Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Po 40-stce do parteru.."

Recommended Posts

hej :)

na jakich warunkach ta sluzebnosc ? chodzi tylko o skrzynke gazu na Twojej posesji, czy jakies dodatkowe rury przechodzace przez Twoja dzialke nie zwiazane z Twoim przylaczem ?

rudzielec nie moj, ja mam czarnego kocura, ale tylko wprowadzimy sie do domu wezmiemy przynajmniej jednego wiecej :-)

sliczna Twoja corus! i gustuje w rozowym :-) moja chlopaciara, zastanawiam sie w co ja ubrac na poczatek zerowki, bo w spodnicy nie pojdzie i zakupy to katorga, nie lubi jezdzic, przymierzac i wybierac rzeczy, ktore musza byc (np biala koszula) i ktore jej sie nie widza, a tu ostatni dzwonek na takie zakupy, pogoda nie sprzyja ani zakupom ani mysleniu ;)

milego dnia :)

• Odpowiedzi 647
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A właśnie miło się zaczął. Wywołałaś kjuta temat.

Bez telefonu,bez zapowiedzi przyjechało czterech chłopa ze szpadlami :rolleyes:

Będą kostkę brukową rozbierać,drogę kopać,skrzynkę gazową stawiać,rury łączyć, o rety!

A ja taka nieprzygotowana:popcorn:

Bięgnę, lecę kawę robić,majstra rozmową miłą zagadywać. Może ładnie i sprawnie im to pójdzie :).

Wiesz "mowa srebrem, milczenie złotem..."

Już pisze ;)

Co do gazu - zaczęli i skończyli. Skrzynka jest - dowód w dzienniku :)

Całą radość ze sprawnej akcji zepsuła mi kobieta z naprzeciwka. Najpierw czepiała się moich fachowców,że droga rozkopana,że ona na posesje wjechać nie może. Potem zadzwoniła do mnie z pretensją, że mogłam ją uprzedzić. A ja sama nie wiedziałam, przyjechali z zaskoczenia! Problem był w tym,że ona nie mogła wjechać na podwórko, samochód musiała zostawić 5 metrów dalej :mad: Około 16 już było po wszystkim, zasypane i posprzątane. Czuje,że będę miała z nią pod górkę w trakcie budowy :(

Edytowane przez kocimieta

no prosze jakie dumne dwie skrzynki :D

zrobili Ci podlaczenie gazu do granicy dzialki tak ? a przylaczenie do domu ? dopiero na Twoja zgloszenie, gotowosc odbioru instalacji w domu ?

mnie w gazowni mowia, ze dopiero jak bede miala SSZ to moge podpisac z nimi umowe i pociagna jednoczesnie do domu, chyba sie jeszcze raz tam wybiore, bo niestety moj maz dopytywal sie, ale przewaznie ja musze pozniej domawiac szczegoly, bo on jakos nie mogl i zyje w niewiedzy

czy stawiali skrzynke zgodnie z mapka, czy dostosowali sie do lini istniejacego tymczasowego ogrodzenia ?

pozdrawiam!

Hej kjuta:bye:

Oczywiście, że od szczegółów są kobiety;)

Mój PanMąż jak pojechał do Gazowni pytać o przyłącze to termin był na 2014 rok:o Jak pojechaliśmy razem to się dogadałam z uprzejmym panem,że można by zrobić etapami: postawić skrzynkę a do domu przyłączyć jak już będzie stał ten dom. W umowie mamy:" przewidywany pobór paliwa gazowego 10.2013r ". Jak się wyrobimy możemy wcześniej.

Skrzynkę stawiali zgodnie z mapką. Powiem więcej - był jeszcze ich geodeta bo mieli jakieś wątpliwości. ale wszystko jest ok.

piękne masz skrzyneczki Kocimiętko! ;)

Sytuację z uprzejmymi inaczej sąsiadami znam z własnego podwórka. Codziennie coś. Była już i policja i straż miejska i zastawianie się własnym ciałem. Ostatnio (2 dni temu) gdy sąsiad wmurował wielki betonowy słup na swoją niekorzyść granicy o którą*od kilku miesięcy walczy j.w. stwierdziliśmy, że jednak ma coś z głową

Ach Ci sąsiedzi!

Mój na razie wydaje się być OK. Co prawda panowie od SSO coś tam narzekali, ale ja nie mogę nic złego powiedzieć. Było małe zamieszanie z granicą - ale jak się okazało było to nieporozumienie i wszystko jest w porządku.

A skrzyneczki ładne, ja bym sobie pożyczyła tą od prądu dobrze :D ? Oddam jak dociągną mi prąd :D.

Widzisz adk - Tobie prąd potrzebny - nie masz. A mi niekoniecznie - to jest ...

Dobrze,że chociaż od sąsiadki nie muszę prosić ;)

I jeszcze news (zaaferowana tym przyłączem gazowym nie pisałam)

Od wczoraj 29 sierpnia moja dokumentacja wreszcie została złożona w Starostwie i czekamy na pnb!!!

Dziękuję!

Co do papierów to w moim przypadku wszystko kompletował, ogarniał i wreszcie składał do starostwa architekt. Zadałam się na jego kompetencje i zbytnio nie wchodziłam w temat.:) Gotowy projekt dla inwestora ( czyli nasz) miałam w ręku może 15 min i od razu powędrował do majstra do wyceny. Teraz czekam na wersję elektroniczną.

• 2 weeks później...