Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prezent na parapetówkę

Aglaia

Recommended Posts

Absolutnie jestem przeciwna wymyślnym kuchennym gadżetom. No chyba że doskonale zna się obdarowanego i jego gust. Żadne prezenty z wystroju wnętrz bo można trafic jak kulą w płot. W przypadku parapetówki najlepsze są praktyczne, których napewno będzie się używać i które są uniwersalne. np. łopata do odgarniania śniegu, komplet drewnianych wieszaków do garderoby. Oczywiście wszystko dobrej jakości. Jakbym dostała kamień do pizzy to nie wiem czy wiedziałaby jak go użyć i leżałby w szafie może używany raz na ruski rok.

• Odpowiedzi 94
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hihi, z chęcią się wymienię, ja dostałam "stylizowany" :-)

Przez wiele lat byłam obdarowywana prezentami kuchennymi, z tego powodu w naczyniach kuchennych mam totalny misz-masz. Teraz dlatego dla odmiany marzy mi się dopieszczenie tego tematu - żadnych zbędnych sprzętów, sprzęt który sama wybiorę i który będzie mi pasował.

no i właśnie w tym problem, że prezentów się nie odddaje.... ja mam mniejszy problem, stylizowany, który zresztą już mieliśmy będzie w salonie, a nowoczesny postawię na zewnątrz przy murowanym grillu.. a może ktoś będzie chciał sobie wykorzystać... jaklieś rozwiązanie znalazłam... Ty już masz gorzej.... :)

Na parapetówkę myślę , że kieliszków nigdy za wiele... w szczególności, że można kupić piękne ale proste szkło pasujące do wszystkiego i na pewno przydadzą się na imprezie.

Ponieważ nie idzie się do obcych, a do znajomych to jakieś informacje na temat tego co lubią mamy np. na temat tego co lubią jeść

- dla łasuchów - founde czekoladowe wraz z książką z przepisami

- dla fanów surowej ryby - zestaw do sushi -pałeczki miseczki itp

- dla fanów kina - widziałam fantastyczną wielką miskę np. na popcor z dwiema miseczkami przyczepianymi po bokach na dipy ( Home & You) - niestety tylko w kolorze fioletowo - różowym o takie:

http://home-you.com/images/bigger/4871.jpg

Co do kwiatków nie każdy je lubi- np. mam jeden i cwaniak już bez podlewania pół roku stoi i się trzyma.

ja jestem za praktycznymi prezentami, kiedyś kupiłam znajomym czajnik elektryczny zdaje się firmy Savion i byli zadowoleni do dziś z niego korzystają. Najważniejsze to to, żeby te rzeczy miały fajny, nowoczesny design wtedy na pewno będą pasować do wystroju :)

A co jeśli ktoś da domek w stylu dworkowym i np.rustykalną kuchnię?:D

Wlasnie jestem na etapie wymyslania i szukania prezentu na parapetowke u znajomych Jedna juz u nich byla jakies 5 lat temu w mieszkaniu teraz bedzie w domku

Mam kilka propozycji i jeszcze nie wiem na co sie zdecyduje

albo patelnia na indukcje bo mieli do tej pory gaz

albo podkaszarka

albo suszarka na bielizne

albo serwis obiadowy

garow na indukcje nie maja a indukcje maja , podkaszarki ani kosiarki nie maja a dzialka 11arowa wiec mysle ze sie przydaloby, suszarka na bielizne ? ja mam jedna i szczerze jedna to dla mnie za malo jakbymm miala dwie to bylo superrrr bo duzo piore a talerze zawsze sie przydaja wiec mysle ze to co wymienilam byloby OK ale nie wiem na co sie zdecydowac

z talerzami byłabym ostrozna, chyba ze wiesz jaki pani domu ma na nie pomysł (i pewnie w jakim klimacie jest kuchnia)

a jakbym miała 11 arów, to nabyłabym jakiś pojazd do koszenia i wtedy podkaszarka - świetny pomysł, bo pielęgnacja trawnika w tych trudno dostępnych miejscach bez takiego urządzenia to zmora

Jeśli nie znamy zbyt dobrze gustu osób do których się wybieramy, albo ich potrzeb, to lepiej być ostrożnym z bibelotami, wazonami itp. Wolę prezenty z jajem. My dostaliśmy np. wiadro, a w środku wypasione gumowe klapki do ogrodu, podstawowe narzędzia do ogrodu, książkę o trawnikach,pułapki na myszy i alkohol ;)

Wlasnie jestem na etapie wymyslania i szukania prezentu na parapetowke u znajomych Jedna juz u nich byla jakies 5 lat temu w mieszkaniu teraz bedzie w domku

Mam kilka propozycji i jeszcze nie wiem na co sie zdecyduje

albo patelnia na indukcje bo mieli do tej pory gaz

albo podkaszarka

albo suszarka na bielizne

albo serwis obiadowy

Z serwisem obiadowym bym nie ryzykowała czy trafię w gust.Bo z takim nietrafionym nie wiadomo co zrobić.....Chociaz-jeśli są temperamentni-na awanturę rodzinną jak znalazł :D.Ale podkaszarka czy patelnia (o ile nie mają ) na pewno się przyda :)

• 2 months później...
ja wybierając sie na parapetówkę tez mialam problem z wybraniem prezentu. w koncu zdecydowalam sie na taka mate na lodówkę http://oklejgo.pl/media/catalog/product/cache/5/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/4/6/46_6.jpg trochę sie martwilam jakoscia tych mat, ale okazało sie że są super i znajomym tak się spodobała że sprawili sobie oklejke na zmywarke do kompletu.:rolleyes: Edytowane przez zielona trawa
mod uznał adres za reklamę, a bez obrazka post nie ma sensu:)