Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Telefon + bramofon + kamera

Recommended Posts

Dodatkowo otwieranie bramy z klawiatury alarmu i takie tam...

A to ciekawe...

Czy używasz funkcji "alarmowych" klawiatury (np. alarm medyczny, czy inny wyzwalany dłuższym przyciśnięciem gwiazdki lub krzyżyka) czy wprowadzasz kod na który reaguje brama ?

Chcę to samo zrobić z moim Satelem i na razie tylko funkcje alarmowe przychodzą mi do głowy...

• 9 months później...
Witam . Choć to może nie ładnie wygląda ale mam swoją opinię na temat central i sprzętu MIKROTEL . Ta firma o ile mi wiadomo już się rozpadła. Osobiście w domu instaluję centralę Slican . Mają od małych do dużych i to z Voipem. Taką centralę mamy zainstalowaną w firmie i nie ma z nią absolutnie problemów. W razie pytań mogę coś na ten temat podpowiedzieć . Pozdrawiam

• 1 year później...
Ja się posunąłem dalej. Mam przygotowaną instalacje do interkomu podłączonego do centralki telefonicznej. Mały głośniczek w każdym pokoju umożliwi ogłaszanie komunikatów z dowolnego telefonu w domu, np. wywołanie ogólne z telefonu w łazience ( :wink: ) "POMOCY!!! Zabrakło mi papieru toaletowego!" :lol: :lol: :lol:

Odświeżę wątek.

ZBYCH_u, czy mógłbyś trochę rozwinąć wypowiedź? :)

Czy zrealizowałeś już swój pomysł głośnego rozgłaszania komunikatów z telefonu?

Jakiego sprzętu użyłeś (centralka, interkom, domofon)?

W jaki sposób z telefonu włącza się interkom?

Czy na Twoim sprzęcie można jeszcze dorzucić radiowęzeł? Czyli ciche radio w głośniczkach interkomu, automatycznie wyłączane, kiedy zacznie się używać interkomu.

W jaki sposób z telefonu włącza się interkom?

Centrala Slican ma taką funkcjonalność. W zasadzie nie ma interkomu jakotkaiego w domu. Dzwoniąc do bramy dzwonią telefony w domu w trochę inny sposób niż wtedy gdy na przykład dzwoni ktoś z zewnątrz.

Otwiera się bramkę naciskając gwiazdkę...

Witam

Brama i jej obsługa jako problem integrowania tej funkcji poszła wieloma i to mało kompatybilnymi torami.

Wideodomofony pozwalają na wielu monitorkach widzieć dwie bramy i nimi sterować. Ale... Albo bramy, albo furtki.

Telefoniczne centrale mogą wiele, ale te do wideokonferencji, które poradziły by sobie też z obrazem są bardzo drogie.

Same bramy mają pilota...

A ludziska i tak mają zupełnie inne pomysły.

Jedyne wyjście - to tak jak _Zbych_. Pożenić mądrze kilka rozwiązań.

Trzeba wezwać "znającego" i zlecić.

Za dowolnie dużą kasę da się wszystko!

Tylko ile w tym sensu?

Za przyzwoite pieniądze da się wiele, ale nie wszystko.

Coś trzeba będzie wybrać.

System raczej nie do samodzielnego montażu bez dobrego, fachowego przygotowania.

Adam M.

... Pożenić mądrze kilka rozwiązań.

Tylko ile w tym sensu?

System raczej nie do samodzielnego montażu bez dobrego, fachowego przygotowania.

Adam M.

Otóż to! :)

Czasem bardziej opłaca się wezwać "znającego" i zlecić, niż samemu się męczyć...

:D

• 2 weeks później...

... Pożenić mądrze kilka rozwiązań.

Tylko ile w tym sensu?

Adam M.

Otóż to! :)

Czasem bardziej opłaca się wezwać "znającego" i zlecić, niż samemu się męczyć...

:D

Ależ moje pytanie nie brzmiało: "... jak to zrobić?... jak to połączyć?..." tylko jakiego sprzętu użyć, który to umożliwia? :)

Mogę wprawdzie zagłębiać się w różne instrukcje obsługi i schematy i pod tym kątem analizować ale z wolnym czasem u mnie krucho, a urządzeń tego typu jest multum. Dlatego, pytanie kierowałem do ludzi z branży, którzy mają przegląd instalowanych domofonów, interkomów, centralek itp. i znają ich możliwości. "Przyzwoitych" pieniędzy niestety nie mam ale elektroniczne przygotowanie i trochę pomysłów :) :) :)

Pytanko podobnego typu :)

Zamierzam do bramotelu podłączyć bramofon ale dobrze by było, gdyby bramofon miał w obudowie zintegrowaną klawiaturę, dla otwierania furtki. Czy coś takiego ktoś produkuje?