Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lodówka - jaka firma, jaki typ?

Agduś

Recommended Posts

Pytanie jak w temacie. Naszej lodówce coraz mniej brakuje do pełnoletniości, więc trzeba wiedzieć, czego będziemy szukać na cito, kiedy skończy pracowity żywot. Zresztą zapewne nie byłoby źle, gdybyśmy ją już wymienili, bo uszczelki już nie te, światła nie ma w środku, z ekonomicznością też pewnie jest na bakier... Póki co, na takie fanaberie kasy nie ma, ale w razie awarii jakoś trzeba będzie ją wygrzebać. Z zakupem lodówki trzeba się spieszyć, bo człek zbestwiony luksusami życia sobie nie wyobraża bez niej (a kiedyś żyliśmy bez...), więc nie będzie czasu na szukanie opinii. Nie chciałabym też kupować kierując się tylko opiniami sprzedawców. Wolałabym mieć już upatrzony model.

Jakie firmy polecacie? Może jakieś konkretne modele?

• 2 years później...
Jaki masz budżet? Jak z wielkością? Potrzebujesz dużego zamrażalnika? Ostatnio miałam bardzo podobny problem i kupiłam Haiera, model z systemem no-frost, alarmem (w przypadku niedomknięcia drzwi albo podwyższonej temperatury), szybkim schładzaniem i mrożeniem, specjalną komorą na warzywa i półką na wina. Ogólnie lodówka idealna dla 4-osobowej rodziny, a w porównaniu z innymi lodówkami o podobnych funkcjonalnościach Haier był po prostu tańszy. Do tego dluższa gwarancja i spokój na kilka (oby kilkanaście) najbliższych lat ;)

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Już jakiś rok temu wymieniliśmy naszą lodówkę, oj ponad pełnoletnią na model MasterCooka. Zależało nam jednocześnie na cichej pracy, jak i sporej pojemności i wysokiej klasie energetycznej. Ładna srebrna lodóweczka, za cenę ok 1500zł jak do tej pory nadal cieszy oko i wydaje się być ok. Oby tylko nam posłużyła dobre kilka lat :)

Piotrek, po Twojej wypowiedzi zaczęłam czytać o firmie i faktycznie, okazuje się, że Mastercook jest bankrutem. Nie dość, że mogą nie uwzględniać już napraw gwarancyjnych, będą problemy z dostępnością części zamiennych do tych urządzeń. Cofam więc swoją poprzednią wypowiedź. Inną sprawą jest to, że mam w domu lodówkę, pralkę i kuchenkę mastercooka i ze wszystkich tych sprzętów jestem bardzo zadowolona

Owszem - gwarancji producenta na te urządzenia już często nie ma w niektórych sklepach, ale jest za to dwuletnia odpowiedzialność sklepu wynikająca ze zgodności towaru z umową. Tak, czy siak te produkty nie mają przed sob a już długiej przyszłości. A może jakaś firma z Azji wykupi tę fabrykę? ;)

• 4 months później...