martadela 13.04.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Dzięki ci po stokroć!!! Za ciepliwość do "buraka", za wiedzę i chęć dzielenia się nią... "Niech Ci Bóg wynagrodzi" w czym tylko zechcesz Jutro wstaję o 4:15 i jadę na targ we Wrocławiu będą szkółkarze z całego dolnegoślaska. Jadę na łowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.04.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 ja bym sadziła co 2 m w literę W (wówczas odległości pomiędzy roślinami dadzą 1 m). Tyle, że troszkę poczekasz, aż zaczną zasłaniać. Jak gęściej, to raczej do strzyżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 14.04.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Na "Giełdzie kwiatowej" nic nie było... Znaczy pod moim kątem patrząc - czyli czytaj roślinki wymienione we wcześniejszych postach. Kupiłam jedynie: jaśminowiec taki ok 80cm po 6zł, hibiskus ok 50cm po 6zł, pigwowiec po 4,5zł. Ceny fajne ale wybór kiepski, same kwaitki i sadzonki warzyw, troszkę iglaków, drzewka owocowe tylko hurtowo. Elfir ja bym sadziła co 2 m w literę W (wówczas odległości pomiędzy roślinami dadzą 1 m). Tyle, że troszkę poczekasz, aż zaczną zasłaniać. Jak gęściej, to raczej do strzyżenia. Hmmm chciałoby się napisać "jak nie urok to sraczka" Jak tu mieć ciastko i zjeść ciastko. Nie wiem co mam robić, ten rozstaw o którym piszesz wygląda najrozsądniej, jednak naprawdę długo będę czekać. Może gęściej a potem przerzedzić wycinając - muszę z mężem się skonsultować, niestety jestem prawie pewna jego odpowiedzi - dodatkowe 200m żywopłotu do strzyżenia nie wejdzie w rachubę, już i tak będzie blisko 140m grabowego... Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez martadela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 14.04.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Tak jak Elfir Ci radzi będzie ładnie, daj sie namówic. Świerki nawet jak będa miały po 100 cm. to już zaczną zasłąniać, choc nie szczelnie, ale jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 14.04.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Fajny temacik - działkę mam nieobsadzoną i gliniastą, więc jak najbardziej skorzystam dzięki Wam. Cypryśnik - rany! wybudowałeś piękny dom, obsadziłeś ogród i na nowo zaczynasz??!! Chociaż ... też jestem ciekawa, jak długo starczy mi sił i energii na moją dosyć sporą działkę i dom. Czy trudno kosi się trawę z przerośniętych betonych płyt ażurowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 14.04.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Nie wiem czy śmiać się czy płakać... Ja mam zamówione 760szt świerka, 220mb płotu do obsadzenia w 2 rzędy = 440szt Co ja zrobię z 320szt świerków Plantację choinek założę chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.04.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 na 320 lat będziesz miała zapewnione choinki na święta Zakładam, że zamówiłaś bardzo małe sadzonki? Posadź gęściej, trudno, będziesz wycinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga W-27.12a 14.04.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam. Hmmmmm, własnie jestem w trakcie zagospodarowywania swojego ogrodu. Nakupiłam juz troszkę roslinek między innymi jałowce(3gat) ,świerk srebrny(2szt),swierk kaukaski(5szt),mnóstwo cebulek funki,15 rododenrdonów-małe (wiem ,że trudne ale je uwielbiam i zrobie wszystko żeby rosły:)),sporo bukszpanów,tuja kula(nie pamietam nazwy) 4szt ,cisy,budleja dawida 2szt,ufff i mam teraz zagwozdkę jakos nie moge ubrac tego w całość. Proszę o pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 14.04.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 na 320 lat będziesz miała zapewnione choinki na święta Zakładam, że zamówiłaś bardzo małe sadzonki? Posadź gęściej, trudno, będziesz wycinać. tak z 20szt to i tak planowałam na zapas, jak który uschnie to na wymianę... Mogę jeszcze obsadzić część nieogrodzoną działki, ale tam mi wejdzie jakieś 100szt i sarny wyżrą do gołej ziemi, więc chyba bez sensu. Nie wiemmoze sprobuje zmienic zamowienie w szkółce, a kasę wydam tez u nich ale na inne roślinki. Muszę do nich zadzwonic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 14.04.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Martadela - piszesz o giełdzie na Karmelkowej? Właśnie się na nią wybieram. Po kwiaty. Tylko wydaje mi się, ze tam rośliny w 99% made in Holland. I iglaki pędzone w ich warunkach nie radzą u nas-ale może to plotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 14.04.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Martadela - piszesz o giełdzie na Karmelkowej? Właśnie się na nią wybieram. Po kwiaty. Tylko wydaje mi się, ze tam rośliny w 99% made in Holland. I iglaki pędzone w ich warunkach nie radzą u nas-ale może to plotki Tak dokładnie byłam tam dzisiaj Kwiatów spory wybór, iglaków mniejszy, o reszcie nie wspomnę... Wjazd autem i we 4 osoby 40zł... Nie był to biznes mojego życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 14.04.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Po ósmej rano można wjechać za 8,00zł. No ale coś za coś,wybór mniejszy i sprzedawcy zwijają manele po godz. 9.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 14.04.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Po ósmej rano można wjechać za 8,00zł. No ale coś za coś,wybór mniejszy i sprzedawcy zwijają manele po godz. 9.00 Ja byłam na miejscu o 5:20 i już duża część sprzedawców się zwijała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.04.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 mam teraz zagwozdkę jakos nie moge ubrac tego w całość. Proszę o pomoc Bo to się najpierw robi plan, spisuje co kupić a potem kupuje. Na odwrót zwykle wychodzi misz-masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 14.04.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 No ale był plan... że mają być chionki. Tylko to małż sieć penetrował. I wynalazł rozstaw co 80cm rzędy od siebie 1m. Ja grzecznie tylko policzyłam i zamówiłam - życie Ja niestety tak mam że jak cos komuś zlecę to po nim nie sprawdzam - błąd, chcesz mieć zrobione dobrze zrób samemu. Dobrze że owocówek mążnie wybierał to by było. Decyzja jest taka że nieogrodzoną część działki obsadzimy, no i ogrodzimy siatką leśną. Resztę się poupycha po znajomych coby się nie zmarnowało. tylko jakieś 180szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga W-27.12a 14.04.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Bo to się najpierw robi plan, spisuje co kupić a potem kupuje. Na odwrót zwykle wychodzi misz-masz. No cóż,już są i jakoś musze sobie z tym faktem poradzić,ale dzięki. Może jednak nie będzie aż tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 15.04.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Ufff ... a ja już się martwiłam, że tyle iglaków będę musiała kupować! Ja spróbowałabym odkręcić zamówienie. Ale widocznie w tym wypadku się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 15.04.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Zamówienie "zmodyfikowane" tzn liczba świerków zmniejszona, i domówione ze 20 innych pozycji W efekcie dopłata... Ehhh budowa jeszcze nie skończona a tu się nowa beczka bez dna pojawiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewalm 16.04.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 fakt, bez dna - ale ile radości daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.04.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 powiedzmy sobie szczerze. Nie tylko urządzenie kuchni kosztuje 30-40 tyś. A ogród o ileż ma większa powierzchnię od kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts