Elfir 02.02.2016 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 a nie lepiej po prostu spytać się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malfred 03.02.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 ja proponuje zebrać się w kilka osób zrobić składkę i kupić bon zakupowy do jakiegoś sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.02.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 i bon byłby dobrym rozwiązaniem albo po prostu zapytać. ja np. nie znoszę bibelotów i innych łapaczy kurzu z którymi nie wiadomo co robić. śmieszne prezenty z czasem lądują w kartonie z rzeczami nieprzydatnymi. Praktyczne prezenty - no cóż, jeśli to nie nowożeńcy którzy dopiero startują we wspólnym życiu to można jeszcze z czymś trafić - jeśli nie zebrali takich prezentów na ślub oczywiście, ale jeśli ktoś po prostu się przeprowadza, to czy naprawdę potrzebuje drugiego żelazka, kompletu garnków czy sztućców? ręczników też nie lubię dostawać w prezencie, tym bardziej, jeśli nie pasują do wystroju łazienki, pościele jakieś na ślub dostałam - leżą już kilka lat w szafie bo po prostu nie pasują mi wymiarami do tych kołder i poduszek, które mam. zestawów filiżanek, talerzyków i innych zastaw mam ze trzy, wkrótce pewnie wylądują na jakiejś aukcji, też były przykładem praktycznego prezentu. ale jest kupa innych rzeczy, które z chęcią i radością bym przyjęła a na które ludzie po prostu nie wpadną, dlatego miło, gdy ktoś zapyta jeśli już koniecznie chce coś kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 05.02.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 mąż ma całą spiżarkę wypełnioną "typowym prezentem dla pana" - whiskey, burbon, whisky. U nas w rodzinie nikt tego nie lubi. My alkoholu nie pijemy wcale nie ma problemu.... gdzie mieszkacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 05.02.2016 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Najlepiej zapytać . Ja tak robię zawsze. Sama to przechodziłam rok temu i wiem ,że lepiej powiedzieć co się potrzebuje. Ja min. dostałam 5 kompletów szklanek do kompotu i zegar stojący na kominek , którego nie posiadam !!! a widać ,że sporo kosztował. Kolejnym gościom już sugerowałam co kupić. Zazwyczaj takie z jajem to potem upycha się po kątach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lwica000 07.02.2016 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Można samemu stworzyć jakąs dekorację - np. figurka z modeliny albo własnoręcznie ozdobione pudełko na drobiazgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lwica000 07.02.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Może jakieś śmieszne akcesoria do kuchni, albo poduszka z ciekawym nadrukiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.02.2016 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 nie ma problemu.... gdzie mieszkacie? Pod Poznaniem Butelki pełnią rolę "mathomów" - prezentów przekazywanych dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henryczewski 16.02.2016 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Ja z żoną prawie zawsze kupowaliśmy jakiś obraz. Do tej pory wszyscy obdarowani mają je na swoich ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wachok 28.02.2016 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 bonsai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna. 04.03.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 taki prezent trzeba dopasować do osoby, najlepiej spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crle 06.05.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 (edytowane) Na pewno warto jest podarować coś do domu. Nie polecam jednak akcesoriów do kuchni bo nie wiecie czy już czegoś takiego nie mają. Po co będzie młodym kolejny blender czy komplet widelców.... Lepiej jest dać jakiś dodatek do wystroju. Jak na przyklad świecę yankee Candle:http://www.goodies.pl/228-home_default/miodowe-kwiecie-honey-blossom.jpg Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paroofka 02.08.2016 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Jak to nowy dom itd, to może jakiś brelok, albo organizer na klucze? Ja kupiłam mojemu ojcu KeySmart, taki orgaqnizer w stylu scyzoryka. Tata mieści w nim7 kluczy, otwieracz i taki podręczny klucz. Wiem też że można zamówić na mniej i na więcej kluczy. Naprawdę fajna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondzioxkow 08.08.2016 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 dokładnie, u nas ostatnio znajomi zrobili listę, my między sobą ustaliliśmy kto jaki drobiazg wybiera i było z bańki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parvati59 12.09.2016 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Witam, jestem zdania ze moze najlepszym wyjsciem jest poprostu zapytac sie tych znajomych co im sie przyda.Ludzie maja rozne pomysly i nie zawsze uda sie trafic w gusta mimo dobrych checi.Zazwyczaj takim dosc bezpiecznym prezentem sa jakies kwiaty doniczkowe-to wiekszosc ludzi lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts