Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Skopiowane od: Venus_m

Cześć Beatko :) :hug:

Napisz co u was, jestem ciekawa jak się siostrzyczki dogadują.

Stół będzie pasować :yes: biały faktycznie się rysuje.

Obrazek:

1) jeżeli pojedynczy to zrównany z górną linią kominka,

2) jeżeli kilka to może być wyżej, ważne aby trzymał jakąś kompozycję.

Zachęcam do odwiedzenia blogu forumowej Magdy www.homecreations.pl, całkiem niedawno pisała o galeriach ściennych, mnóstwo inspiracji i wersji tworzenia galerii ściennych.

P.S. Galeria ścienna to nie muszą być rodzinne zdjęcia, możesz użyć samych grafik albo jeszcze lepiej pomieszać.

Byliśmy w Agata Meble i mamy typ stołu. Jednak uznaliśmy, że krzesła będą białe, bo te szare jakoś mdło wyglądały przy stole w kolorze orzech.

Mąż twierdzi, że obraz w tym miejscu jest bez sensu, bo lampa zasłania... A mi kurcze tam czegoś jednak brakuje na tej ścianie...

Tylko teraz jeszcze pytanie - czy ten obraz powinien nawiązywać do tego w salonie? bo tamten jest na szkle...

mi się tamten obraz z salonu nie podoba - za chudy, za mały i trochę jakby za wysoko. pierdzielnęłabym coś na pół ściany, coś namalowanego albo jakiś fajny plakat

mąż ma rację, że lampa przysłoni obraz, ale ja bym się tym nie sugerowała - obraz ma ozdabiać kąt jadalniany, a nie dać się podziwiać z kanapy (ja nie jestem sokole oko i pewnie i tak bym go nie zauważyła). proponowana przez ven galeryjka też jest pomysłem, ale właśnie nie szłabym w zdjęcia rodzinne. opatrzyły mi się obrazkowe galeryjki - wszyscy je mają i wszędzie ich pełno.

lustro mi tam nie pasuje, bo musiałoby być proste - a masz fajny prosty kominek, z efektowną ramą i szkoda by mi było odwracać od tego uwagę.

Problem w tym, że mamy tam mało miejsca, więc obawiam się, że wstający od stołu będą trącali obraz na tej krótkiej ścianie...

Podoba mi się pomysł z galeryjką nad stołem. Myślę o 3 - 5 ramek, tylko co w nie dać? ??

Obraz w salonie nam się podoba. Fakt - mógłby być trochę większy ( kupując go myśleliśmy, że jest większy, w domu okazało się że byl zapakowany po prostu w większy karton. Było za pozno na ddanie, bo towar rozpakowany... Trudno). Więc musiałabym tą galeryjkę jakoś do tego obrazu dopasować.

A wisi nieco wyżej, ponieważ oparcia narożnika zazwyczaj są podniesione.

• 3 weeks później...

A ja bym nie robiła tam obrazu, bo będzie konkurował z kominkiem.

Za to dodała wyrazistego koloru, bo w tych neutralnych szarosciach kryształki na lampach giną:

http://images63.fotosik.pl/535/5785dc8075d119c0.jpg

Edytowane przez Elfir

Dzięki Elfir za rady.

Powiem szczerze, że superowy zrobił się ten kąt jadalniany. Tylko, że ta ścianka ma tylko 1,3m szerokości. Czy tą tapetę tak celowo dałaś na tą drugą scianę? nie będzie to dziwnie wygladało obok kominka?

Właśnie jesteśmy na etapie kupna stołu i krzeseł. Zdecydowaliśmy się na orzechowy stół i białe krzesła. Czy nie pójść w czerń z krzesłami?

Na scianie tv mamy jasnoszarą tapetę (perła).

Własnie zerknełam na tapety i stwierdzam, że nie bardzo by to wyglądało. Może jakaś farba strukturalna... Sama nie wiem. Chciałabym zachować prostotę.

Tylko problem taki, że jak się krzesło odsynie od stołu, to wyjdzie poza krawędź zaciemnienia...

Odsunięcie krzesła to pół metra jak nic! A tam jest ciasno :( Więc jak jest krzesło odsunięte to prawie do ramy kominka. Nie będziemto wtedy żle wygladać?

A moze całą tą ściane przyciemnić? Podobają mi się te pasy na wiz ale obawiam się, że w rzeczywistości będą się za bardzo rzucać w oczy, przy tak jasnym salonie.

A gdyby pod obraz który już mam dać oprawę z czarnego szkłą?

DSC00739zm salon z czernią.jpg

ten twój obraz z czarną ramą wygląda fajniej - więcej miejsca zajmuje :)

a wracając do tego kąta - jeśli stół jest przestawiany "do korzystania", to z jakimkolwiek obrazem w tamtym miejscu będzie ten sam problem - będziesz się wkurzać, że nie wychodzi po środku.

ja bym z meblami wyjechała z kątów - niech stoją swobodnie. miejsce jest, nie ma co upychać po bokach (a stół bym spróbowała postawić np. w poprzek)

Edytowane przez Elfir