Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybieram do swojego domu:  

101 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wybieram do swojego domu:

Recommended Posts

Duż wanna jest sto razy lepsza do zacieśniania więzi rodzinnych, taką wspólną kapiel w pachnącej pianie polecam wszystkim :D

A jeśli chodzi o psa, to też nie ma problemu z wsadzieniem go do wanny. A jak pies ma kąpielowstręt, to wanna też jest lepsza, jedna osoba może z nim siedzieć w wanie i trzymać, pilując żeby nie wyskoczył :lol:

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Jackie
A ja wypróbowałem już wszystko i stanowczo stwierdzam: najlepsza jest wanna narożna, z siedziskiem. Możesz brać kąpiel, brać prysznic na stojąco oraz prysznic na siedząco. Mnie najbardziej odpowiada prysznic na siedząco i do tego nie potrzeba nawet żadnej zasłony czy parawanu. Po prostu woda nie rozpryskuje się po łazience, bo strumień leci dość nisko (siedzisz) i krople lądują w wannie, zamiast na podłodze.

w ankiecie nie ma pozycji "wanna i prysznic na parterze".

U mnie będzie i wanna i prysznic, tylko dom parterowy... :D

w mieszkaniu mamy teraz prysznic i bardzo to sobie chwalę, mimo że całe dotychczasowe życie spędziałam w mieszkaniu w którym była wanna. Mały kryzys przeżyliśmy jedynie w okresie gdy nasz syn był jeszcze za mały żeby korzystać z prysznica a za duży do wanienki dziecięcej. Ale i tak nie żałuję. Wanna to przyjemność od czasu do czasu - a do codziennego mycia wygodniejszy jest prysznic. To nieprawda, że wanna z obudową prysznica jest tak samo wygodna i spełnia te same funkcje co prysznic, bo zazwyczaj ma dość śliskie dno (nie jest profilowana jak brodzik, no i jeszcze niewygodnie się do takiej wanny wchodzi (jest wysoka)

W domu będzie wanna, bo po to buduję dom, żeby mieć czas i możliwość na relaks. A prysznic - nadal będzie dużo częściej w użyciu.

Gdybym musiała wybierać międfzy jednym a drugim - nadal wybrałabym prysznic.

Pozdrawiam,

gaga2

Zaznaczyłam trzecią opcję, ale to niezupełnie będzie tak. W łazience na parterze, która jest połączona z naszą sypialnią będzie wanna (to jedno z moich ulubionych miejsc w domu, więc musi być :p ), druga łazienka na parterze (m. in. dla gości i przebywających na dole, czy w ogrodzie) będzie miała prysznic, natomiast łazienka dzieci na górze też prysznic, ale to już jednogłośny ich wybór.

Mojej opcji też do końca nie ma:

na parterze prysznic

na pietrze wanna (mała i głęboka) i prysznic.

Jakoś te wszytskie narożne wanny są płytkie, bardzo mało jest głebokich wanien :cry: .

Obecnie mam tylko prysznic i sobie chwalę. Problemem jak u poprzedników to małe dziecko i np. wypranie olbrzymiego grubaśnego koca, wówczas trzeba usmiechnąć się do mamy. :lol:

Pozdr...

u mnie: na dole wanna, na górze prysznic i większa wanna (obie narożne)

Na dole wanna bo: mamy 3 -letnie dziecko, kiedy będzie się pluskało - lepiej mieć je na oku, podczas np. ogladania telewizji w salonie, czy robienia kolacyjki w kuchni.

Poza tym niektóre delikatne rzeczy piorę ręcznie, więc wanna przyda się na dole, bliżej do pralni w piwnicy.

Na górze większa (od dolnej) wanna na celebrowanie kąpieli i obowiązkowo prysznic na ekspresowe poranne mycie.