Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Po 40-stce do parteru.."

Recommended Posts

• Odpowiedzi 647
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kocimieta, pięknie się zaczyna :) Gratuluję firmy to po pierwsze :) Po drugie gratuluję wymarzonej ziemi. Miłość trudna też może być piękna :) Po trzecie zbudować dom? Nie ma nic piękniejszego niż budowa, dlatego życzę jak najszybszego rozpoczęcia budowy :)

PS. Będą osobne komentarze ?

Wpisuję się :D

Fajne to Twoje trzecie szczęście :yes: ..i jego szczęście też...

Wydaje mi się, że kilka rzeczy nas łączy - poczynając od wieku;)

Nie zazdroszczę tego spadku terenu na działce...u mnie zaledwie 0,6m a jakie problemy...

Ale zdajsie, że lubisz podejmować wszelkie wyzwania, więc życzę wiele, wiele cierpliwości....będę śledzić poczynania.

Po pierwsze........... z racji budowy ,kochana trzymam mocno kciukasy coby wszystko poszło gładko :yes:

po drugie ...............z racji otworzenia własnej firmy , życzę samych owocnych interesów :yes:

po trzecie................z racji tytułu ( bo chyba chodzi tu o wspaniałe latka ) tym bardziej trzymam kciuki :yes:,

Czytam i jakby to wszystko dotyczyło mnie , też otworzyłam firmę w styczniu , no budowa normalnie czyli też ,

i dlatego , że sama jestem jak w tytule i niejednokrotnie słyszałam , że w tym wieku to po co budowa jak dzieci już duże i takie tam bla bla :lol2:

Dopingować będę i zaglądać będę bo zapowiada sie fajna historia :hug:

Witam dziewczyny! :welcome: Jak miło, że zajrzałyście. Tak, jestem po 40-stce i wcale nie uwazam, że na cokolwiek jest za późno. Ani na budowe domu ani na inne marzenia. Wprawdzie dwójka moich starszych potomków to już dorośli ludzie: studentka i licealista, ale jest jeszcze słodka, zabawna, kochana 5-latka. I chyba m.in. ona mnie tak pozytywnie nakręca. Pewnie jeszcze nie raz spotkamy się na tym forum. Będę do was zaglądać, podglądać bo jesteście bardziej zaawansowane w swoim budowaniu a u mnie dopiero papiery i początek drogi.

Przybiegłam - jak obiecałam i czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg kocimietowego domu :)

Swoją drogę taką firmę też bym sama chętnie założyła tylko bo mam dosyć swojej obecnej pracy - pierwsze primo- boję się okrutnie, że nie dam rady,

drugie primo nie mam pojęcia jak się za to zabrać;)

pozdrawiam cieplutko

Witam:)

Przybiegłam zaraz, gdy odczytałam wpis u mnie. Obejrzałam dwa projekty i jestem ciekawa docelowego projektu.

Ja nie mam 40-stki, ale jestem bliziutko niej:) Za to mój Misiek już po 40-stce i uważam, że budować można w kazdym wieku:D

Nu z tym kabelkiem to popierdułka jednym słowem, ale zobaczysz, budziet charaszo!

Trzymam kciuki za szybkie załatwienie w U.G.

Co do projektu, bardzo mi się spodobał, ten z dachem dwuspadowym, ale ciut dla mnie byłby za duży, a im wieksza powierzchnia to i więcej ogrzewania, zerkając na oba prejkty już widziałam, co zmieniłabym. :)

Macie zamiar budować sami, własnymi rekoma, czy firma?

Oczywiście trzymam też kciuki za firmę -obroty:)

Pozdrawiam i będę napewno zaglądać.

Moje Młode też zagonione do łóżka, ale o spaniu jeszcze nie myśli...a ja już mam dosyć...

Dobrze, że mi o Monku przypomniałaś, bo pewnie bym znowu połowę obejrzała ;)

To fajnie z tym wyrysem miałaś, ja całe szczęście, że w drodze do pracy mogłam to załatwiać...

Chagall, czy zakładasz dziennik? chętnie zajrzę do Ciebie :yes:

Sylwerson, "szklanka jest do połowy pusta czy pełna?" Coś mi się wydaje, że Ty zawsze odpowiesz, że pełna:yes:

Moja budowa na pięknym Podlasiu

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/Zielone_pluca_polski-znak.gif

Edytowane przez kocimieta

Witam!!! Od początku śledzę Twój wątek i pytasz o spostrzeżenia na temat projektu to moim skromnym zdaniem Sypialnia 2 jest zbyt poszatkowana przez łazienkę i wc. Poprzez utworzenie tych pomieszczeń wchodzi sie do pokoju "tunelem". Możnaby było urządzć kibelek i łazienkę w miejscu pralni ( po likwidacji wnęki na szafę ). Pralnię przenieść np. do tzw. graciarni. Nie widzę również gdzie jest okno w sypialni nr 7. Może warto byłoby przenieść łazienkę i garderobę w sąsiedztwo teraźniejszej pralni i mieć również nie posztkowany pokój z oknem po stronie zaprojektowanej łazienki i garderoby. A graciarnię wygospodarować w tylnej części garażu. Poza tym bardzo klarowny i przestrzenny układ. Nie musisz się sugerować moim zdaniem, bo nie jestem fachowcem, tylko wyrazam moje pierwsze spostrzeżenia. Pozdrawiam!!!

witam, ja też....po 40-tce i parter. Z dwupoziomowego mieszkania na trzecim piętrze, co za ulga. Mieszkam w parterówce od półtora roku. To dobry wiek na budowe domu, bo nie popełnia sie juz tak wielu błedów wynikającyh z nadmiernego optymizmu. Życze powodzenia.

Chagall - daleko nie "uciekłam" A dzisiaj juz wróciłam, żeby i tam poradzić się co do rzutu :)

Sylwerson - te "pokręcone ścianki działowe" to stąd, iż wyczytałam,że kotłownia musi mieć kubaturę 8 m3 :o Aby to osiagnąć przesunęłam komin w stronę naszej sypialni (7) i zrobiło się takie zamieszanie ze ścianami. Z drugiej strony w tej kotłowni będzie wisiał tylko piec gazowy, dwufunkcyjny a reszta przestrzeni to sama nie wiem na co - zabłocone buty, mokre parasolki? Wizualki bedą, ale na razie architekt nie chce rozwijac tematu bo czekamy na warunki zabudowy :mad:

BetaGreta - przeczytałam Twój dziennik, podoba mi się dom, nawet bardzo, tylko nie zrozumiałam, to w końcu kto go zbudował - firma Termo Organika ? Jestes zadowolona? Bo ja ciągle nie wiem z czego i kto będzie budował moja parterówkę. Masz fajne inspiracje ogrodowe w dzienniku.

kos.aga - dziękuję za wnikliwą analizę. Dostrzegam pewne niedociągnięcia tego rzutu i dlatego pytam: ludzie co zmienić??? Okno od naszej sypialni (7) jest narożne, tak jak w kuchni (15) A tak w ogóle to mój mąż tez pochodzi z Dolnego Śląska ale juz od 20 lat na Podlasiu:bye: