Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Po 40-stce do parteru.."

Recommended Posts

Do ogrodu wychodzi się z prawej i lewej strony, w podcieniach tarasowych. Jedno wyjście jest z salonu - podwójne drzwi przesuwne w elewacji bocznej ( więc nie widać) drugie z aneksu przy kuchni ( po lewej). I tu faktycznie jest błąd, bo narysowane jest okno a powinne być drzwi.

Brawo sylwestron, cóż za spostrzegawczość . :-)

• Odpowiedzi 647
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj kocimięta!

Przeczytałam na jednym wdechu Twój dziennik ... fajny język, fajna rodzina, fajny projekt ... ;)

Też budujemy, tfu, wykańczamy parterówkę, też*czekałam długo na WZ (2 lata!), mam żywicę (co prawda tylko w garażu i kotłownio/pralni) i też moim faworytem był Szpak ;) (był, bo dziś nie mam zdania nt) ... i też, do pewnego momentu widziałam sylwestrona :yes:

Pozdrawiam i trzymam kciuki za lekką budowlaną przeprawę. Będę zagłądywać ;)

Zdecydowanie najfajniej nie mieć szefa i być sobie: sterem,żeglarzem i ...płatnikiem zus...;)

Moja działalność to świadczenie usług (dodam przyjemnych i pożądanych) dla ludności płci obojga i w różnym wieku, jakkolwiek to brzmi :rolleyes:.

"I choćbyś upadł na kolana, I choćbyś błagał...", że tak zaśpiewam za Cerekwicką Katarzyną, to już nie powiem ani słowa więcej bo konkurencja nie śpi tylko forum czyta :lol2::lol2::lol2:

Witam

Widzę, że Ty też ładowałaś akumulatory na urlopie :D

Co do projektu - sylwetką troszkę zbliżony do mojego :)

Dach ma dokładnie 330 metrów. :o

Nasze wątpliwości dotyczą najbardziej strefy wejścia (zostawić taki trójkąt czy symetryczny, wyprostować nad drzwiami ?) i jakie okno nad przeszkleniem ogrodowym, takie "skrzywione" ?

Mój dach będzie miał chyba z 500m:(

Co do asymetrii elewacji - ja bym zostawiła. Moim skromnym zdaniem ciekawie to wygląda i jest to niepowtarzalne gdzie indziej wykończenie, które może być właściwie cechą charakterystyczną Waszego domu.

Edytowane przez tutli_putli

Jestem, jestem :)

Okulista mi zabronił nadwyrężania wzroku, czyt. ślęczenia przy komputerze, to tylko zerkam jednym okiem (tym zdrowszym) co tam u kogo się wydarzyło, jakie nowości i znikam.

A że pan doktor mądrym człowiekiem jest i utytułowanym i jest między nami sympatii nić ;) to go słucham, żeby tej mojej wady już nie pogłębiać:(

Chociaż czuję,że już lubić go przestanę, bo ostatnio to poleciał z tekstem: "Pani Ewo, pani to się tak ładnie starzeje, tylko te oczy szwankują..." Taki chyba komplement miał być :rolleyes:

witam,

zajrzalam do dziennika z ciekawosci, zaintrygowal mnie tytul, ilosc dzieci ujawniona w innych wpisach i swietnie sie u Ciebie czuje :-)

co prawda ja przed ale moj maz juz przekroczyl 40, tez trojka dzieci, zadne jeszcze pelnoletnie, najstarsze gimnazjum, najmlodsze jak u Ciebie :)

u nas WZ i PZP nie pozwalaly na parterowke, ale tez szczegolnie nie zaluje, bo na waskiej dzialce trudniej byloby ulokowac.

jestem jedynie krok i to malutki za Toba, projekt indywidualny sie finalizuje, jestem w trakcie zdobywania ostatnich dokumentow potrzebnych do zlozenia wniosku o PnB, nie mam na razie pojecia o kosztach realizacji mojego projektu, jak zostanie skonczony dopiero po ekipach porozsylam zapytania

mam za to pytanie innej natury, czy dla kabla z TP lub/i rury z wodociagow robicie sluzebnosc ? jesli tak, podpowiedzcie mi prosze, jak sie do tego zabrac

pozdrawiam!

Witaj kjuta!:welcome: Jaki piękny rudzielec w avatarku, Twój?

Fajnie jest z trójką dzieci: dużo zamieszania, wydatków ;), ciągle coś u któregoś albo z którymś się dzieje, ale - potrójna miłość i radość.

A tu zdjęcie pod roboczym tytułem "Uroki macierzyństwa"...

http://img710.imageshack.us/img710/5315/1005653.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Co do pytania, które zadałaś: "czy dla kabla z TP lub/i rury z wodociagow robicie sluzebnosc ?" to odpowiadam, że nikt nas w tym temacie nie zaczepiał, jeszcze ;)

Ale w Gazowni to i owszem. Otrzymaliśmy Umowę o przyłączenie do sieci gazowej i tam jako załącznik był zapis O ustanowieniu ograniczonego prawa rzeczowego - służebności przesyłu. Podpisaliśmy...