Maszewski 02.02.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Witam Mam problem w z urzadzeniem pokoju. Wrzucam zdjecia pokoju i plan ( to ten pierwszy przy schodach). Pokoj ma okolo 8m. W sumie to jedyne co moge powiedziec z konkretow to ze na podlodze bedzie drewno, a konkretniej jatoba- czyli ogolnie ciemna. Reszte pozostawiam wam Lubie kolory czerwony/zielony i bardziej preferowalbym nowoczesny styl. Mam taka swoja wizje, ale nie bardzo wiem jak z kolorem scian. Podoba mi sie taka faktura z jakas naklejka np zielona http://www.artstore.pl/wp-content/gfx/naklejki-na- scianie5.jpg albo czerwona jak tu http://4.bp.blogspot.com/_ZhSEqzR9o0k/SZiEtMjNRbI/ AAAAAAAAAVk/6VTvmyF9_s8/s400/red_czerwona_tapeta_miraentu_interior.jpg . Jak myslicie ktora bardziej bedzie pasowala do tej podlogi? I jaki kolor mebli do takiego pokoju? A moze macie jeszcze jakies swoje pomysly? Na okna myslalem dac takie dlugie na calej szerokosci zaluzje bambusowe. Licze na was Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 03.02.2011 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 wrzuć wymiary, bez tego ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszewski 03.02.2011 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Wrzucilem plany, tam mozecie przeciez odczytac wymiary Ale dla leniwych - pokoj ma okolo 337x230 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.02.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 (edytowane) a co ma się znaleźć w tym pokoju prócz naklejek? Bo jak wstawisz łóżko i szafę to już jest ciasno. Ten pokój ma niecałe osiem metrów i fatalny układ. długość łóżka: 210 cm + 60 cm głębokość szafy to już masz 270 cm i zostaje 67 cm na otwarcie drzwi szafy. Sama szafa może mieć max 150 cm długości, bo drzwi pewnie mają 80 cm szerokości (150+80 = 230 cm)Szerokość łóżka 80 cm i zostaje ci 150 cm na jakiekolwiek biurko. Możesz też ustawić łóżko pod oknem (jeśli nie masz obaw tak spać przy szkle) i wówczas przy jednej ścianie ustawiasz biurko. Wymiarowo wychodzi to: 10 cm grzejnik + 80 cm szerokość łóżka + 60 cm głębokość szafy, ale biurko tylko 1,2 m Edytowane 3 Lutego 2011 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.02.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Maszewski,nie wiem, do kogo pisać - syn czy mama? Tak czy owak to drugi wątek dotyczący tych samych kwestii - trzeba je połączyć, pytanie gdzie: na projektach czy tu? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172320-Pomoc-w-malowaniu-i-dodatkach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 03.02.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 nic dodać nic ująć.czemu ten pokój ma służyć, co ma w nim być i jakie potrzeby ma potencjalny lokator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 03.02.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 A ten student to ma jakieś wymagania, zainteresowania, styl w którym czuje się dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszewski 04.02.2011 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 No sorki tak na szybko to pisałem, ale juz tłumacze. W pokoju to napewno musi sie znalesc lozko, najlepiej to kanapa rozkladana, biurko i hmm.. wlasnie nie bardzo wiem co by sie jeszcze przydalo, jakas komoda moze?. Szafy nie potrzeba, garderoba jest w oddzielnym pomieszczeniu. Pokoj ma sluzyc glownie do spania i pracy, zwykly pokoj mlodziezowy. Z zainteresowan to powiedzmy motocykle, ostatnio tez strasznie się zakręciłem na drzewka Bonsai i chcialbym jedno umiescic w pokoju. Co do tamtego tematu to faktycznie mama cos pisala, ale temat dotyczyl raczej parteru a dla mnie wazniejszy jest pokoj, wiec pomyslalem ze zasluguje na swoj temat poza tym umarł smiercia naturalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 04.02.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) już ja widzę jak student codziennie rano będzie tą kanapę zwijał i słał wyrko... za za zamierzchłych studenckich czasów wyprowadziłam się z domu, zrobiłam to dokładnie dwa razy - pierwszego dnia i ostatniego, bo kierownik robił odbiór mieszkania i staruszki wypadali pomóc z wyprowadzką. drugiego dnia kupiłam sobie narzutę i tyle było ścielenia. nie wyobrażam sobie też zupełnego braku szaf w tym pokoju. garderoba garderobą, ale latanie na gaciach i skarpetkach po spodnie jest słabe. oczywiście nie mam nic przeciwko jeśli ma to miejsce od czasu do czasu, ale jeśli takie ma być założenie... ponieważ miejsca nie ma tam za wiele chyba zrobiłabym klasyczne lóżko na jakimś podeście, tak żeby w "skrzyni" zrobić sporo szuflad i zyskać trochę miejsca na ciuchy. 100 to już całkiem wygodne łóżko, można pokombinować nawet 110. oczywiście nie musi być bardzo wysokie, ot kilka schodków, ale tak aby wygodnie się tam było wdrapać nawet gościom. biurko ustawiłabym pod oknem - długi wygodny blat. coś ażurowego nie przesłoni okna. no a miejsce do pracy przyda się dobrze doświetlone. pomiędzy łóżkiem a biurkiem - komoda. powstanie tam nieduży kąt, w sam raz żeby upchnąć jakąś szafę - przesuwna będzie się wygodnie otwierać. vis a vis łóżka można pomontować półki, kupić groszkowe siedziska (lekkie, łatwo je przesunąć) i zyskasz jeszczed trochę miejsca do siedzenia, które jednak nie zagraci przestrzeni. Edytowane 4 Lutego 2011 przez duś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 duś - rysowałaś w paincie - spróbuj teraz wrysować szafę wg proporcji pokoju Poza tym szafa stałaby wówczas w świetle okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 04.02.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 starałam się proporcje pi razy drzwi zachować. choć rzeczywiście bardziej chodizło o uklad.a w tym pokoju coś w świetle okna stać będzie chyba niestety musiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszewski 04.02.2011 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 (edytowane) No tak, cos napewno bedzie w jakims stopniu przyslanialo okno. Dzieki Duś, rozmieszczenie moze i dobre, ale co powiedzialibyscie na takie : (patrz screen). Mysle ze to nie bedzie az takim problemem jak mowisz z ta garderoba, ona bedzie zaraz po wyjsciu z pokoju, moze trzeba zrobic 4 kroki. To nawet blizej niz niektorzy miaja w duzych pokojach Dlatego mysle ze szafa bedzie kompletnie zbedna w tym pokoju, na zielono zaznaczylem komode (na ktorej moglbym polozyc bonsai'a ) oraz stolik nocny obok kanapy. I tutaj mam namysli nie wypoczynek z funkcja spania, tylko takie poprostu rozkladane lozko, ze po odsunieciu dolnej czesci sklada sie oparcie. Do tej pory cale zycie przespalem wlasnie na tego typu lozku i zawsze sobie chwalilem. Ofc jak spie sam to nigdy go nie rozkladam. Chodzi tylko o to zeby miec jakas opcje powiekszenia pow do spania. Co o tym myslicie? Ogolnie, glowny moj problem to kolorystyka I gdyby to mial byc Wasz pokoj to w jakie kolory byscie go ubrali? Jakie kolory mebli/ kanapy/ scian? Pozdrawiam Edytowane 4 Lutego 2011 przez Maszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 biały - w takim małym pokoju zastosowałabym tylko kolor biały, jako główny, a kolor wprowadziłabym tylko poprzez naklejkę. Meble jasne, brzoza lub jesion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.02.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Dziewczyny, przeczytajcie linkowany przeze mnie wątek mamy Maszewskiego - wie Wam wyjaśni i pokaże kierunek, w jakim idzie to mieszkanie. Urządzanie 8-metrowego pokoju w sporym mieszkaniu, które ma zajmować tylko2 studentów (w tym właściciel) wymaga kontekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszewski 04.02.2011 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Pewnie dlatego mama zalozyla tamten temat Własnie, zapomnialem napisac ze bialy odpada, bo cale biale mieszkanie stanowczo za bardzo kojarzy sie z domem wariatow Jakies inne propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 04.02.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Szary, siwy, mysi czy jak go zwał - ściany. Szafa przesuwna biała lacobel, może byc z motywem szarego motoru - motyw do kupienia na allegro. Generalnie trzymałabym sie tych 2 kolorów. Wprowadzenie bardziej kolorowych elementów na tak małej powierzchni jest niebezpieczne, bo zamiast domu wariatów wyjdzie cyrk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.02.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Rataj, przecież Maszewski wyraźnie napisał, że szafy w pokoju nie będzie Panowie będą mieć też osobną garderobą na dole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 04.02.2011 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 @maszewskitwoje ustawienie jest jak najbardziej ok, tyle ze mi szkoda odwracać się od tego pięknego okna "plecami". mam wrażenie, ze przy twoim ustawieniu wyraźnie zaznaczasz, gdzie jest koniec pokoju. przy takiej małej powierzchni - nie wiem, czy to najlepszy pomysł. staralabym się raczej wpuścić trochę widoków do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszewski 06.02.2011 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Garderoba bedzie przeciez u gory, naprzeciwko mojego pokoju. Na dole owszem, ale tylko na okrycia wierzchnie, w koncu nie bede za kazdym razem kurtki wynosil na gore, ani butow stawial pod sciana Do duś Jesli bym dał łozko tam gdzie to je ustawilas to po rozlozeniu nie bylbym w stanie otwierac drzwi (decyzja co do rozkladanej kanapy zapadla) Wiec nie ma innego miejsca niz to gdzie pokazalem, a to wymusza ulozenie reszty mebli w ten a nie inny sposob. No chyba ze jakis spryciarz zademonstrował by jeszcze oryginalniejsze ulozenie na co szczerze licze. Do rataj "Szary, siwy, mysi czy jak go zwał" - czy biorac po uwage to ze prawie caly parter wlacznie ze schodami bedzie w odcieniach szrosci, dalej utrzymywał by Pan swoja propozycje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.02.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 ja zakładałam nierozkładane łóżko, czyli łóżko a nie kanapę. szersze niż typowa jedynka, ale jednak coś w bardziej tradycyjny deseń. biorąc pod uwagę fajny salon w mieszkaniu - nie widzę konieczności robienia kanapy, aby podejmować w tym pokoju gości. spanie i nauka, owszem, na więcej funkcji nie widzę ani miejsca ani potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts