duś1719506024 16.12.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 ja bym tam chyba jakiś obraz dała. lustro chyba zbytnio by nawiązywało do kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 17.12.2013 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Skopiowane od: Venus_m Cześć Beatko Napisz co u was, jestem ciekawa jak się siostrzyczki dogadują. Stół będzie pasować biały faktycznie się rysuje. Obrazek: 1) jeżeli pojedynczy to zrównany z górną linią kominka, 2) jeżeli kilka to może być wyżej, ważne aby trzymał jakąś kompozycję. Zachęcam do odwiedzenia blogu forumowej Magdy www.homecreations.pl, całkiem niedawno pisała o galeriach ściennych, mnóstwo inspiracji i wersji tworzenia galerii ściennych. P.S. Galeria ścienna to nie muszą być rodzinne zdjęcia, możesz użyć samych grafik albo jeszcze lepiej pomieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 17.12.2013 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Byliśmy w Agata Meble i mamy typ stołu. Jednak uznaliśmy, że krzesła będą białe, bo te szare jakoś mdło wyglądały przy stole w kolorze orzech. Mąż twierdzi, że obraz w tym miejscu jest bez sensu, bo lampa zasłania... A mi kurcze tam czegoś jednak brakuje na tej ścianie... Tylko teraz jeszcze pytanie - czy ten obraz powinien nawiązywać do tego w salonie? bo tamten jest na szkle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 17.12.2013 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 mi się tamten obraz z salonu nie podoba - za chudy, za mały i trochę jakby za wysoko. pierdzielnęłabym coś na pół ściany, coś namalowanego albo jakiś fajny plakatmąż ma rację, że lampa przysłoni obraz, ale ja bym się tym nie sugerowała - obraz ma ozdabiać kąt jadalniany, a nie dać się podziwiać z kanapy (ja nie jestem sokole oko i pewnie i tak bym go nie zauważyła). proponowana przez ven galeryjka też jest pomysłem, ale właśnie nie szłabym w zdjęcia rodzinne. opatrzyły mi się obrazkowe galeryjki - wszyscy je mają i wszędzie ich pełno. lustro mi tam nie pasuje, bo musiałoby być proste - a masz fajny prosty kominek, z efektowną ramą i szkoda by mi było odwracać od tego uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.12.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Hmn...a może narożna galeria ścienna? To jest ciekawe i mniej oklepane Róg z tą ścianką z jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 19.12.2013 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Problem w tym, że mamy tam mało miejsca, więc obawiam się, że wstający od stołu będą trącali obraz na tej krótkiej ścianie... Podoba mi się pomysł z galeryjką nad stołem. Myślę o 3 - 5 ramek, tylko co w nie dać? ?? Obraz w salonie nam się podoba. Fakt - mógłby być trochę większy ( kupując go myśleliśmy, że jest większy, w domu okazało się że byl zapakowany po prostu w większy karton. Było za pozno na ddanie, bo towar rozpakowany... Trudno). Więc musiałabym tą galeryjkę jakoś do tego obrazu dopasować. A wisi nieco wyżej, ponieważ oparcia narożnika zazwyczaj są podniesione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 23.12.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 http://www.kartki.tv/kartki/11/9/d/982.gif życzy dorkaK z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 08.01.2014 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Dziękuję za życzenia i również składam najlepsze życzenia noworoczne wszystkim odwiedzającym dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) A ja bym nie robiła tam obrazu, bo będzie konkurował z kominkiem. Za to dodała wyrazistego koloru, bo w tych neutralnych szarosciach kryształki na lampach giną:http://images63.fotosik.pl/535/5785dc8075d119c0.jpg Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 http://images63.fotosik.pl/535/34d26595671b1cc3.jpg Rama z czarnego szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Acha, przy tej skali salonu jedna większa roślina lepiej się będzie prezentować niż kilka małych doniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 09.01.2014 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Dzięki Elfir za rady. Powiem szczerze, że superowy zrobił się ten kąt jadalniany. Tylko, że ta ścianka ma tylko 1,3m szerokości. Czy tą tapetę tak celowo dałaś na tą drugą scianę? nie będzie to dziwnie wygladało obok kominka?Właśnie jesteśmy na etapie kupna stołu i krzeseł. Zdecydowaliśmy się na orzechowy stół i białe krzesła. Czy nie pójść w czerń z krzesłami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2014 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 będzie wyglądało jak na rysunku To nie musi być tapeta, możesz namalowac paski. Tam jest ciemnoszary (taki jak przy TV) i czarny. Mozna dac ciemnoszary i perłowy - nie będzie takiego kontrastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 09.01.2014 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Na scianie tv mamy jasnoszarą tapetę (perła). Własnie zerknełam na tapety i stwierdzam, że nie bardzo by to wyglądało. Może jakaś farba strukturalna... Sama nie wiem. Chciałabym zachować prostotę.Tylko problem taki, że jak się krzesło odsynie od stołu, to wyjdzie poza krawędź zaciemnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 09.01.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 te paski są mega. niby nic, a efekt - wow! (odsuwaniem stołu czy krzeseł bym się nie przejmowała, nie popadajmy w paranoję - przecież nie będziesz po ścianie domalowywać pasków, jak ci się zachce stół o 3 cm "w str salonu" przesunąć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 09.01.2014 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Odsunięcie krzesła to pół metra jak nic! A tam jest ciasno Więc jak jest krzesło odsunięte to prawie do ramy kominka. Nie będziemto wtedy żle wygladać? A moze całą tą ściane przyciemnić? Podobają mi się te pasy na wiz ale obawiam się, że w rzeczywistości będą się za bardzo rzucać w oczy, przy tak jasnym salonie. A gdyby pod obraz który już mam dać oprawę z czarnego szkłą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 09.01.2014 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 (edytowane) No i teraz się zastanawiam, czy faktycznie nie kupić czarnych krzeseł lub szarych tak jak kanapa?? A pasów nie zrobić poziomych, żeby poszerzyć tak małą przestrzeń? Edytowane 9 Stycznia 2014 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 09.01.2014 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 (edytowane) ten twój obraz z czarną ramą wygląda fajniej - więcej miejsca zajmuje a wracając do tego kąta - jeśli stół jest przestawiany "do korzystania", to z jakimkolwiek obrazem w tamtym miejscu będzie ten sam problem - będziesz się wkurzać, że nie wychodzi po środku. ja bym z meblami wyjechała z kątów - niech stoją swobodnie. miejsce jest, nie ma co upychać po bokach (a stół bym spróbowała postawić np. w poprzek) Edytowane 10 Stycznia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 poziome paski konczą się nagle w środku ściany. Przy pionowych masz "ramę" z czarnych pasków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaK 10.01.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Naberko pomysł Elfir super bardziej skłaniała bym sie do pasów pionowych fajny efekt by dały ale, to tylko moje zdanie decyzja należy do Ciebie:D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts