szczukot 25.02.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 WitamPrzypuszczam, ze nie tylko ja mam takie zestawienie : dom z rekuperatorem a w nim łazienka z piecem kondensacyjnym w środku. No i powiem, że nie weim jak to połączyć. Bo w tej łazience musi być grawitacja (przepisy). No to jak to zrobić aby to miało sens ? Uszczelnic drzwi do łazienki i wstawić kratkę do komina grawitacyjnego ? Ale przy szczelnych drzwiach grawitacja będzie tam zerowa. Do tego podczas dużej wilgoci nie bedzie miała gdzie ona uciekać. Może zamiast kratki wentylator z czujnikiem wilgoci ? Jak to rozwiązać ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinkazmierczak 25.02.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 nie mozna laczyc grawitacji mechanicznej jaka jest rekuperator z grawitacyjna . takie przepisy. pisze o tym murator w lutowym numerrze. duzy artykul o wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinkazmierczak 25.02.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 ustaw rekuperator na delikatne nadcisnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.02.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 A drzwi robic szczelne raczej ? Czy normalnie z otworami/szczelina ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinkazmierczak 26.02.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 powinienes miec kanal wywiewny w lazience i otwory musza byc aby powietrze mialo dojscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinkazmierczak 26.02.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 troche poczytalem i mam mentlik w glowie. duzo zalezy czy masz piec z komora otwarta lub zamknieta i piec spala powietrze z zewnatrz.nie jestem ekspertem a tobie chyba by sie taki przydal bo z ogniem trzeba uwazacszkoda tego ciepla z lazienki zeby przez grawitacje uciekalo.pozdrawiam i powodzenia z ta lazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 26.02.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Witam Przypuszczam, ze nie tylko ja mam takie zestawienie : dom z rekuperatorem a w nim łazienka z piecem kondensacyjnym w środku. No i powiem, że nie weim jak to połączyć. Bo w tej łazience musi być grawitacja (przepisy). Jak to rozwiązać ? Fantom Zmień kominiarza na bardziej kumatego. Najlepszy będzie mistrz kominiarski lub osoba z uprawnieniami w zakresie wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 26.02.2011 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Kominiarz ? Nie wim co mi moze w tym temacie pomoc. Powiedzial tylko, ze przepisy mowia, ze nie moge miec rekuperacji jak mam ten piec Co kondensacyjny. Zle mowi ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.03.2011 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 No juz sam nie wiem.Znalazlem inne watki na ten temat i dalej nic z nich nie wynika. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?155701-wentylacja-kot%C5%82owni-dla-kot%C5%82a-kondensacyjnego http://forum.muratordom.pl/showthread.php?159120-Went.-mechaniczna-a-kocio%C5%82-kondensacyjny-w-%C5%82azience/page2 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts