Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ogromna prosba o ocene wizualizacji mieszkania..

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Projekt przyzwoity, ale... zdecydowane nie dla półek w pokoju, są zbyt ciężkie, masywne i przez to, że są "sklejone" sprawiają wrażenie jednego ciężkiego elementu. Moim zdaniem powinny to być samodzielne półki, część w pionie, część w poziomie, tak aby tworzyły lekkie półki, ale przy tym rozłożone na ścianie geometrycznie. I zdecydowanie proponuję zmienić kolorystykę tych półek.

W łazience proponuję pod biały montaż dać ciemne płytki, które będą tworzyły fajny kontrast z białym WC i bidetem oraz przechodząc na sufit, również z sufitem. W tej chwili ciemna ściana jako tło może być zbyt przytłaczająca, a białe płytki zlewają się z białymi płytkami.

• 1 month później...

parter0002.jpgparter0004..jpgparter0022..jpgDziekuje wszystkim za opinie, naświetlily mi wiele rzeczy! zostałam zmuszona do zakonczenia wspolpracy z projektantem poniewaz okazalo się ze wiele rzeczy ktore on zaproponowal nie mogly zostac wykonane, a to rury ida a to za malo miejsca. walczylam o swoje i oddal pieniadze na szczescie a ja zostala w kropce, wiele zmienilam, zostal mi tylko salon z ktorym nie umiem sobie poradzic. uklad jest kiepski nie wiem co dac na ta sciane zeby mialo to rece i nogi... moze ktos poradzi? wklejam zdjecie tego czego nei bedzie ale widac tu układ salonu

bede wdzieczna za sugestie

Patrzę na koncepcję salonu i kuchni tak sobie myślę że:

1. zostawiłabym:

-ogólną koncepcję ustawienia mebli,

-łukowaty sufit podwieszany nad kuchnią i jego "odbicie" w podłodze

2. zdecydowanie pozbyłbym się :

-łuków w suficie nad salonem- wprowadzają wizualny chaos i kłócą się z belką nośną

-półek w jadalni-zostawiłabym dolną , bo jest zgrana z wysokością mebli kuchennych i wykończona ciemnym drewnem będzie dobrze wyglądać jako półka na bibeloty. Zamiast nich powiesiłabym nowoczesny, elegancki, w ciemnej ramie, dość duży, przykuwający uwagę obraz w kolorystyce spójnej z kolorystyką półek koło telewizora (o ile będą wykonane)

- wnęk- półek przy telewizorze,sam pomysł nie jest zły ,ale kolorystyka mi zupełnie nie pasuje, obudowa jest za ciężka- może machnąć je z nie z płyty gipsowo kartonowej albo z drewna , a tył (ścianę wewnątrz ) pomalować kolorem.

-drzewa w przedpokoju-wszystkie podziały powierzchni na ścianach są pionowe lub poziome -nie pasuje mi tam zupełnie zwłaszcza, że widać je z kanapy

-kawałka blatu w kuchni niezabudowanego szafką w narożniku-dziwnie wygląda, niepraktyczne i niewykorzystane miejsce.

Kolory-ciemne drewno,ściany jasny beż,kawa z mlekiem,krem, a jako kolor dodatkowy, powtarzający się w kolorystyce tyłów półek, obrazów, grubych świec postawionych na półkach koło telewizora, poduszek i innych dodatków dałabym jakiś odcień lila lub fioletu (ale nie takiego wielkopostnego brrr..) lub kilka odcieni razem.

Zmniejszyłabym liczbę punktów świetlnych- wrażenie przeładowania.

I zastanowiłaby się czy mikrofalówka na tej wysokości jest na pewno wygodna i bezpieczna. Dla dorosłego może tak, ale np. dla 11 letniego dziecka, które samo sobie podgrzewa płatki na mleku i gorące musi je wyjąć z mikrofali już chyba nie do końca.

Ale pomarudziłamhttp://forum.muratordom.pl/images/icons/icon7.png. Pozdrawiam.