diveata 02.02.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Macie racje, bez zdjęć i planu trudno doradzić coś sensownego. Zrobiłam zdjęcia komórką.. nie wiem na ile oddadzą rzeczywistość.. niestety bez dobrego aparatu szerokokątnego ciężko zrobić zdjęcie w tak małym pomieszczeniu Zamieszczam tez plan pokoju (na czerwono zostały zaznaczone meble które mają być w pokoju). Szafa i łóżko już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diveata 02.02.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 http://www.mega-meble.pl/upload/oferta_produkty_gallery/kolekcja-city---komo-47c2b.jpg może coś takiego by pasowało? lub to: http://c.meble.pl/gfx/uzytkownicy/1443/wizytowki/1443/produkty/1_755_Komoda_wysoka_01.jpg Kurcze jak tak patrzę teraz na te zdjęcia to sobie uświadomiłam jaka ta sypialnia jest szara i smutna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 02.02.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Eeee, nie jest tak źle. jeśli chcesz dokupić biurko i komodę, wybrałabym też wenge. To za mały pokój, aby wprowadzać kolejny gatunek drewna. Zrobiłabym jednak dwie rzeczy. Po pierwsze, bardzo dużą powierzchnią jest łóżko. Z wenge widać tylko zagłówek, bo reszta to pościel. Wybierz coś jasnego, do tego jasną narzutę i jakieś fajne poduchy (tylko nie ciemne). Uwagę przykuj do tego, co na łóżku, a wenge nie będzie się rzucać w oczy. Po drugie, oklej te dwie czarne płaszczyzny na szafie. Lustro jest OK, ale na pozostałe skrzydła możesz położyć jasną tapetę. Aha, i nie dobieraj krzesła wenge do biurka. Lepsze byłoby tapicerowane jakąś jasną tkaniną. A smutna jest ta pościel. W połączeniu z wenge daje dość przygnębiające wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 02.02.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 http://img209.imageshack.us/img209/7236/303du.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img714.imageshack.us/img714/8237/304h.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img832.imageshack.us/img832/2770/305k.jpg Uploaded with ImageShack.us tu jest mistrzostwo w zagospodarowaniu wnętrza , odnośnie połączenia pierwsza fotka którą podałas pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.02.2011 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 moim zdaniem starczy w tym "komandorze" wymienić fronty na takie w kolorze ściany albo nalepić tapetę z bardzo subtelnym wzorem, np. biało-perłową.Pozostałe meble mogą być w wenge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 03.02.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 A ja bym zrobiła wszystkie drzwi szafy lustrzane. Dodałoby to sypialni przestrzeni i światła. Pozostałe meble wenge, zeby już nie mieszac, jasne krzesło tapicerowane (jasnoszare, lub jaśniutki krem) i do tego jasna, prosta narzuta na łóżko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diveata 03.02.2011 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Ej, nie obraźcie się, ale zamówiłam tą szafę raptem miesiąc temu, zapłaciłam za nią 3 tysiące,a jedyne rady jakie dostaje to wymień fronty w szafie? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 03.02.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Kurcze, trzeba było zapytać na forum o tę szafę. Ja mam szafę wenge od czerwca. Właśnie taką jak ty, wręsz identyczną tylko dwudrzwiową - jedne drzwi lustro, jedne wenge. Wydawało się, że to najlepszy pomysł jaki mogłam wymyśleć. Cóż po zrobieniu szafy okazało się, że wizja mieszkania zmieniła się o 180 stopni, a szafa została. Nie mogę n anią patrzeć i już jej nie chcę. Kosztowała 1300zł więc zmiana nie wchodzi w grę. Pozostaje mi tylko inne meble kupować we wszelkich możliwych kolorach tylko nie wenge. Ja postawię na biały chyba. Tylko, że moja stoi na korytarzu. Jakbyś wcześniej zapytała to, to właśnie bym ci napisała Ale cóż. Może kiedyś ją okleję ale teraz poprostu szkoda mi kasy, mam inne wydatki. NO i trochę głupio wydać kupę kasy na szafę, żeby ją oklejać. Rozumiem cię doskonale i Twój ból też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 03.02.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Witaj,mialam podobny problem,gdyz ze "starego" mieszkania przywedrowaly za nami meble wenge , ktore niestety juz mi sie znudzily,wole jasne wnetrza,no i jak wiadomo te wszystkie inspiracje na muratorze zmieniaja nasze gusta... ale coz, nie dam rady ich teraz zmieniac wiec staram sie robic wszystko aby nadac wnetrzu ciepla i "jasnosci" Jesli chodzi o Twoja sypialnie, to wedlug mnie nie jest tak zle, rowniez pozostalabym przy meblach wenge- moze wystarczy Wam np komoda,a z biurka bedzie mozna zrezygnowac??? Jesli nie,to wlasnie na nich mozesz poustawiac np biale ramki ze zdjeciami , pomysl o jakiejs fajnej stylowej lampce,ktora rozjasni wnetrze, moze lustro nad komoda?? Rozumiem,ze zmiana frontow szafy, ktora dopiero zakupilas nie wchodzi w gre- ja bym to zostawila, i skupila sie na dodatkach ktore nadadza temu pokojowi "sypialnianego" klimatu. Przede wszystkim jasna posciel, duzo poduch, wlasnie duze lustro, czy ciekawy obraz- i zobaczysz ze pokoj zupelnie sie zmieni Sprawdzilam na sobie, nie martw sie, napewno sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.02.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Moim zdaniem to nie kolor mebli jest tu problemem, ale bijące z tego wnętrza przygnębienie Nie wiem, w czym rzecz... Narzuta do wymiany na jasną, ale w zimnym odcieniu + malowidło ścienne do wymiany na coś żywego w ciemnej, wąskiej ramie. Na którym zdjęciu jest najbardziej wiarygodny kolor ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 03.02.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Ja tam się nie znam na wnętrzach ale patrząc na realizacju, tu na forum, to zdecydowanie za mało dodatków. Kup koniecznie coś fajnego, co by przykuwało uwagę.Poduchy, lampki nocne, narzuty itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diveata 03.02.2011 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Niestety tu jest ciągła walka z drugą połówką, że każdy kolejny gadżet tylko zbiera kurz i zajmuje miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 03.02.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Kolejny czyli jaki, bo ja żadnego nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.02.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Bez gadżetów - tylko elementy typowo sypialniane: http://lh4.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/TUqO4tnHT2I/AAAAAAAAEAI/2IONrixwe5g/wengeM.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 03.02.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 No widzisz, masz juz wizualizacje tego co ja i inni Ci radza Powiedz drugiej polowce,ze to Ty bedziesz ten kurz scierac i po problemie Poza tym z takim zalozeniem,to chyba trzeba by mieszkac w pustych 4 scianach A ramki/obraz/lustro/lampka wcale az tyle kurzu nie zbieraja, a jak za to zmieni sie klimat sypialni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 03.02.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 (edytowane) Ja mam malutką sypialnie i czarne meble z elementami bieli. Postawiłam na jasne ściany - szare, jasną podłogę - dąb i żółte dodatki. Nie mieszałabym kolorów mebli. Mam zamiar na okno też rzucić coś jasnego i może nie będzie nory I tak jak mówią dziewczyny - największą powierzchnią jest łóżko. Jasna narzuta lub pościel, jasne poduchy i wystarczy. Edytowane 3 Lutego 2011 przez KamillaDeMon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diveata 05.02.2011 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 strasznie mi się podoba ta narzutahttp://www.tanidywan.pl/dodomu/narzuty/NARZUTA_900168e.JPG myślę, że by pasowała do tego pokoju jedyny problem to, że jest troche za krótka (200cm) i chyba głupio będzie wyglądało jak pościel będzie spod niej wystawać, nie? przy okazji, nie wiecie gdzie można kupić jakieś fajne narzuty? byleby nie z tafty i byleby nie do ziemi.. kojarzą mi się z hotelami w których muszę nocować na delegacjach, a nie chcę mieć takiego uczucia w domu ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.02.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Taka narzuta nie pasuje do Twojego pokoju Masz ciepłe beżowe ściany, prawie czarne meble... Wybierz neutralny, zimny kolor. Narzut jest sporo w Home&You. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diveata 05.02.2011 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 (edytowane) Dlaczego nie pasuje? Mam prawie takie same meble/ściany/podłogę jak na załączonym wyżej obrazku. Zresztą wszędzie piszą, że do wenge najlepiej pasują dodatki fiolet/amarant, turkus lub żółto-zielony. Neutralny, zimny kolor (nie wiem jaki dokładnie miałaś na myśli), sprawi tylko, że to wnętrze będzie jeszcze bardziej smutne niż jest. Edytowane 5 Lutego 2011 przez diveata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.02.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Diveato, a wiesz, że "prawie" robi wielką różnicę? Masz meble wenge - na zdjęciu jest jakiś czerwonawy orzech lub wiśnia. Masz ciemny pokój (albo tak kiepsko zdjęcia oddają światło) - wnętrze, które wkleiłaś, jest bardzo jasne (albo faktycznie, albo doświetlone w obróbce zdjęcia). Masz beżowe ściany - na zdjęciu są białe. Owszem, do wenge pasują mocne kolory, ale w odpowiednim, neutralnym otoczeniu - Twoja szafa nie jest neutralna. Piszesz, że nie chcesz osiągnąć efektu pokoju hotelowego, ale uparcie dążysz w tę stronę. Mało tego, dążysz w kierunku podłego hotelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts