ) łączyć w obudowie płytę krzemianową i płytkę szamotową? priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 20.02.2015 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 WItam. Weźcie się podzielcie privem ... zawsze to się można trochę posprzeczać "na wizji" ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 20.02.2015 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Piotr dzięki za odpowiedź. Forest priv-ów nie publikuję ale w chwili wolnego czasu zamieszczę fotkę i jeszcze parę pytań to będziesz mógł się popastwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 21.02.2015 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Priv był tylko ze względu na Foresta. To ortodoks... Choć w sumie może nie tak bardzo.... z rurami sie złamał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 24.02.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Wracam do tematu obudowy dla mojego piecokominka, może Forest będzie mógł się popastwić)) Pomysł jest taki obudowa z materiałów przewodzących, kafle płyta szamotowa. Obudowa zamknięta bez kratek. I pytanie czy jest sens zamykać w tej obudowie np dwa kanały (multiplikatory) do dodatkowej wymiany konwekcyjnej. 1 to obudowa, 2 i 3 ewentualne kanały. Tutaj widać miejsce w którym zastanawiałem się nad wstawieniem płyty krzemianowej 2. Dolna część obudowy z połówkowej cegły klinkierowej 1 a górna z szamotu 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.02.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Wracam do tematu obudowy dla mojego piecokominka, może Forest będzie mógł się popastwić)) [ATTACH=CONFIG]305918[/ATTACH] Pomysł jest taki obudowa z materiałów przewodzących, kafle płyta szamotowa. Obudowa zamknięta bez kratek. I pytanie czy jest sens zamykać w tej obudowie np dwa kanały (multiplikatory) do dodatkowej wymiany konwekcyjnej. 1 to obudowa, 2 i 3 ewentualne kanały. [ATTACH=CONFIG]305919[/ATTACH] Tutaj widać miejsce w którym zastanawiałem się nad wstawieniem płyty krzemianowej 2. Dolna część obudowy z połówkowej cegły klinkierowej 1 a górna z szamotu 3. Multiplikatory nie zaszkodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.02.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Multiplikatory nie zaszkodzą... Stalowe czy alu może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.02.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Teoretycznie obojętnie, aluminium jednak jakieś podejrzane jest...Zrób też dodatkowo (oprócz multiplikatorów przewietrzanie z możliwością zamykania na głucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 25.02.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 25.02.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Witam.A na jaką cholerę multiplikatory przy takiej dużej szybie w palenisku ?Ze 4-5 kW od razu przez nią będzie lecieć na salon ...Przy takim palenisku, temperatura na pojedynczej szybie będzie miała jakieś 150 - 400 stopni w zależności od stopnia jego nagrzania i aktualnej fazy spalania załadunku drewna.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts