tom soyer 27.10.2003 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 !!! jesli ktos sie zdecydowal na Rautaruukki to obecne ceny obowiazuja do konca Pazdziernika.wlasnie sie dowiedzialem od dealera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 27.10.2003 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 sta28 napisał: Jak więźba pozwoli - tylko dachówka, choćby cementowa (jest tańsza od blachodachówki). a jaka to przewage ma na dachu beton od blachy? Wygląd, cenę (obecnie - wcześniej nie), łatwośc ew. naprawy, jakość (jeszcze nie widziałem dachów z 60-letnią blachą - chyba, że miedzianą ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 27.10.2003 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 sta28 napisał: Jak więźba pozwoli - tylko dachówka, choćby cementowa (jest tańsza od blachodachówki). a jaka to przewage ma na dachu beton od blachy? Wygląd, cenę (obecnie - wcześniej nie), łatwośc ew. naprawy, jakość (jeszcze nie widziałem dachów z 60-letnią blachą - chyba, że miedzianą ). Dałem dachówkę, przy dachu wielospadowym wyszło taniej (mam na myśli cementową Euronit też 30 lat gwarancji) po drugie w blachodachówce nie podobają mi się tzw.gąsiory mogli by produkować bardziej podobne jak przy dachówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 27.10.2003 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Ja ma blachodachówkę lindbada i jestem zadowolony, a jak wyględa to odsyłam do mojego albumu - Golgota szadama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 28.10.2003 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 sta28 napisał: Jak więźba pozwoli - tylko dachówka, choćby cementowa (jest tańsza od blachodachówki). a jaka to przewage ma na dachu beton od blachy? Wygląd, cenę (obecnie - wcześniej nie), łatwośc ew. naprawy, jakość (jeszcze nie widziałem dachów z 60-letnią blachą - chyba, że miedzianą ). wyglad?? - dobra, kwestia gustu, poza tym jak patrze na kilkuletnie dachy z dachowka z betonu porosniete mchem i porostami to nie widze tego "wygaldu" cena?? - chyba przesadzasz, mowmy o markowych blachach i dachowkach latwosc naprawy ?? - raczej blacha nie peknie tak jak dachowka a to ze nie widziales dachow sprzed 60 lat pokrytych powlekana blacha to wynik tego ze wtedy jeszcze nie byly kladzione. Blachy powlekane na dachy kladzie sie od okolo 30lat. Na poczatku byla to niedoskonala technologia i droga (pamietasz jak szybko potrafila rdza zezrec fiata? ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 28.10.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 A słuchajcie (zwracam się tu do posiadaczy blachodachówek) czy w ulewne deszcze nie słyszycie bębnienia na dachu (oczywiście na już urządzonym poddaszu tzn z wełną mineralną)A jak to znoszą posiadacze dachówek ceramicznych lub cementowych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 28.10.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Witam ponownie. Ja słyszę, w łazience przez kanał wentylacyjny... Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 28.10.2003 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 "Każda pliszka swój ogon chwali" I może jeszcze: "o gustach się nie dyskutuje" Mi "omszały" po latach dach się podoba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 29.10.2003 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Jeśli ktoś się zdecydował na Rautaruukki to obecne ceny obowiazują do końca października. Właśnie skorzystałem, a miał być Pruszyński. Życie płata figle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 29.10.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 WItam. "Każda pliszka swój ogon chwali" I może jeszcze: "o gustach się nie dyskutuje" Mi "omszały" po latach dach się podoba ... Jak widzisz nie każda... Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 29.10.2003 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 A słuchajcie (zwracam się tu do posiadaczy blachodachówek) czy w ulewne deszcze nie słyszycie bębnienia na dachu (oczywiście na już urządzonym poddaszu tzn z wełną mineralną) Bębnienia nie słyszę, ale gdy bardzo leje, to słychać takie ciche przyjemne stukanie. Myślę że po letnim upalnym dniu dźwięk ten będzie mi jeszcze milszy . Co do blachodachówki - to u nas od roku jest Sara z Budmatu. Na razie bez zastrzeżeń - tylko ta ich terminowość . Zwodzili nas chyba z 6 tygodni. Pozdr. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 30.10.2003 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 My założyliśmy na dach RR w kolorze ciemny brąz - mat - wygląda bardzo ładnie. Układała się też (w opinii dekarzy) nieźle. Akurat u nas cenowo wyszło tak sobie ponieważ dach jest skomplikowany i było dużo odpadów. ALE DACH JEST BARDZO ŁADNY. Wysłałam do redakcji zdjęcia domku celem umieszczenia ich w galerii - wtedy będziecie mogli zobaczyć sami. CIECHANKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość goldenfish 05.11.2003 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Czy ktoś miał problemy z blachodachówką typu mat polegające na niejednorodnum kolorze arkuszy szczególnie na środkowych falach? Czy jest szansa na wyrównanie koloru , czy to tylko p...tolenie sprzedawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 06.11.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Aż przyjrzę się dzisiaj swojemu daszkowi. Kładli mi blachodachówkę dwa lata temu i nie zauważyłam żadnych zmian tonu. Wszystkie arkusze wyglądały nawet z bliska na równomiernie pokolorowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.11.2003 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 WitamZdecydowalem sie na blachodachowke w kolorze chyba grafit ale nie wiem jakiej firmy kupicMoze ktos zna adresy stron internetowych producentow blach ? Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 26.11.2003 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 strony internetowe producentów to ci raczej nie wiele wyjaśnią - dowiesz się, że każdy z producentów robi blachodachówkę najlepszą na świecie. Strony internetowe łatwo znajdziesz sam/sama w internecie - wystarczy wpisać nazwę blachy o tu. Nie powiem więcej, bo znowu dostanę ochrzan.Proponowałbym wycieczkę do hurtowni z materiałami na pokrycia dachu - u mnie w okolicy jest ich całkiem sporo - tam można sobie każdą blachę pomacać i pogadać ze sprzedawcą. Najlepiej pojechać do kilku takich sklepów i w każdym pytać o to samo. Bo sprzedawcy mają często bonusy od producentów i akurat zależy im na sprzedaniu konkretnej blachodachówki. Wizyta w kilku składach pozwoli lepiej się zorientować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość w_piotr 27.11.2003 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Ale uważnie czytaj gwrancję. Kilka dni temu podczas remontu (ocieplania) zauważyłem na blachodachówce położonej 5 lat temu ślady korozji na końcach każdej fali przy rynnach. Na moje pytanie w firmie okazało się, że według gwarancji KAŻDE cięcie musi być zakonserwowane. Nie pomogły tłumaczenia, że tam nie było żadnego cięcia, Wedłog producenta było - oni cięli na maszych przycinając blachę na mój żądany wymiar. Znajomi mają też blachodachówkę ale jeszcze gorszą niż moja - po dwóch latach już takie ślady były na dachu. Obaj mamy dach z firm kupujących blachę w hutach i tylko tłoczącej blachy. Dlatego chyba polecałbym blachę uznanej marki - drożej o 25% ale pewniejsza. I jescze raz czytaj gwarancję i proś o wytłumaczenie każdego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muffi 27.11.2003 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Jam mam Rautaruki z powłoką pural, jestem bardzo zadowolona, moja jest w koloże dachówki i wszyscy pytają co to za dachówka. Powłoka pural to wydatek ekstra ale powoduje, że blacha sie nie rysuje i jest trwalsza ale bardzo ważne , zeby ekipa krora robi dach byla ok, bo od jej dokladnosci i starannosci zalezy koncowy efekt. Poza tym dobrze sie ją kładzie wogóle nie widac łączeń, jest zrobiona z finskiej blachy na która jest chyba z 50 lat gwarancji, polecam przynajmiej sprawdzic oferte RAUTARRUKI . PS. Rozważalismy tez Lindab ale nam sie tloczenia nie podobaly, mamy maly . prosty dach a lindab najlepiej to na palacu by wygladal-taki dostojny a parametry techniczne tej samej klasy co Rautaruki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakur 27.11.2003 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Muffi zobacz wątek co mi schrzanili z tym dachem, po takich doświadczeniach mocno bym się zastanowił nad wyborem tej firmy.na szcęście to za mną. Mam dachówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Timur 27.11.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Mam dokładnie to samo co Muffi i w pełni sie zgadzam - wygląda super i jest bardzo podobna do dachówki i co dla mnie najwazniejsze nie wygląda "plastikowo". Ale i z RR musisz uwazać przeczytaj "Co mi schrzanili z tym dachem" w forum.Ps. Przypilnuj sobie obróbki okien dachowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts