Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybieram do swojego domu:  

101 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wybieram do swojego domu:

Recommended Posts

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiele przecież zależy od Twoich i rodziny upodobań higienicznych. :)

Wannę lubię od czasu do czasu, na codzień kocham kabinę z prysznicem.

Gdybym już musiała wybierać tak jak Ty,szukałabym wanny z osłoną.

W przeciwnym razie byłabym niewolnicą permanentnie mokrej podlogi.

pozdr.

Jeśli łazienek masz więcej niż jedną to moim zdaniem i wanna i prysznic.

Prysznic - bo mniej wody zużywa i generalnie nadaje się lepiej do szybkiego mycia. Wanna - bo i dzieci łatwiej się myje a i poleżeć czasem fajnie.

Jeśli łazienka jedna - imho wanna z baterią prysznicową wystarczy

Jeśli masz tylko tą jedną łazienkę to radzę wannę, a jeśli masz drugą to w jednej wannę a w drugiej prysznic. Ja przed paru laty u siebie w bloku wyrzucilem wannę i wstawilem prysznic z głębokim brodzikiem i będę tego żałował :cry: dopoki nie wprowadzę się do domu gdzie w jednej łazience będę miał prysznic a w drugiej wannę :p . Do wanny zawsze możesz założyć zasłonę choćby taką foliową i możesz korzystać jak z prysznica, ale nawet w głębokim brodziku nie poleżysz, nie odpoczniesz, nie wymoczysz się itd itp. Dziś widzę same zalety wanny i żeby nie to że aby wstawić ją z powrotem musialbym rozwalić glazurę i przerobić instalację :evil: to zrobiłbym to od razu. Prysznicem nacieszyłem się po kilku m-cach, a życie trwa dalej, i bardzo się cieszę jak zajadę do rodziców bo mogę się wykąpać jak człowiek.

pzdr

Wanna = leżenie + prysznic

Prysznic = tylko prysznic.

W wannie zawsze mozna wziąć prysznic (potrzebna tylko osłona), odwrotnie nie sądzę. Poza tym w wannie można się schylić beż przylepiania tyłka do zimnej osłony tak jak w prysznicu.

Wanna daje poprostu więcej możliwości, więcej miejsca i wiecej radości!

(mówiłam już, że w wannie jest fajnie z osobą toważyszącą?)

Pozdrawiam i wanny życzę!

wymieniłam jakiś czas temu (taka była moda) wannę na prysznic. Teraz nie powtórzyłabym tego błędu
Dokładnie to samo zrobili moi znajomi i teraz strasznie żałują. Mają małe dziecko i żeby je wykąpać latają z miskami, bo do prysznica maluch jeszcze nie dorósł i zbyt szybko nie dorosnie.

Mam i jedno i drugie, ale mieszkam ponad rok i z wanny korzystałem tylko KILKA razy, żona - kilkanaście. Korzysta z niej syn, pewnie dopóki nie podrośnie i nie doceni zalet prysznica :D :D

Jeżeli nie masz wyjścia - zdecydowanie mix (wanna połączona z prysznicem).

pozdra

Gość Mandragor

Może ktoś mi podpowie gdzie można kupić wanne razem z kabiną prysznicową. Widziałem takie wanny w gazetach ale nie mogę znaleść żadnej firmy, która oferowałaby takie wanny. najbardziej odpowiadała mi wanna, która w nogach miala kształ koła i była osłonięta szklanym zaokrąglonym parawanem.

Z góry dzięki za odpowiedz.

Zrób dwa w jednym, tzn. dodaj kabinę prysznicową do wanny :D

Rozwiązanie najbardziej ekonomiczne pod każdym względem

E. to nie to samo ..... a co z zacieśnianiem więzi rodzinnych pod prysznicem? :wink:

IMHO jeśli juz - to i wannna dla tych co lubia poleżeć i prysznic.

A jak ktos ma psa to prysznic na dole jest naprawdę niezbędny , zwłaszcza w porze deszczowej ;p

pozdarwiam

Mwanamke