Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka drabina aluminiowa 3x12 - Briks czy Drabex?

Mateusz234

Recommended Posts

• 7 months później...
  • Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Arogancja tego Briks jak z krajów 3 świata. Dobra firma przeprosiła by i przysłała produkt wolny od wad + prezent.

Panie Briks

Firma Bentley kiedyś dostała zgłoszenie o usterce. Natychmiast wysłano serwis, który również natychmiast usunął usterkę bezpłatnie.

Zaszokowany właściciel pojadu wysłał podzękowanie do firmy za tak skuteczną reakcję.

Wkrótce otrzymał listowną informację, że firma nie przypomina sobie takiej interwencji, bo ich auta się nie psują.

Może to Pana czegoś nauczy :)

póki co zdecydowałem zakupić produkt firmy konkurencyjnej

• 2 months później...

Witam

jestem nowy na forum i podobnie jak przedmówca założyłem działalność. Mam pieniądze z dotacji i chciałbym kupić drabinę z najwyższej półki.uwagę moją zwróciła drabina altrex mounter. chciałem uzyskać jakieś informację od użytkowników tego sprzętu ( w sieci niema zbyt wiele opini-większość to oferty handlowe), jest to drogi interes i nie chciałbym wyrzucić pieniędzy w błoto.przeglądałem różne wątki na różnych forach oraz interesowałem się samymi drabinami ( ich parametry, waga, grubość ścianek, zaczepy itp. itd.) i doszedłem do jednego wniosku: większość drabin(krause, briks, drabex) wygląda prawie tak samo, tzn. prostokątny profil zamknięty i kwadratowe szczeble. drabina altrex wyglada zupełnie inaczej-profil otwarty w kształcie "tregli" ( ztego co mi wiadomo to w konsrtukcjach budowlanych właśnie tregle używane są tam gdzie występują najwieksze obciążenia.nie są to płaskowniki, rurki, kontowniki czy prostokątne profile zamknięte). Po drugie- "mamucie" zatrzaski no i te szczeble zamontowane pod kątem (gdzieś na forum ktoś napisał, że po kilku godzinach stania na drabinie nie czół nóg), myśle, że w tym przypadku nie będzie miało to miejsca. Proszę o porady doświadczonych użytkowników

• 3 years później...
Nie wytrzyma ciężaru, zresztą jeśli używasz jej np w magazynie to może nie spełniać wymogów i jak strażacy Ci wjadą na magazyn/gospodarstwo to zaczną się problemy :) Ja kupowałem te z briks i żałowałem, bo wymiary nie były dopasowane do przepisów bhp i skończyło się na tym, że musiałem kupić drabiny z taniedrabiny.pl od hermann. Zakup dosłownie jak bezpośrednio w sklepie, w środę kupiłem a w czwartek już była w magazynie. Tak szczerze to na drabinę aluminiową nie ma co wydawać fortuny, pewnie skorzystasz z niej kilka razy w życiu, tu masz gwarancję najniższej ceny na rynku i spełnienia wszystkich wymogów więc to dobry wybór jeśli chodzi o drabiny ewakuacyjne.

• 1 year później...
Chcę zwrócić jeszcze "uwagę" na firmę HOHER ... ewidentnie niemiecko brzmiącą, sprzedają jednak tylko na allegro, gdzie mają prawie 100% pozytywów ale jak się przyjrzałem co chwilę pojawiają się te same wpisy z tymi samymi numerami "transakcji" więc wiadomo już skąd te 99.9 . a także olx gdzie nie można napisać opinii ... na znanym portalu opinieo.pl nie można zamieścić informacji, bo firma nie widnieje, a dodając ją pokazuje, że widnieje .... gdyż udało mi się znaleźć stronę internetową, która jest warunkiem do zamieszczenia tam opini ....więc za wiele ściem, żeby się skusić na niską cenę