kocimieta 02.02.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Zapraszam do komentowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 02.02.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 kocimieta, pięknie się zaczyna Gratuluję firmy to po pierwsze Po drugie gratuluję wymarzonej ziemi. Miłość trudna też może być piękna Po trzecie zbudować dom? Nie ma nic piękniejszego niż budowa, dlatego życzę jak najszybszego rozpoczęcia budowy PS. Będą osobne komentarze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 02.02.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Witam pierwszego odwiedzajacego. Trudna miłość - albo piękna albo toksyczna, zobaczymy... Komentarze i sygnaturę próbowałam zrobić, coś nie wyszło. ale nie ustanę w wysiłkach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 02.02.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Witaj Rzeczywiście zapowiada się rewolucyjny rok w twoim życiu i oby wszystkie te zmiany wyszły na dobre Wkleisz jakieś zdjęcia działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 04.02.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Wpisuję się Fajne to Twoje trzecie szczęście ..i jego szczęście też... Wydaje mi się, że kilka rzeczy nas łączy - poczynając od wieku;) Nie zazdroszczę tego spadku terenu na działce...u mnie zaledwie 0,6m a jakie problemy... Ale zdajsie, że lubisz podejmować wszelkie wyzwania, więc życzę wiele, wiele cierpliwości....będę śledzić poczynania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rossa 04.02.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Po pierwsze........... z racji budowy ,kochana trzymam mocno kciukasy coby wszystko poszło gładko po drugie ...............z racji otworzenia własnej firmy , życzę samych owocnych interesów po trzecie................z racji tytułu ( bo chyba chodzi tu o wspaniałe latka ) tym bardziej trzymam kciuki , Czytam i jakby to wszystko dotyczyło mnie , też otworzyłam firmę w styczniu , no budowa normalnie czyli też , i dlatego , że sama jestem jak w tytule i niejednokrotnie słyszałam , że w tym wieku to po co budowa jak dzieci już duże i takie tam bla bla Dopingować będę i zaglądać będę bo zapowiada sie fajna historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 05.02.2011 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Witam dziewczyny! Jak miło, że zajrzałyście. Tak, jestem po 40-stce i wcale nie uwazam, że na cokolwiek jest za późno. Ani na budowe domu ani na inne marzenia. Wprawdzie dwójka moich starszych potomków to już dorośli ludzie: studentka i licealista, ale jest jeszcze słodka, zabawna, kochana 5-latka. I chyba m.in. ona mnie tak pozytywnie nakręca. Pewnie jeszcze nie raz spotkamy się na tym forum. Będę do was zaglądać, podglądać bo jesteście bardziej zaawansowane w swoim budowaniu a u mnie dopiero papiery i początek drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 06.02.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Przybiegłam - jak obiecałam i czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg kocimietowego domu Swoją drogę taką firmę też bym sama chętnie założyła tylko bo mam dosyć swojej obecnej pracy - pierwsze primo- boję się okrutnie, że nie dam rady, drugie primo nie mam pojęcia jak się za to zabrać pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 07.02.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Witam:) Przybiegłam zaraz, gdy odczytałam wpis u mnie. Obejrzałam dwa projekty i jestem ciekawa docelowego projektu. Ja nie mam 40-stki, ale jestem bliziutko niej:) Za to mój Misiek już po 40-stce i uważam, że budować można w kazdym wieku:D Nu z tym kabelkiem to popierdułka jednym słowem, ale zobaczysz, budziet charaszo! Trzymam kciuki za szybkie załatwienie w U.G. Co do projektu, bardzo mi się spodobał, ten z dachem dwuspadowym, ale ciut dla mnie byłby za duży, a im wieksza powierzchnia to i więcej ogrzewania, zerkając na oba prejkty już widziałam, co zmieniłabym. Macie zamiar budować sami, własnymi rekoma, czy firma? Oczywiście trzymam też kciuki za firmę -obroty:) Pozdrawiam i będę napewno zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 08.02.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Moje Młode też zagonione do łóżka, ale o spaniu jeszcze nie myśli...a ja już mam dosyć... Dobrze, że mi o Monku przypomniałaś, bo pewnie bym znowu połowę obejrzała To fajnie z tym wyrysem miałaś, ja całe szczęście, że w drodze do pracy mogłam to załatwiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 08.02.2011 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Adrian Monk rozbrajający i dzielny jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chagall 10.02.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witam i kibicuję My też po 40-stce do parteru z poddaszem:) - z szóstego piętra! PS. Niestety oboje palimy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 11.02.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) Kocimieta - pięknie będzie - pewnie nawet kabel na Waszą korzyść się obróci! A piwko się wypije na tarasiku, spokojna głowa PS a gdzie budowa? Edytowane 11 Lutego 2011 przez sylwerson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 11.02.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) Chagall, czy zakładasz dziennik? chętnie zajrzę do Ciebie Sylwerson, "szklanka jest do połowy pusta czy pełna?" Coś mi się wydaje, że Ty zawsze odpowiesz, że pełna:yes: Moja budowa na pięknym Podlasiu http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/Zielone_pluca_polski-znak.gif Edytowane 11 Lutego 2011 przez kocimieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chagall 11.02.2011 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) Chagall ma dziennik, tam skąd Ty "uciekłaś":)Zapraszam:) http://forum.muratordom.pl/blog.php?141768 Edytowane 11 Lutego 2011 przez chagall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 12.02.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 podoba mi się rzut - może tylko te pokręcone ścianki działowe miedzy pomieszczeniami 9-8-7 dałoby się ustawić inaczej ciut - kłopotliwe przy robieniu, nieustawne raczej a masz wizualki jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 12.02.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Nie ukrywam, że zaintrygował mnie tytuł Ja też życie po 40tce zamierzam przeżyć w parterówce Będę śledzić postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kos.aga 12.02.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Witam!!! Od początku śledzę Twój wątek i pytasz o spostrzeżenia na temat projektu to moim skromnym zdaniem Sypialnia 2 jest zbyt poszatkowana przez łazienkę i wc. Poprzez utworzenie tych pomieszczeń wchodzi sie do pokoju "tunelem". Możnaby było urządzć kibelek i łazienkę w miejscu pralni ( po likwidacji wnęki na szafę ). Pralnię przenieść np. do tzw. graciarni. Nie widzę również gdzie jest okno w sypialni nr 7. Może warto byłoby przenieść łazienkę i garderobę w sąsiedztwo teraźniejszej pralni i mieć również nie posztkowany pokój z oknem po stronie zaprojektowanej łazienki i garderoby. A graciarnię wygospodarować w tylnej części garażu. Poza tym bardzo klarowny i przestrzenny układ. Nie musisz się sugerować moim zdaniem, bo nie jestem fachowcem, tylko wyrazam moje pierwsze spostrzeżenia. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.02.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 witam, ja też....po 40-tce i parter. Z dwupoziomowego mieszkania na trzecim piętrze, co za ulga. Mieszkam w parterówce od półtora roku. To dobry wiek na budowe domu, bo nie popełnia sie juz tak wielu błedów wynikającyh z nadmiernego optymizmu. Życze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 12.02.2011 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Chagall - daleko nie "uciekłam" A dzisiaj juz wróciłam, żeby i tam poradzić się co do rzutu Sylwerson - te "pokręcone ścianki działowe" to stąd, iż wyczytałam,że kotłownia musi mieć kubaturę 8 m3 Aby to osiagnąć przesunęłam komin w stronę naszej sypialni (7) i zrobiło się takie zamieszanie ze ścianami. Z drugiej strony w tej kotłowni będzie wisiał tylko piec gazowy, dwufunkcyjny a reszta przestrzeni to sama nie wiem na co - zabłocone buty, mokre parasolki? Wizualki bedą, ale na razie architekt nie chce rozwijac tematu bo czekamy na warunki zabudowy BetaGreta - przeczytałam Twój dziennik, podoba mi się dom, nawet bardzo, tylko nie zrozumiałam, to w końcu kto go zbudował - firma Termo Organika ? Jestes zadowolona? Bo ja ciągle nie wiem z czego i kto będzie budował moja parterówkę. Masz fajne inspiracje ogrodowe w dzienniku. kos.aga - dziękuję za wnikliwą analizę. Dostrzegam pewne niedociągnięcia tego rzutu i dlatego pytam: ludzie co zmienić??? Okno od naszej sypialni (7) jest narożne, tak jak w kuchni (15) A tak w ogóle to mój mąż tez pochodzi z Dolnego Śląska ale juz od 20 lat na Podlasiu:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts