Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

VETREX - okna: opinie, doświadczenia, modele, montaż, obsługa

Recommended Posts

Nie wiem jaka będzie jakość okien itd, które mi zamontują jutro, ale co do terminu - umowę podpisałem 20go marca i mogłem mieć montaż prawie dwa tygodnie temu, ale się z dachem nie wyrobiłem i przesunąłem.

Mnie się wydaje, że terminy to nie problem producenta a sprzedawców, którzy nałapią ludzi na "zimową promocję" i się nie wyrabiają z terminami.

• Odpowiedzi 260
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja również nie polecam firmy Vetrex. Zamówienie złożone w listopadzie 2018. Uzgodnienie montażu wczesną wiosną jak tylko temperatury będą dodatnie. W marcu zaczęłam upominać sie o montaż okien na co informacja od dystrybutora że w fabryce opóźnienia i będa wyprodukowane dopier na połowę kwietnia. Finalnie montaż 6.05. Na miejscu dowiaduję się że w oknie tarasowym był uszkodzony profil więc okno wraca do producenta. Po 2 tygodniach informacja że okno dojechało ale ze względu na złe zabezpieczenie producenta spadło i jest całkowicie uszkodzone. Po kilku dniach informacja że vetrex uwzględnił reklamację i okno będzie w pierwszym tygodniu czerwca. Dziś informacja że okno będzie dopiero na 17.06. Tak wię jesli myślicie że czas oczekiwania na okna to max 7 tygodni... możecie się zdziwić. Ogólnie nie polecam. Mają gdzieś swoich klientów i to że kolejne prace są do wykonania a na tynkarzy trzeba umawiać sie z półrocznym opóźnieniem. Jeżeli tak traktują klienta producenci PREMIUM to aż się boję jak jest u innych.

Miałem się nie odzywać, ale .. logistyka w Vetrexie jest na naprawdę wysokim poziomie (prawdę mówiąc to mam ochotę napisać że najwyższym). Oczywiście mam niekiedy "spięcia" w sprawach drobnych (brak minimum) ale co do zasady są terminowi. O usterkę taką jak opisywana bardzo ciężko.

W tej konkretnej sytuacji warto zdzwonić do fabryki i dopytać, bo zamówienia są realizowane terminowo. W przypadku zamówień z promocji zimowej salon mógł wskazać odległy termin realizacji, który okazał się (?) nietrafiony + splot nieszczęśliwych okoliczności.

Dlatego osobiście wolę gdy okna przyjeżdżają do mnie w pierwszym terminie realizacji i spokojnie czekają na montaż. Tym bardziej że i tak są opłacone.

Montaż jeszcze nie skończony (brak tarasowego, doklejenie taśm itp) ale do szyb w oknach wstawionych na tę chwilę nie mam żadnych zastrzeżeń. Fakt - sprawdzałem przy pomocy latarki, bo późno wróciłem i szaro było, ale żadnych paprochów w pakietach nie widziałem. Może jutro wrócę wcześniej i zobaczę przy świetle dziennym.

• 2 weeks później...

ciąg dalszy. Po kolejnych kilku tygodniach oczekiwania na nowe okno. 14.06 dostałam telefon że ekipa już w drodze.. Przyjechało !!! - Tym razem o za krótkich listwach przyszybowych, uszkodzonej maskownicy. Ba Panowie z firmy domsystem pieczołowicie montowali i nie powiedzieli ani słowa. A montaż trwał raptem 6 godzin. Dopiero jak skończyli sama zauważyłam. Odpowiedź ... no widzieliśmy zanim wyjechaliśmy, pani sobie zareklamuje... Litości.

Tak więc nadal utrzymuję swoje zdanie!! - Vetrex - nie polecam!!! Domsystem - autoryzowany salon - zdecydowanie nie polecam.

7543612f8d3de1eamed.jpg

Edytowane przez magdziek

Na prawdę proponuję kontakt z fabryką, bo to nie wygląda wiarygodnie /w sensie cała ta historia z reklamacjami/. Takiego okna się nie przyjmuje tylko odsyła by po tygodniu wróciło bez wad. Może zbyt pochopnie wydaję osąd, ale mam wrażenie że to okno przestało uszkodzone u dilera /stąd termiczne rozstępy na listwach/ :(y Edytowane przez finlandia

Na prawdę proponuję kontakt z fabryką, bo to nie wygląda wiarygodnie /w sensie cała ta historia z reklamacjami/. Takiego okna się nie przyjmuje tylko odsyła by po tygodniu wróciło bez wad. Może zbyt pochopnie wydaję osąd, ale mam wrażenie że to okno przestało uszkodzone u dilera /stąd termiczne rozstępy na listwach/ :(y

Tak zrobię, bo to już naprawdę przegięcie. Co najgorsze ekipa świetnie wiedziała co wiezie do mnie. Montowali je 6 godzin i nie raczyli w tym czasie poinformować że cokolwiek jest z nim nie tak. Dopiero sama zobaczyłam jak już kończyli.

• 1 month później...
Magdziej ja też mam okna vetrex z Domsystem filia Rzeszów i KATEGORYCZNIE NIE POLECAM, co do samych okien na razie nie mam zastrzeżeń 2 m-ce po montażu, który przebiegł całkiem sprawnie, nie wiem ile mają ekip ale u mnie chłopaki się starali, ale bramę garażowa mam do poprawy, reklamacja zgłoszona i cisza nawet nie dzwonie bo usłyszę kolejne wymówki, szkoda mi czasu i nerwów. Co do twojej sprawy kontaktował bym się z właścicielem w Stalowe Woli. Ja mogłem kupić w bliższej okolicy ale myślałem że otrzymam lepszy standard obsługi w większym mieście i teoretycznie większej firmie.. PORAŻKA. Dla wszystkich stojących przed wyborem okien cały rynek okien to ten sam producent (2 firmy z profilami, okuciami i szybami) decydując się kierujcie się opiniami na temat jakości obsługi i montażu.

• 9 months później...
Os tanimi dniami zgłosiłem reklamację na okno z VETREXU - pęknięcie na zgrzewie w oknie tarasowym - jak wygląda procedura naprawy takiego okna?

Pęknięcie na ramie czy skrzydle?

W pierwszej kolejności zostanie rozpatrzona przyczyna.. Mi się nie zdarzyło jeszcze pęknięcie "fabryczne", tj. zawsze widziałem przyczynę inną niż tkwiącą w produkcie. I w takiej sytuacji trudno liczyć na naprawę w ramach gwarancji Producenta.

Wrzuć fotki z montażu (jak rozmieszczone klocki, kliny, wkręty itd.)

niestety nie posiadam takich zdjęć - ale z tego co pamiętam wszystko było montowane zgodnie z wytycznymi producenta, poszerzenia, podkłady (takie zielone płytki pod poszerzenia okna do wypoziomowania) i rozstawy kotwień itp, taśmy rozprężne i taśmy wewnętrzne systemowe Ilbrucka

Jestem ciekawy jak zachowa się VETREX i co jest warta ich 7 letnia gwarancja.

12186627_402315169975311_1658368831890154534_o.jpg

Edytowane przez lukasz1006

U mnie też popekaly spawy w naroznikach ramy, nie skrzydła. Tylko dolne i tylko w tych oknach i drzwiach balkonowych na które pada dłużej slonce. Tam gdzie słońce nie operuje albo tylko krótko wszystko jest ok.

Okna produkcja luty 2013, montaż kwiecień 2013. Montaż dokładnie w/g specyfikacji producenta.

Jestem ciekawy jak zachowa się VETREX i co jest warta ich 7 letnia gwarancja.

U mnie serwis Vetrexa był ładnych parę miesięcy temu - drzwi tarasowe obniżały się. Firma montażowa wcześniej regulowała (podkładkami szklenia i imbusem) - stwierdzili, że jak problem powróci, to przyjedzie serwis fabryczny wymienić zawias. Okazało się, że serwis fabryczny zapuścił tylko trochę silikonu do sklejenia pakietu z ramą. Problem juz nie wrócił (a wracał po tygodniu czy dwóch).

• 4 weeks później...