Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prezent na parapetówkę

Aglaia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 94
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

i bon byłby dobrym rozwiązaniem albo po prostu zapytać. ja np. nie znoszę bibelotów i innych łapaczy kurzu z którymi nie wiadomo co robić. śmieszne prezenty z czasem lądują w kartonie z rzeczami nieprzydatnymi. Praktyczne prezenty - no cóż, jeśli to nie nowożeńcy którzy dopiero startują we wspólnym życiu to można jeszcze z czymś trafić - jeśli nie zebrali takich prezentów na ślub oczywiście, ale jeśli ktoś po prostu się przeprowadza, to czy naprawdę potrzebuje drugiego żelazka, kompletu garnków czy sztućców? ręczników też nie lubię dostawać w prezencie, tym bardziej, jeśli nie pasują do wystroju łazienki, pościele jakieś na ślub dostałam - leżą już kilka lat w szafie bo po prostu nie pasują mi wymiarami do tych kołder i poduszek, które mam. zestawów filiżanek, talerzyków i innych zastaw mam ze trzy, wkrótce pewnie wylądują na jakiejś aukcji, też były przykładem praktycznego prezentu. ale jest kupa innych rzeczy, które z chęcią i radością bym przyjęła a na które ludzie po prostu nie wpadną, dlatego miło, gdy ktoś zapyta jeśli już koniecznie chce coś kupić

Najlepiej zapytać . Ja tak robię zawsze. Sama to przechodziłam rok temu i wiem ,że lepiej powiedzieć co się potrzebuje. Ja min. dostałam 5 kompletów szklanek do kompotu i zegar stojący na kominek , którego nie posiadam !!! a widać ,że sporo kosztował. :sick: Kolejnym gościom już sugerowałam co kupić. Zazwyczaj takie z jajem to potem upycha się po kątach...

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Na pewno warto jest podarować coś do domu. Nie polecam jednak akcesoriów do kuchni bo nie wiecie czy już czegoś takiego nie mają. Po co będzie młodym kolejny blender czy komplet widelców.... Lepiej jest dać jakiś dodatek do wystroju.

Jak na przyklad świecę yankee Candle:

http://www.goodies.pl/228-home_default/miodowe-kwiecie-honey-blossom.jpg

Edytowane przez Elfir

• 2 months później...
  • 1 month później...