papuch 15.02.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam, zdecydowaliśmy się na kafle na całym parterze domu- na całości jest podłogówka. Podoba mi się podłoga w satynowym grafitowym łupku ale to kupa kasy jak na nasz metrarz a że już nam zostały resztki ... to łupek nie wchodzi w grę. Podoba mi się też coś na kształt woodentic ale rozglądałam się i są chyba tylko jasne w Paradyżu. A my mamy ciemne elementy drewniane więc kafle imitujące jasne drenwo to raczej odpada.Poza tym ... jak łączyć kafle...tzn czy kafle w kuchni lepiej żeby były inne i oddzielały pomieszcznie od korytarza czy dać wszędzie te same kafle? Jak się wogóle sprawdza taka podłoga kaflowa. Nigdy nie myślałam o kaflach w salonie bo to dla mnie tak mało przytulne ale przekonał mnie mąż i cóż.W końcu na kafle rzuci się jakiś dywan i będzie przytulniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.02.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 jak ci sie podoba łupek to może takie kafelki:graffio grau nord ceram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 16.02.2011 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Choroba ;-( ładne te kafle ale ja mam jakieś 150 m2 ... a cena przybija przy tylu metrach ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kłaki 18.02.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Może cena zdołować wiem coś o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.02.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Miałam ten sam dylemat co Ty....Marzyłam o merbau w salonie, ale wizja, że piach i buty będą niszczyły drewno utwierdziło mnie w przekonaniu, że trzeba kafle położyć... , tym bardziej, że też mamy podłogówkę wszędzie...Szukałam długo... W końcu zdecydowaliśmy się na Affron Beige Paradyża w rozmiarze 65/97,5cm w pół polerze.Duży format bardzo ładnie wygląda w dużych pomieszczeniach... Wybraliśmy beż, bo to jest bliższe naszemu sercu.... Salon wchodzi do kuchni więc jest w ten sam sposób położone, natomiast przedpokój jest położony w cegiełkę czy naprzemiennie jak kto woli.... Cała jasna i jednorodna płaszczyzna bardzo elegancko wygląda...Jeżeli podobają się Wam ciemne podłogi , Affron też występuje w szarej barwie. Jest bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 23.02.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Ja tez mam na całości kafle 30*60, łącznie z kuchnią i łazienką takie same, układane jednym ciągiem wzdłuż dłuższej osi domu. To włoski gres Del Conca kolor jasna kawa z mlekiem. Sprawuje sie rewelacyjnie - mieszkam juz 3 lata i nie zamieniłabym go na żadny inny. Można nie myć długo i nikt sie tego nie domyśli . Zdjęcia w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 23.02.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 no a panele o twardosci 4? wyglada ladnie jak drewno, jest ciepłe mozna sobie usiasc na podłodze i sie wyłozyc, a piasek nie uszkadza (wiem cos o tym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.02.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Mam takie w czterech pokojach i wiesz... nie lubię paneli... Nie zamieniłabym kafli na panele... Dlatego, że na pokoje nie miałam kasy na drewno to jest plastik... One tak stukają..... W/G mnie lepiej kafle się spisują ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 23.02.2011 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Mi też podobają się duże rozmiary i tak planowałam że damy mego-format czyli 60X60 z tym że mąż boi się kłaść tych kafli bo może być problem z docinaniem... będzie to robił sam więc się trochę obawia. Affron też mi się podoba...zerknęłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 08.03.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 (edytowane) też się właśnie zastanawiam płytki mają rozmiar 30X60 jak je położyć czy w kazdym pomieszczeniu jednakowo? czy kombinować z wzorkami? chcę je dać do jadalni kuchni hollu i wiatrołapu??? Edytowane 15 Marca 2011 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts