Pytajnick 03.06.2019 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Nie wiem jaka będzie jakość okien itd, które mi zamontują jutro, ale co do terminu - umowę podpisałem 20go marca i mogłem mieć montaż prawie dwa tygodnie temu, ale się z dachem nie wyrobiłem i przesunąłem.Mnie się wydaje, że terminy to nie problem producenta a sprzedawców, którzy nałapią ludzi na "zimową promocję" i się nie wyrabiają z terminami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.06.2019 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Ja również nie polecam firmy Vetrex. Zamówienie złożone w listopadzie 2018. Uzgodnienie montażu wczesną wiosną jak tylko temperatury będą dodatnie. W marcu zaczęłam upominać sie o montaż okien na co informacja od dystrybutora że w fabryce opóźnienia i będa wyprodukowane dopier na połowę kwietnia. Finalnie montaż 6.05. Na miejscu dowiaduję się że w oknie tarasowym był uszkodzony profil więc okno wraca do producenta. Po 2 tygodniach informacja że okno dojechało ale ze względu na złe zabezpieczenie producenta spadło i jest całkowicie uszkodzone. Po kilku dniach informacja że vetrex uwzględnił reklamację i okno będzie w pierwszym tygodniu czerwca. Dziś informacja że okno będzie dopiero na 17.06. Tak wię jesli myślicie że czas oczekiwania na okna to max 7 tygodni... możecie się zdziwić. Ogólnie nie polecam. Mają gdzieś swoich klientów i to że kolejne prace są do wykonania a na tynkarzy trzeba umawiać sie z półrocznym opóźnieniem. Jeżeli tak traktują klienta producenci PREMIUM to aż się boję jak jest u innych. Miałem się nie odzywać, ale .. logistyka w Vetrexie jest na naprawdę wysokim poziomie (prawdę mówiąc to mam ochotę napisać że najwyższym). Oczywiście mam niekiedy "spięcia" w sprawach drobnych (brak minimum) ale co do zasady są terminowi. O usterkę taką jak opisywana bardzo ciężko. W tej konkretnej sytuacji warto zdzwonić do fabryki i dopytać, bo zamówienia są realizowane terminowo. W przypadku zamówień z promocji zimowej salon mógł wskazać odległy termin realizacji, który okazał się (?) nietrafiony + splot nieszczęśliwych okoliczności. Dlatego osobiście wolę gdy okna przyjeżdżają do mnie w pierwszym terminie realizacji i spokojnie czekają na montaż. Tym bardziej że i tak są opłacone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 04.06.2019 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Montaż jeszcze nie skończony (brak tarasowego, doklejenie taśm itp) ale do szyb w oknach wstawionych na tę chwilę nie mam żadnych zastrzeżeń. Fakt - sprawdzałem przy pomocy latarki, bo późno wróciłem i szaro było, ale żadnych paprochów w pakietach nie widziałem. Może jutro wrócę wcześniej i zobaczę przy świetle dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 05.06.2019 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Te zielone naklejki sobie odklej bo po kilku miesiącach ciężko schodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 05.06.2019 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Naklejki pozdejmowałem Do okien ,drzwi tarasowych , bramy garażowej i montażu nie mam żadnych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziek 16.06.2019 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 (edytowane) ciąg dalszy. Po kolejnych kilku tygodniach oczekiwania na nowe okno. 14.06 dostałam telefon że ekipa już w drodze.. Przyjechało !!! - Tym razem o za krótkich listwach przyszybowych, uszkodzonej maskownicy. Ba Panowie z firmy domsystem pieczołowicie montowali i nie powiedzieli ani słowa. A montaż trwał raptem 6 godzin. Dopiero jak skończyli sama zauważyłam. Odpowiedź ... no widzieliśmy zanim wyjechaliśmy, pani sobie zareklamuje... Litości. Tak więc nadal utrzymuję swoje zdanie!! - Vetrex - nie polecam!!! Domsystem - autoryzowany salon - zdecydowanie nie polecam. Edytowane 16 Czerwca 2019 przez magdziek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.06.2019 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Na prawdę proponuję kontakt z fabryką, bo to nie wygląda wiarygodnie /w sensie cała ta historia z reklamacjami/. Takiego okna się nie przyjmuje tylko odsyła by po tygodniu wróciło bez wad. Może zbyt pochopnie wydaję osąd, ale mam wrażenie że to okno przestało uszkodzone u dilera /stąd termiczne rozstępy na listwach/ :(y Edytowane 16 Czerwca 2019 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziek 16.06.2019 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2019 Na prawdę proponuję kontakt z fabryką, bo to nie wygląda wiarygodnie /w sensie cała ta historia z reklamacjami/. Takiego okna się nie przyjmuje tylko odsyła by po tygodniu wróciło bez wad. Może zbyt pochopnie wydaję osąd, ale mam wrażenie że to okno przestało uszkodzone u dilera /stąd termiczne rozstępy na listwach/ :(y Tak zrobię, bo to już naprawdę przegięcie. Co najgorsze ekipa świetnie wiedziała co wiezie do mnie. Montowali je 6 godzin i nie raczyli w tym czasie poinformować że cokolwiek jest z nim nie tak. Dopiero sama zobaczyłam jak już kończyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b_kan 21.07.2019 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 Magdziej ja też mam okna vetrex z Domsystem filia Rzeszów i KATEGORYCZNIE NIE POLECAM, co do samych okien na razie nie mam zastrzeżeń 2 m-ce po montażu, który przebiegł całkiem sprawnie, nie wiem ile mają ekip ale u mnie chłopaki się starali, ale bramę garażowa mam do poprawy, reklamacja zgłoszona i cisza nawet nie dzwonie bo usłyszę kolejne wymówki, szkoda mi czasu i nerwów. Co do twojej sprawy kontaktował bym się z właścicielem w Stalowe Woli. Ja mogłem kupić w bliższej okolicy ale myślałem że otrzymam lepszy standard obsługi w większym mieście i teoretycznie większej firmie.. PORAŻKA. Dla wszystkich stojących przed wyborem okien cały rynek okien to ten sam producent (2 firmy z profilami, okuciami i szybami) decydując się kierujcie się opiniami na temat jakości obsługi i montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 29.04.2020 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Os tanimi dniami zgłosiłem reklamację na okno z VETREXU - pęknięcie na zgrzewie w oknie tarasowym - jak wygląda procedura naprawy takiego okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.04.2020 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Os tanimi dniami zgłosiłem reklamację na okno z VETREXU - pęknięcie na zgrzewie w oknie tarasowym - jak wygląda procedura naprawy takiego okna? Pęknięcie na ramie czy skrzydle? W pierwszej kolejności zostanie rozpatrzona przyczyna.. Mi się nie zdarzyło jeszcze pęknięcie "fabryczne", tj. zawsze widziałem przyczynę inną niż tkwiącą w produkcie. I w takiej sytuacji trudno liczyć na naprawę w ramach gwarancji Producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 29.04.2020 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 pękniecie na zgrzewie ramy okno PSK. - okna montowane 09.2015r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.04.2020 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Os tanimi dniami zgłosiłem reklamację na okno z VETREXU - pęknięcie na zgrzewie w oknie tarasowym - jak wygląda procedura naprawy takiego okna? Wrzuć fotki z montażu (jak rozmieszczone klocki, kliny, wkręty itd.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 29.04.2020 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Wrzuć fotki z montażu (jak rozmieszczone klocki, kliny, wkręty itd.) niestety nie posiadam takich zdjęć - ale z tego co pamiętam wszystko było montowane zgodnie z wytycznymi producenta, poszerzenia, podkłady (takie zielone płytki pod poszerzenia okna do wypoziomowania) i rozstawy kotwień itp, taśmy rozprężne i taśmy wewnętrzne systemowe Ilbrucka Jestem ciekawy jak zachowa się VETREX i co jest warta ich 7 letnia gwarancja. Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez lukasz1006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 29.04.2020 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 U mnie też popekaly spawy w naroznikach ramy, nie skrzydła. Tylko dolne i tylko w tych oknach i drzwiach balkonowych na które pada dłużej slonce. Tam gdzie słońce nie operuje albo tylko krótko wszystko jest ok.Okna produkcja luty 2013, montaż kwiecień 2013. Montaż dokładnie w/g specyfikacji producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 29.04.2020 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Profil V90+-nie mogę edytować na telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 29.04.2020 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 A czy reklamowałeś swoje okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.04.2020 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Jestem ciekawy jak zachowa się VETREX i co jest warta ich 7 letnia gwarancja. U mnie serwis Vetrexa był ładnych parę miesięcy temu - drzwi tarasowe obniżały się. Firma montażowa wcześniej regulowała (podkładkami szklenia i imbusem) - stwierdzili, że jak problem powróci, to przyjedzie serwis fabryczny wymienić zawias. Okazało się, że serwis fabryczny zapuścił tylko trochę silikonu do sklejenia pakietu z ramą. Problem juz nie wrócił (a wracał po tygodniu czy dwóch). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak02 21.05.2020 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2020 (edytowane) @lukasz1006 i jak się zakonczyła reklamacja? jaka była odpowiedź Vetrexu?Dodatkowo jeżeli jest pęknięcie na dolnym zgrzewie od HST od części nieprzesuwalnej to jak się to naprawia? Edytowane 21 Maja 2020 przez mnowak02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 22.05.2020 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 Serwis się jeszcze nie pojawił, i się nie kontaktował, a zgłaszane było 29.04. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts